NVIDIA lanseaza computerele auto NVIDIA DRIVE


NVIDIA_DRIVE_CXBazate pe procesorul Tegra X1, sistemele DRIVE PX Auto-Pilot si DRIVE CX Cockpit au fost proiectate pentru noua generatie de masini autonome

NVIDIA lanseaza piesa centrala pentru viitorul navigarii autonome prin noile sisteme computerizate, NVIDIA DRIVE™, echipate sa ofere performanta necesara aplicatiilor de viziune computerizata, precum si mecanismelor de invatare in profunzime a sistemelor dotate cu inteligenta artificiala.

 

NVIDIA lanseaza doua tipuri de computere auto: NVIDIA DRIVE PX, ce ofera autoturismului capacitatea de a rula neasistat de sofer, si NVIDIA DRIVE CX pentru dezvoltarea celui mai avansat sistem digital auto. Mai mult, cele doua platforme se bazeaza pe aceeasi arhitectura utilizata in cele mai puternice supercomputere din prezent.

JenHsunHuang

“Supercomputerele mobile sunt esentiale pentru autoturismele viitorului”, spune Jen-Hsun Huang, CEO si co-fondator NVIDIA. “Multumita camerelor si display-urilor ce pot fi instalate, masinile viitorului vor putea analiza in profunzime mediul inconjurator, procesand fiecare element. Acestea vor fi capabile sa-si intampine proprietarul, indiferent de locatia acestuia, sau chiar sa analizeze conditiile riscante din trafic, totul pentru a asigura siguranta pasagerilor. Progresele realizate in domeniul vizualizarii computerizate, precum si capacitatea unui sistem de a asimila, procesa si invata din diversele situatii au condus la un salt urias in acest domeniu.

 

NVIDIA DRIVE va accelera revolutia autoturismelor inteligente prin punerea sistemelor de vizualizare computerizata la dispozitia fiecarui sofer.”

 

NVIDIA DRIVE PX

Platforma de navigare automata NVIDIA DRIVE PX reprezinta baza tehnologica pentru viitorul autoturismelor, in care descoperirile in domeniul vizualizarii computerizate si al mecanismelor de invatare in profunzime a sistemelor dotate cu inteligenta artificiala vor deveni elementare pentru vehiculelor viitorului, ce vor beneficia de functii tot mai avansate.

NVIDIA_DRIVE_PX

Sistemul DRIVE PX se bazeaza pe procesorul mobil NVIDIA® Tegra® X1, construit pe cea mai recenta arhitectura Maxwell™ si ofera o putere de procesare de 1 teraflop, mai mult decat cel mai avansat supercomputer construit la inceputul secolului 21. Puterea de procesare a platformei DRIVE PX este asigurata de doua procesoare mobile Tegra X1 ce permit conectarea a pana la 12 camere video de inalta rezolutie, imaginile astfel obtinute putand fi procesate la o viteza de 1,3 gigapixeli pe secunda.

 

Astfel, autoturismele echipate cu DRIVE PX beneficiaza de functia Auto-Valet: fara nicio interventie umana, masina va identifica automat si neasistat un loc liber de parcare si il va ocupa. Mai mult, proprietarul poate solicita autoturismului sa navigheze pe pilot automat pana la coordonatele acestuia, transmise sistemului DRIVE PX prin intermediul smartphone-ului.

 

Capacitatea de invatare in pronfunzime a platformei NVIDIA DRIVE PX ofera autoturismului capacitatea de a distinge intre diversele tipuri de autovehicule – o ambulanta de o masina de politie, spre exemplu, totul pentru ca acesta sa se comporte asemenea unui sofer real.

 

NVIDIA DRIVE CX

Computerul NVIDIA DRIVE CX reprezinta o solutie completa hardware si software ce ofera cea mai avansata performanta grafica si vizualizare computerizata pentru navigatie, infotainment, instrumente digitale auto si monitorizarea rularii in trafic. Mai mult, DRIVE CX aduce in prim plan functia inovatoare Surround-Vision, capabila sa furnizeze o vizualizare la 360 de grade, in orice directie si in timp real a autoturismului. Astfel, problemele asociate unghiurilor moarte dispar, iar oglinizile fizice sunt inlocuite cu cele digitale.

 

Disponibil in doua variante, cu procesor Tegra X1 sau Tegra K1, si echipat cu software testat in conditii de rulare pe carosabil, sistemul DRIVE CX poate afisa pana la 16,8 millioane de pixeli pe mai multe display-uri – de 10 ori mai mult fata de echipamentele actuale din autoturisme.

 

 Sprijin din industria auto

Ricky Hudi, vice-presedinte executiv al Electrical/Electronics Development, AUDI AG, declara: “Audi si NVIDIA impartasesc aceeasi opinie, aceea ca procesul automat de invatare a unui sistem computerizat devine piesa centrala a tehnologiei noastre zFAS Piloted Driving. Asadar, Audi considera DRIVE PX a fi o unealta pretioasa in viitorul cercetarii si dezvoltarii acestei industrii.”

 

Thilo Koslowski, vice-presedinte si analist Gartner, spune: “Crearea masinilor inteligente necesita solutii de procesare de inalta performanta, care sa permita fuziunea intre senzori si capacitatea propriu-zisa de invatare integrata in sistemele de acest tip. Alaturarea acestor elemente va conduce la aparitia unei noi clase de vehicule, capabile sa proceseze elementele din mediu si care sa se conduca singure.”

 

Disponibilitate

Platformele NVIDIA DRIVE PX si DRIVE CX includ o gama de module de aplicatii software realizate de NVIDIA sau de terti. Sistemele vor fi disponibile pe piata incepand cu al doilea trimestru al anului 2015.

LAS VEGAS—CES, 5 ianuarie, 2015 —  NVIDIA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.