QNAP a lansat Qgenie, un NAS de buzunar multifunctional


New operating system IOS 7 screen on iPhone 5 Apple          QNAP a lansat QGenie, un NAS mobil ce integreaza un SSD si o baterie de 3000mAh, oferind 7 functii importante si utile in activitatea digitala cotidiana. Dispozitivul miniatural permite stocarea fisierelor, alimentarea dispozitivelor mobile, partajarea conexiunii la internet si multe altele.

Cu un design compact, Qgenie se potriveste perfect in buzunar, fiind o solutie NAS mobila si flexibila, care extinde wireless spatiul de stocare al dispozitivelor mobile. Ecranul OLED informeaza in mod clar posesorul despre starea bateriei si a sistemului, capacitatea de stocare disponibila, reteaua wireless si multe altele.

Atunci cand au nevoie de mai mult spatiu pe telefon sau tableta pentru fotografii, muzica si aplicatii, utilizatorii pot transfera o parte din date pe Qgenie. Ei pot folosi serviciile myQNAPcloud si aplicatiile mobile Qsync si Qfile, creand totodata un cloud privat in care pot salva, partaja si sincroniza fisierele stocate pe Qgenie.qnap_qgenie_2Qgenie permite pana la 20 de conexiuni diferite, oferind acces simultan la fisiere pentru 8 utilizatori, dispozitivul fiind perfect pentru partajarea fisierelor multimedia atunci cand calatoriti sau participati la diferite evenimente precum seminarii, conferinte sau intalniri de afaceri, fara a fi necesara transmiterea de email-uri sau schimbul de stickuri USB” declara Hanz Sung, Manager de Produs in cadrul QNAP.

Utilizatorii pot salva datele de pe dispozitivele Android si iOS pe Qgenie cu ajutorul aplicatiei mobile Qfile, protejand informatiile importante. Qfile permite realizarea unei copii de siguranta a agendei de contacte in vederea restaurarii ulterioare.

Avand o baterie incorporata de 3000mAh, Qgenie poate functiona mai mult de 10 ore, suficient de mult pentru a acoperi programul unei zile de lucru. Poate servi si ca baterie externa pentru dispozitivele mobile, cu o rata de conversie de pana la 90% si 7 mecanisme de protectie a circuitului: protectie la supraincarcare, la descarcarea sub o anumita limita, la temperatura ridicata, la scurt-circuit, la supratensiuni si la supraintensitatea curentului si suport avansat pentru modurile SDP/DCP.

Un aparat Qgenie cu acumulatorul complet incarcat poate oferi prin USB de 1,5 ori capacitatea bateriei unui smartphone mediu. Totodata, Qgenie poate functiona ca punct de acces wireless pentru partajarea conexiunii la internet realizate prin cablu, cu ajutorul telefonului sau a unui stick LTE/4G/3G.
qnap_qgenie_3Atunci cand se conecteaza la un PC sau un Mac prin intermediul interfetei USB 3.0, Qgenie se transforma intr-un SSD portabil si performant, furnizand o viteza de transfer de 120MB/s la citire si de 40MB/s la scriere.

Qgenie poate functiona si ca un dispozitiv complementar unei unitati Turbo NAS existente. Utilizatorii pot copia fisierele de pe un Turbo NAS pe Qgenie sau viceversa printr-un singur click, apeland functia de copiere via USB. Datele pot fi accesate si cu ajutorul aplicatiei mobile Qfile.

Unitatea Qgenie este compatibila cu dispozitivele Windows, Mac, iOS si Android, oferind flexibilitate in stocarea si partajarea fisierelor.
qnap_qgenie_1

Specificatii principale QNAP Qgenie:

 • Procesor 600 MHz
 • Port USB 3.0
 • Baterie incorporata (3000mAh)
 • SSD 32GB
 • Port LAN
 • Suport card SD
 • Ecran OLED

Cele 7 functii oferite de Qgenie:

 • NAS de buzunar
 • Cloud privat
 • Backup pentru agenda telefonului
 • Baterie externa
 • Punct de acces wireless
 • Media server in automobil
 • SSD extern cu USB 3.0

Bucuresti, 23 iulie 2014 – QNAP Systems

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.