Microsoft alege sa colaboreze cu Ixia pentru a asigura fiabilitatea aplicatiei Lync pe dispozitive mobile


microsoft_lyncIxia va evalua si valida fiabilitatea si calitatea platformei de comunicatii unificate Microsoft Lync pe smartphone-uri si tablete

 

Ixiaanunta ca a fost selectata de catre Microsoft sa asigure compatibilitatea dispozitivelor mobile cu aplicatia Microsoft Lync. Gradul tot mai mare de utilizare a aplicatiilor de tip mission-critical care integreaza voce, video si mesagerie pune presiune crescanda pe dispozitivele mobile, in conditiile in care utilizatorii se asteapta la un nivel constant de calitate. Solutia Ixia de testare Wi-Fi a dispozitivelorpresupune testarea in conditii reale pentru a confirma ca smartphone-urile, tabletele si laptopurile pot sa sustina fara probleme aplicatia Microsoft Lync.

Noutati

O platforma de comunicatii unificate care ofera o experienta integrata de mesagerie instant, voce si video chat, Microsoft Lync consolideaza colaborarea in randul fortei de munca din companii din toata lumea. Cu toate acestea, ca urmare a exploziei tendintei BYOD (bring your own device), aplicatii precum Lync sunt folosite tot mai des pe dispozitive mobile in loc de PC-uri desktop. Acest fapt, combinat cu asteptarile exigente ale utilizatorilor din companii, face ca producatorii sa isi doreasca sa se asigure ca noile dispozitive mobile ofera performanta dorita.

Microsoft si Ixia colaboreaza pentru a testa si valida compatibilitatea dispozitivelor mobile cu aplicatia Microsoft Lync folosind solutia de test Wi-Fi a dispozitivelor mobile. Ca furnizor oficial de servicii de testare pentru intreg ecosistemul Wi-Fi Microsoft Lync, Ixia lucreaza direct cu parteneri Microsoft pentru a testa si valida tehnologia utilizata de sistemul de comunicatii unificate printr-un proces stabil:

  • Pe durata unei saptamani, Ixia utilizeaza solutia VeriWavepentru a crea conditii realiste care emuleaza o gama larga de trafic de aplicatii bogate in continut media, scalabile, masurand simultan performanta, capabilitatile de roaming, interoperabilitatea si altele.
  • Odata ce procesul de testare se incheie, Ixia le ofera Microsoft si partenerilor tehnologici un raport clar de rezultate de performanta, securitate si fiabilitate. In baza acestui raport, Microsoft decide daca tehnologia este potrivita pentru a fi folosita impreuna cu platforma Lync.
  • Astfel, Microsoft are certitudinea ca utilizatorii Lync vor primi servicii de comunicatii unificate de calitate, ceea ce va conduce la cresterea adoptiei acestui instrument puternic de colaborare.

Pe parcursul ultimului an, Ixia a fost furnizorul oficial de servicii de testare pentru a determina compatibilitatea aplicatiei Microsoft Lync cu dispozitive de retelistica Wi-Fi precum puncte de acces Wi-Fi si a colaborat direct cu partenerii Microsoft pentru a testa si valida tehnologia utilizata impreuna cu sistemul.

Comentarii din industrie

 

„Instrumentele de colaborare enterprise sunt o parte vitala a modului in care lucram in ziua de azi, iar cresterea fenomenului BYOD inseamna ca o experienta buna de utilizare pe dispozitive mobile este absolut necesara”, a declarat Todd Haugen, Group Manager al Skype Wi-Fi in cadrul Microsoft. „Microsoft isi propune sa le ofere clientilor sai calitatea experientei Lync pe care o asteapta, iar colaborarea cu Ixia pentru testarea ecosistemului Lync – incepand cu dispozitivele de retea Wi-Fi si ajungand acum la dispozitivele mobile asociate – ne ajuta sa ne indeplinim acest obiectiv.”

„Utilizarea din miscare creste exponential, pe masura ce tot mai multi utilizatori depind de dispozitivele lor mobile pentru a se conecta la si a utiliza instrumente de tip mission-critical cum este si suita de colaborare Microsoft Lync”, a spus Joseph Zeto, Director of Product Marketing Ixia. „Un numar tot mai mare de companii si utilizatori individuali se bazeaza pe dispozitive mobile pentru a lucra oricand si de oriunde, ceea ce face ca nivelul de calitate al experientei de utilizare sa devina foarte important. Colaborand cu Microsoft si cu producatorii de dispozitive mobile, Ixia ii ajuta pe acestia sa pregateasca dispozitivele de astazi pentru aplicatiile zilei de maine.”

Bucuresti, 17 aprilie 2014Ixia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.