ABC Data, cel mai mare distribuitor IT din Europa Centrala si de Est, intra direct pe piata din Romania


IMG_2513           ABC Data, cel mai mare distribuitor IT din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in opt tari din regiune, a intrat direct si pe piata din Romania si pune la dispozitia partenerilor locali un portofoliu de peste 36.000 de produse, de la peste 200 de producatori internationali. Pentru primul an de activitate pe plan local, compania estimeaza pozitionarea intre primii 15 jucatori din piata de profil, principalele avantaje ale ABC Data fiind gama larga de produse, serviciile de suport pentru vanzare, timpul scurt de livrare precum si politica de preturi practicata.

 

„Piata din Romania are un potential enorm de crestere si este extrem de competitiva, motiv pentru care suntem constienti ca un distribuitor modern trebuie sa depaşeasca modelele de afaceri tradiţionale si sa ofere furnizorilor si partenerilor sai o vasta susţinere in logistica, in promovarea vanzarilor şi in dezvoltarea soluţiilor IT complete. Tocmai furnizarea acestor servicii cu valoare adaugata reprezinta principalul nostru avantaj competitiv care, in timp, se va traduce intr-o pozitie de piaţa cat mai mare”, a declarat Norbert Biedrzycki, CEO si Presedintele Consiliului de Administratie ABC Data S.A.

In medie, compania are o cota de 30% pe pietele pe care activeaza de mai multi ani, respectiv Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria. In momentul de fata, ABC Data se concentreaza pe dezvoltarea proiectelor din tarile cu potential ridicat, Romania si Germania. De altfel, compania a fost desemnata de cinci ori, in decursul ultimilor sase ani, Distribuitorul Anului in Europa Centrala şi de Est, titlu acordat de catre cei mai mari producatori din industria IT. Cea mai recenta nominalizare a fost acordata saptamana trecuta, in cadrul editiei din 2014 a DISTREE, cel mai mare eveniment dedicat canalelor de distributie IT din zona EMEA.

„Pentru a reusi in distribuţia IT, o companie trebuie sa fie flexibila in structurarea portofoliului sau şi in extinderea canalelor sale de distribuţie, iar acesta este modelul de business pe care il urmam cu succes pe toate pietele unde activam”, a adaugat Norbert Biedrzycki.

 

Platforma proprie de logistica si comenzi B2B online – Interlink

Platforma B2B InterLink a fost dezvoltata de catre ABC Data in urma unei experienţe de peste 15 ani in comerţul electronic, fiind disponibila pe toate pietele in care este prezenta, in versiuni locale, adaptata cerinţelor şi practicilor de afaceri din fiecare ţara. In acest moment, peste 90% dintre comenzi sunt generate pe platforma InterLink, disponibila pentru partenerii din Romania pe siteul ABCData.com.ro.

Sergiu Lujanschi, Director General ABC Data Romania„Pentru ABC Data Romania, InterLink este unul dintre elementele cheie pentru construirea unui avantaj competitiv semnificativ pe plan local. Platforma faciliteaza accesul rapid la descrierea produselor, permite compararea şi prezentarea disponibilitaţii in timp real a produselor, starea facturilor comerciale si nu in ultimul rand, ajuta la negocierea preturilor. Toate aceste procese sunt complet automatizate, ceea ce asigura rapiditatea necesara oricarui client”, a explicat Sergiu Lujanschi (foto), Director General ABC Data Romania.

De asemenea, partenerii mici si mijlocii ai ABC Data işi pot dezvolta propriile sisteme de comerţ electronic pentru utilizatorii finali cu ajutorul modulelor dedicate din InterLink, iar partenerii de dimensiuni mari pot sa integreze direct in propriile magazine online produse din portofoliul ABC Data.

Oferta de produse in continua crestere, plus brand propriu – Colorovo

ABC Data pune la dispozitia partenerilor locali, din toate segmentele de piata, respectiv integratorii IT, revanzatorii, magazinele care comercializeaza produse IT si electrocasnice, dar si lanturile mari de magazine, un portofoliu de peste 36.000 de produse, de la peste 200 de producatori internationali, aflat in continua crestere.

Alexandru Gheorghiu,  Director Comercial ABC Data Romania„Ne straduim in fiecare zi ca portofoliul nostru de produse sa fie complet, disponibil si sa oferim cel mai bun pret partenerilor nostri. In cel mai scurt timp, intentionam sa listam in oferta noastra si producatori locali, fiind mereu deschisi catre incheierea de noi parteneriate”, a declarat Alexandru Gheorghiu( foto), Director Comercial ABC Data Romania.

In 2010, compania a lansat propria marca – Colorovo, portofoliul de produse fiind dezvoltat intensiv, iar in prezent include tablete si accesorii pentru dispozitivele mobile, consumabile, echipamente de birou si accesorii pentru calculatoare.

Tot din 2010, ABC Data este o companie publica, listata la Bursa de Valori din Varsovia, iar pentru anul trecut grupul estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Bucuresti, 18.02.2014ABC Data Romania

One response to “ABC Data, cel mai mare distribuitor IT din Europa Centrala si de Est, intra direct pe piata din Romania

  1. Pingback: ABC Data stabileste un punct de distributie la Oradea, la doua luni de la intrarea directa pe piata locala | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.