Samsung prezinta la CES planurile pentru Internet of Things


CEO BKYOON_Samsung (3)Internet of Things trebuie sa fie open-source si are nevoie de colaborarea industriei pentru a reusi, a declarat BK Yoon, CEO Samsung Electronics

Presedintele si CEO-ul Samsung Electronics, BK Yoon, a tinut un discurs la deschiderea International Consumer Electronics Show (CES) in care a vorbit despre nevoia de disponibilitate fara restrictii si de colaborare a tuturor membrilor din industrie pentru dezvoltarea Internet of Things (IoT).

 

„Internet of Things are potentialul de a ne transforma societatea, economia si felul in care traim,” a declarat BK Yoon. „Este datoria noastra de a ne organiza cât mai bine, noi, membrii industriei, pentru a transforma in realitate promisiunile referitoare la Internet of Things.”

 

BK Yoon a accentuat faptul ca IoT trebuie sa se concentreze pe oameni si pe felul in care le imbunatateste vietile acestora, adaugând ca „Internet of Things nu este despre lucruri, ci despre oameni. Fiecare dintre noi se afla in mijlocul universului sau tehnologic, iar IoT se va adapta in permanenta la nevoile in continua schimbare ale oamenilor.”

CEO BKYOON_Samsung(1)Parte a angajamentului Samsung de a dezvolta era IoT, BK Yoon a anuntat ca pana in anul 2017, toate televizoarele Samsung vor fi dispozitive IoT, iar in cinci ani, toate componentele hardware Samsung vor fi IoT- ready, accelerand astfel numarul dispozitivelor IoT disponibile pe piata. De asemenea, BK Yoon a accentuat importanta programatorilor pentru crearea IoT si a anuntat ca Samsung va investi anul acesta peste 100 de milioane de dolari in comunitatea sa de dezvoltatori.

 

Dezvoltarea dispozitivelor si componentelor IoT

In era IoT, senzorii devin mai avansati si mai precisi, iar componentele importante devin tot mai compacte si eficiente din punct de vedere energetic.

 

BK Yoon a prezentat cei mai noi senzori dezvoltaţi de Samsung, care sunt extrem de precisi pentru a percepe mediul inconjurator al utilizatorilor si pentru a le oferi acestora solutiile si serviciile corecte. De exemplu, Samsung dezvolta un nou senzor tri-dimensional care poate detecta si cea mai subtila miscare.

 

De asemenea, compania dezvolta cipuri electronice, precum ePOP si un bio-procesor, care sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic si compacte, pentru a putea fi integrate intr-o serie larga de dispozitive, in special in accesoriile smart si dispozitivele mobile.

CEO BKYOON_Samsung(2)

„Dezvoltarea gamei de dispozitive in ecosistemul IoT si a componentelor care le fac sa fie extrem de performante este primul pas pentru indeplinirea promisiunii IoT,” a declarat BK Yoon. „Samsung are deja o gama larga de dispozitive IoT. Anul trecut a livrat peste 665 de milioane de produse, iar acest numar va creste in perioada urmatoare. Am inceput deja sa descoperim adevaratele beneficii ascunse in dispozitivele conectate si in obiectele pe care le folosim zilnic.”

 

Dezvoltarea unui ecosistem open-source

Un alt lucru important despre care a vorbit BK Yoon a fost punerea la dispozitie a IoT fara restrictii. Pe scena, alaturi de Yoon, a urcat si Alex Hawkinson, CEO SmartThings, care s-a alaturat viziunii Samsung referitoare la o infrastructura deschisa si accesibila.

 

„Pentru ca Internet of Things sa fie un succes, trebuie sa fie deschis,” a declarat Hawkinson. „Orice dispozitiv, de pe orice platforma, trebuie sa poata fi conectat si sa poata comunica cu altele. Am muncit mult pentru a reusi acest lucru si suntem determinati sa punem utilizatorii pe primul loc, oferindu-le multe posibilitati de alegere si libertate. Ecosistemul SmartThings este acum compatibil cu mai multe dispozitive decat oricare alta platforma.”

 

Sustinerea comunitatii de dezvoltatori

Samsung apreciaza rolul şi contribuţia dezvoltatorilor si crede ca acestia vor juca un rol extrem de important in realizarea erei IoT.

 

„La Samsung, suntem determinati sa sustinem comunitatea de dezvoltatori,” a declarat BK Yoon. „Doar impreuna putem crea un viitor mai bun.”

 

Parte a acestui angajament, Yoon a anuntat ca Samsung va investi peste 100 de milioane de dolari in comunitatea sa de dezvoltatori in anul 2015, imbunatatind programele de dezvoltare si evenimentele internationale dedicate programatorilor.

 

Colaborarea membrilor industriei

Samsung crede ca IoT va avea un impact mai mare decat cel pe care l-a avut industria produselor electronice de larg consum pana acum şi ca va imbunatati fiecare aspect al vietilor oamenilor si va revolutiona fiecare industrie. Pentru ca IoT sa fie un succes major, companiile din intreaga industrie vor trebui sa colaboreze pentru a construi infrastructura necesara si pentru a dezvolta serviciile IoT care vor veni in intampinarea nevoilor utilizatorilor.

 

„Cred cu adevarat ca nicio companie sau industrie nu poate livra singura beneficiile pe care le aduce Internet of Things,” a declarat BK Yoon. „Pentru a crea acest univers IoT, trebuie sa ne dam seama de potentialul acestuia pentru toate tipurile de industrii. Doar printr-o colaborare stransa vom putea imbunatati vietile oamenilor.”

 Bucuresti, 6 ianuarie 2015 – Samsung Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.