Cisco extinde portofoliul solutiilor de colaborare cu noi sisteme destinate companiilor medii si mari


Project Squared

  • Sistemul de comunicatii TelePresence® IX5000, destinat companiilor mari, ofera o experienta video de colaborare fara precedent, la un consum de energie mai mic decat al unui uscator de par
  • Companiile de dimensiune medie au acum la dispozitie Business Edition 6000S, platforma de colaborare completa, integrata intr-un router Cisco
  • Managerii pot administra intr-un mod simplu afacerea direct de pe smartphone, prin Project Squared, o aplicatie de business si o solutie de comunicare pentru IMM-urile cu cel putin 25 de angajati

TP IX

Cisco a reinnoit, in ultimele 24 de luni, intregul portofoliu de solutii de colaborare. De la software la hardware, designerii si inginerii au fost atenti la cele mai mici detalii pentru a livra experiente de colaborare simple si accesibile unui numar cat mai mare de oameni. Dupa noile tehnologii de colaborare pentru sali de sedinte si desktop prezentate in 2014, Cisco lanseaza acum cele mai recente sisteme de colaborare.

 

Astfel, Cisco prezinta seria TelePresence® IX5000 care ofera o experienta video de colaborare fara precedent pentru grupuri de la 6 pana la 18 oameni aflati in aceeasi incapere. Noile solutii au nevoie de doar jumatate din latimea de banda (compresie H.265) alocata sistemelor anterioare cu trei ecrane, iar consumul de energie este mai mic decat al unui uscator de par (sub 10 MAh).

„IX5000 este cel mai avansat sistem de comunicatii video din lume. Cand intri intr-o camera dotata cu acest sistem, iti vei dori sa il folosesti. Este atat de intuitiv, incat poti initia prima convorbire telefonica fara sa fi deschis manualul de utilizare sau sa fi solicitat ajutorul echipei de IT. Iar calitatea video, audio si de colaborare fara egal te vor convinge sa il folosesti mai des”, spune Rowan Trollope, SVP/GM, Collaboration Technology Group, Cisco.

 

Caracteristici principale ale seriei IX5000

 

Experienta fara compromis. Fie ca utiliztorii se afla in picioare sau asezati, combinatia unica de trei camere 4K – o premiera in industrie – surprinde perfect si continuu intreaga incapere la calitate UHD. Prelucrarea grafica puternica permite tranzitii cursive intre oameni si informatii, iar imaginile de pe whiteboard sunt controlate digital pentru a oferi participantilor aflati la distanta o vedere clara asupra continutului, fara a fi nevoie de camere suplimentare.

 

Posibilitatile multimedia nu se opresc aici: sistemul poate afisa mai multe prezentari din mai multe surse in acelasi timp. De asemenea, IX5000 ofera o calitate audio superioara – 18 boxe si un subwoofer pentru a oferi participantilor la sesiunile de videoconferinta o experienta de neuitat. Suprafata revolutionara de captare a sunetelor este integrata si formata din 17.502 microintrari, iar sunetul redat este de cea mai buna calitate.

 

Costuri scazute. Datorita consumului scazut de energie si reducerii latimii de banda, costurile totale de utilizare sunt mult mai mici in comparatie cu cele ale modelelor anterioare si cele oferite de concurenta. De asemenea, timpul de instalare este redus la jumatate. Intregul sistem poate fi instalat de 2 oameni in mai putin de 8 ore – la jumatate fata de timpul necesar modelului anterior si cu mult redus fata de solutiile competitorilor.

 

Seria IX5000 este conceputa cu atentie sporita pentru detalii. Spre exemplu, echipa de design a observat ca utilizatorii au nevoie de cateva minute pentru a cauta adaptoarele necesare conectarii laptop-urilor la sistemul video. Astfel, echipa a rezolvat aceasta problema in 2 moduri: mai intai, prin integrarea aplicatiei WebEx® cu solutia de TelePresence™, prezentarea poate fi facuta fara a mai fi nevoie de cabluri – pur si simplu se deschide laptopul, se conecteaza la reteaua Wi-Fi, iar prezentarea poate incepe. In ceea ce priveste intalnirile in care aplicatia WebEX pentru Telepresence nu este folosita, echipa a proiectat un adaptor video universal – o noua premiera in industrie – care este potrivit pentru orice dispozitiv, Mac sau PC.

