Premiera mondiala: Opera de Stat din Viena si Samsung transmit live pe UHD


Nabucco

Opera Verdi „Nabucco” cu Plácido Domingo va reprezenta debutul transmisiunilor live de continut la rezolutie UHD in sufrageriile din intreaga lume

Se ridica cortina pentru transmisiunile live de continut la rezolutie UHD: in aceasta seara, intreaga lume il va putea vedea, chiar din propria sufragerie, pe starul operei spaniole, Plácido Domingo, in rolul principal din „Nabucco” de Verdi, pe scena Operei din Viena, cu ajutorul televizoarelor Smart UHD din gama 2014 de la Samsung – acum mai clar ca niciodata. Opera „Nabucco”, scrisa de Giuseppe Verdi, marcheaza debutul global al transmisiunilor live de continut la rezolutie UHD.

 

„Samsung nu doar ofera produse la cele mai inalte standarde pentru a face experienta vizionarii cat mai placuta pe televizoarele UHD, ci organizeaza si un parteneriat cu Opera de Stat din Viena pentru a oferi continutul la standarde UHD. Transmisiunea in direct a operei Nabucco pe televizoarele Samsung UHD marcheaza un moment istoric in incercarea de a oferi cea mai buna experienta TV pentru utilizatorii nostri”, afirma Seong Cho, Presedintele Samsung Electronics Austria.

 

„Am realizat foarte multe lucruri cu programul HD ‘WIENER STAATSOPER in direct, acasa’, ce a avut foarte mult succes in ultimele luni de cand este disponibil telespectatorilor. Nivelul urmator va fi atins pe 7 mai, cand munca noastra, alaturi de cei de la Samsung, va fi prezentata tuturor, odata cu transmisiunea in direct a continutului de rezolutie UHD pe televizoarele Samsung din intreaga lume. Suntem foarte fericiti, si recunosc: suntem foarte mandri ca prima transmisiune in direct la rezolutie UHD din lume va fi de la Wiener Staatsoper. Este putin neobisnuit ca un astfel de moment, revolutionar pentru domeniul televiziunii si al tehnologiei, sa fie acaparat de Opera”, spune Dominique Meyer, Directorul Operei de Stat din Viena.

 

Opera de Stat din Viena, imbunatatita din punct de vedere tehnic

Inca din octombrie 2013, Samsung a pornit un parteneriat cu Opera de Stat din Viena pentru a oferi, cu ajutorul platformei „Opera de Stat din Viena in direct, acasa”, transmisiuni in direct ale programelor culturale in sufrageriile din intreaga lume. In cadrul acestei platforme este disponibila o selectie a reprezentantelor din cadrul Operei de Stat, transmise in rezolutie full HD. Datorita rezolutiei de 3840 x 2160 pixeli, tehnologia UHD ofera de patru ori mai multi pixeli fata de rezolutia full HD – ceea ce se rezuma la o claritate mult mai buna a imaginilor transmise. Pentru a face disponibila aceasta experienta pentru rezolutia UHD, Opera de Stat din Viena si-a imbunatatit, cu spijinul Samsung Austria, intregul echipament tehnic: o camera video UHD va asigura imagini la cea mai buna rezolutie care vor ajunge, in timp real, in sufrageriile din lumea intreaga.

 

Un decodor UHD pentru transmisiuni directe va fi instalat chiar in spatele camerei si va transforma semnalul TV folosind tehnologia HEVC, standard in realizarea pachetelor compacte de date, ce sunt ulterior decomprimate, avand o calitate intacta a imaginii. Samsung a creat pe deja existenta aplicatie de pe Smart TV-uri o categorie special dedicata continutului la rezolutie UHD transmis de la Opera de Stat din Viena.

 

Curved UHDPentru prima transmisie globala la rezolutie UHD, Samsung ii invita, pe 7 mai 2014, pe toti utilizatorii de televizoare UHD, ale caror dispozitive au disponibila tehnologia HEVC 2014 (gama 2014), sa se bucure de vizionarea in format UHD a operei „Nabucco”, cu Plácido Domingo, fara a fi necesara o inregistrare in prealabil si fara a fi taxati suplimentar. Costuri si informatii despre viitoarele transmisiuni de la Opera de Stat nu au fost inca stabilite. Toti entuziastii continutului de tip cultural, ce vor sa il priveasca pe Plácido Domingo, in rolul lui Nabucco, direct din confortul casei lor pot, ca de obicei, sa foloseasca aplicatia Samsung pentru Smart TV-uri sau sa intre pe http://staatsoperlive.compentru doar 14 euro pentru rezolutia full HD. Opera va fi transmisa incepand cu ora 20:00, ora Romaniei.

Bucuresti, 07 mai 2014 – Samsung Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.