RCS & RDS mareste semnificativ acoperirea serviciului DigiTel printr-un acord de roaming national cu Vodafone Romania si lanseaza Digi Storage


IMG_3197            Azi in cadrul unei conferinte de presa Valentin Popoviciu (foto), Director Dezvoltare RCS & RDS a anuntat planurile de acoperire DigiTel, in urma achizitiei de licente si a frecventelor atribuite, vor lucra puternic la marimrea acoperirii nationale acum si in banda de 900 MHz (banda in care se poate acoperi mai usor zone mai intinse si cu penetrare bune in cladiri) si o noutate, pana acoperirea proprie ajunge la un nivel dorit de companie clientii vor beneficia de roaming national pe reteaua Vodafone (acord semnat pentru perioada de 2 ani)

Sigur se stia de ceva timp de acest pas, eram tentat sa dau si eu pe blog, dar am asteptat anuntul oficial, in contrar cu informatiile vehiculate pe internet clientii nu au nimic de activat sau de setat, singurul lucru ce trebuie sa faca este sa aiba telefonul setat pe selectare automata a retelei. Astfel cand semnalul prorpiu Digi nu va mai fi in parametrii telefonul automat va face hand-over si va trece pe reteaua Vodafone (nu si int timpul unei convorbiri). Serviciul functioneaza de azi, iar roamingul national pe date mobile incepand din iulie.IMG_3202

Tot in cadrul conferintei de presa am aflat si despre noul lor serviciu de stocare in cloud, Digi Storage, care in felul acesta este unic, aflati mai multe detalii din comunicatul de presa de mai jos:

 

 

RCS & RDS lanseaza Digi Storage, serviciul personal de stocare a datelor in cloud

RCS & RDS lanseaza astazi, 11 aprilie 2014, Digi Storage, unul dintre cele mai accesibile si rapide servicii de stocare, partajare si organizare a datelor personale, dedicat clientilor sai, persoane fizice.

Digi Storage reprezinta punctul unic de stocare a fisierelor (poze, filme, prezentari etc) care poate fi accesat de catre clientii companiei intr-un mod extrem de simplu și de rapid, din orice loc in care exista o conexiune la internet fix sau mobil, de pe orice dispozitiv – PC cu sistem de operare Windows, Linux, Mac OS X sau dispozitive mobile – Android, iOS. Aplicațiile client pe care le ofera compania se sincronizeaza automat pentru toate dispozitivele utilizate.

„Prin lansarea Digi Storage, RCS & RDS continua politica de a oferi servicii cât mai bine adaptate cerintelor si nevoilor clientilor sai. Digi Storage ofera flexibilitate, mobilitate, accesibilitate permanenta de oriunde, oricând, oferind in acelasi timp posibilitatea ca toate datele sa fie intr-un singur loc, indiferent de tipul echipamentului si a tehnologiei de acces utilizate.” a declarat Valentin Popoviciu, Director Dezvoltare RCS & RDS.

ClientiiDigi Net Fiberlink 500 si 1000 beneficiaza gratuit de spatiu de stocare de 20 GB. Pentru un tarif lunar de 3 RON (TVA inclus), clientii pot opta pentru un spatiu de stocare de 50 GB, pentru 100 GB costul se ridica la 6 RON (TVA inclus) si pentru 150 GB pot contracta serviciul contra sumei de 9 RON (TVA inclus). Clientii pot solicita extinderi de spațiu de stocare pâna la 150 GB.

Pentru a se putea inregistra ca utilizatori Digi Storage, clientii RCS & RDS pot obtine datele de acces prin contul de client Digi Care. Interfata web Digi Storage reprezinta punctul de acces in contul de stocare de unde clientii pot descarca aplicatia Digi Storage pentru PC. Pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android si iOS, aplicatia se poate descarca din store-urile Google si Apple.

Clientii DigiNet Fiberlink beneficiaza de superviteze de download si upload, dar si de o retea performanta de internet, care asigura transferul rapid al datelor, la cele mai accesibile preturi.

 

Abonament Digi Net Fiberlink Spațiu de stocare inclus Tarif lunar
(RON, TVA inclus)
Fiberlink 50 N/A 29
Fiberlink 100 N/A 39
Fiberlink 500 20 GB 49
Fiberlink 1000 20 GB 59

 

 

Spatiu de stocare in Digi Storage Tarif lunar RON (TVA inclus)
50 GB 3 RON
100 GB 6 RON
150 GB 9 RON

 

Mai multe detalii despre Digi Storage se gasesc pe site-ul digistorage.rcs-rds.ro.

Precizari:

In plus, incepand cu luna aprilie, compania isi extinde aria de acoperirea retelei mobile, prin utilizarea frecventei de 900 Mhz.

 

Reteaua de 900 MHz este construita tot pe tehnologie de generatia a3-a (3G) si reprezinta o extindere a retelei de 2100 MHz, clientii avand astfel acces la Internet din intreaga retea. Dezvoltarea propriei reţele de voce mobila şi Internet mobil este principala prioritate a companiei, in sectorul comunicatiilor mobile, pentru a maximiza beneficiile si pentru a oferi servicii accesibile si de calitate.

 

 

Despre roamingul national

Incepand cu aceasta saptamana, clientii Digi Mobil, persoane fizice si juridice beneficiaza de acoperire la nivel national, datorita unui acord de Roaming National, incheiat intre Vodafone Romania si RCS & RDS, pe baza prevederilor noilor licente de frecvente radioelectrice, acord incheiat pentru o perioada de 2 ani.

 

Serviciul de roaming national le da posibilitatea clientilor Digi Mobil sa comunice si atunci cand nu se afla in aria de acoperire a retelei Digi Mobil. Selectia modului de Roaming National se face automat, fara interventia utilizatorilor sau modificari in setarile telefonului.

 

Clientii vor beneficia de aceleasi tarife pentru apeluri si sms-uri in roaming national ca si pentru cele initiate din reteaua Digi Mobil. Din luna iulie 2014, roamingul national va fi disponibil si pentru serviciul de date mobile.

11 Aprilie 2014, Bucuresti – RCS-RDS

One response to “RCS & RDS mareste semnificativ acoperirea serviciului DigiTel printr-un acord de roaming national cu Vodafone Romania si lanseaza Digi Storage

  1. Super ,ma bucur enorm de mult ca rds rcs si-a extins acoperirea ,chiar si in felul asta .Sa speram ca o sa isi extinda rteaua lor proprie pe 2100 si pe 900 mhz .Bravo rds si mai asteptam si alti utilizatori sa foloseasca serviciille rcs-rds ,chiar merita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.