 

 

Cea mai simpla si mai accesibila platforma de colaborare destinata IMM-urilor

 

Companiile medii si mici au la dispozitie noi instrumente de colaborare, prin Business Edition 6000S (BE6000S), platforma de colaborare completa, integrata intr-un router Cisco, ce ofera solutii de voce, video si colaborare, destinata companiilor cu cel putin 25 de utilizatori.

 

Astfel, platforma BE6000S ofera instrumente esentiale de comunicare, inclusiv solutii de voce, video si mesagerie instant pentru companiile care au intre 25 si 150 de utilizatori. Pentru prima data, clientii pot beneficia de solutiile de colaborare integrate intr-un Router pentru Servicii Integrate Cisco 2921, avand astfel acces la servicii complete de routing, securitate, wireless si colaborare intr-un singur dispozitiv. BE6000S este foarte usor de instalat si de intretinut: aceasta solutie include o interfata intuitiva de management, ce ajuta la reducerea costurilor. Platforma BE6000S va fi disponibila incepand cu prima parte a anului 2015.

Project Squared

Conectat in permanenta, de oriunde, de pe orice dispozitiv

 

 

Cisco prezinta Project Squared, o aplicatie de business dedicata echipelor si grupurilor care lucreaza impreuna. Aceasta ofera acces la chat, video, audio, intalniri virtuale si partajare de continut, fie ca este vorba despre proiecte individuale, fie ca implica activitatea unei echipe sau a unui departament.

 

Project Squared are la baza Cisco Collaboration Cloud, o platforma de generatie urmatoare aliniata la strategia Cisco Intercloud pentru a oferi cea mai buna experienta de colaborare. Pentru construirea acestei platforme, specialistii Cisco au tinut cont de tehnologiile si experientele pe care le-au avut cu produsele si solutiile anterioare de conferinta web, de teleprezenta video, comunicatii unificate si voce.

 

Spatiu comun de lucru. Project Squared conecteaza sala de conferinte reala la mediul digital ca nicio alta aplicatie din industrie. Echipele pot descarca aplicatia, pot initia o conferinta pe orice subiect si pot invita persoane din interiorul si exteriorul companiei prin simpla introducere in aplicatie a numelor sau a adreselor de mail ale acestora. Odata conectati, membrii echipei pot schimba fisiere si mesaje in siguranta si pot initia apeluri audio sau video. Fisierele partajate sunt imediat accesibile alaturi de mesajele postate, fara sa fie necesara descarcarea lor.

 

Aplicatia Project Squared este accesibila de pe aproape orice dispozitiv si are un design intuitiv, putand fi folosita foarte usor. Este compatibila cu browserele web, iar utilizatorii pot accesa aplicatia de pe orice computer. De asemenea, permite trimiterea de alerte pe telefon, astfel ca membrii echipei raman conectati, avand optiunea de a primi sau a trimite mesaje si fisiere de oriunde.

 

Aplicatia este compatibila si cu instrumente importante de business, cum sunt calendarele, Active Directory, WebEx si Box, astfel incat echipele pot fi mai eficiente, folosind deja instrumentele pe care le utilizeaza in mod uzual si cu care s-au obisnuit.

 

Evolutie in ritmul schimbarii. Aplicatia este un proiect care primeste permanent imbunatatiri si care presupune si participarea utilizatorilor. O varianta viitoare a Project Squared va tine cont de experienta curenta a utilizatorilor, acestia putand oferi feedback direct din aplicatie.

Bucuresti, 14 ianuarie 2015 – Cisco

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.