NVIDIA a lansat GeForce GTX 750 Ti si GTX 750 – primele GPU bazate pe arhitectura „Maxwell”


NVIDIA_GeForce_GTX_750_Ti_Stylized_1 (Medium)Noile unitati de procesare vizuala, dedicate gamerilor, sunt de doua ori mai performante si cu 50% mai eficiente

NVIDIA a lansat primele unitati de procesare vizuala bazate pe noua arhitectura Maxwell,  GeForce® GTX™ 750 Ti si GTX 750,  proiectate sa ofere performante de top si un consum energetic redus.

La o rezolutie Full-HD NVIDIA, GeForce GTX 750 Ti ofera o performanta dubla folosind jumatate din puterea consumata de GTX 550 Ti, construit pe arhitectura Fermi, unul dintre cele mai utilizate  modele de  unitati grafice, conform sondajului Steam Hardware.

NVIDIA GTX 750 Ti se apropie de performantele GeForce GTX 480 – modelul de referinta de 499 USD, bazat pe arhitectura Fermi – înregistrand  doar un sfert din consumul de energie al acestuia, doar 60 watti.

”Stim ca pentru a avea performante avansate trebuie sa sporim performanta per watt, în conditiile în care fiecare sistem proiectat de noi are o limita de putere – de la supercomputere, la PC-uri si smartphone-uri. De aceea am creat Maxwell, cea mai eficienta arhitectura pentru GPU-uri construita vreodata”, a declarat  Scott Herkelman, General Manager al diviziei de business NVIDIA GeForce.

Modelul GTX 750Ti  masoara doar 5,7inch si nu are nevoie de un o alimentare externa. Prin urmare, gamerii cu PC-uri echipate cu placi grafice integrate sau alte setari din fabrica pot trece rapid la o experienta de gaming de 1080p, fara a fi necesara schimbarea sursei de alimentare.

Datorita consumului redus de energie, GTX 750 Ti este extrem de silentiosa si genereaza foarte putina caldura, fiind perfecta pentru sistemele  PC de acasa.

Noile GPU GTX 750 Ti si GTX 750 beneficiaza, de asemenea, de suportul NVIDIA prin programul  GameWorks™ , si includ noi tehnologii de gaming, precum:

  • ShadowPlay™ care le permite gamerilor sa înregistreze si sa împartaseasca din experienta lor de joc pe Twitch sau alte site-uri online;
  • G-SYNC(1) , tehnologia pentru afisarea clara a imaginilor din jocuri;
  • GameStream™, tehnologia care le permite gamerilor sa transmita jocurile PC favorite direct pe NVIDIA Shield, pentru a se juca de oriunde.

”NVIDIA întelege ca furnizarea unei experiente avansate de gaming reprezinta mai mult decat a pune în miscare totul, caldura multa si galagie, doar pentru a avea cateva cadre pe secunda în plus”, a declarat Tony Tamasi, Senior Vice President al diviziei de continut si tehnologie de la NVIDIA. ”Tehnologiile noastre GameWorks, combinate cu performanta, eficienta energetica si operarea silentioasa a modelelor GTX 750 Ti si 750, vor schimba radical modul de joc al gamerilor.”

NVIDIA_GeForce_GTX_750_Class_3qtr (Medium)Disponibilitate si pret

 

GPU-urile NVIDIA GeForce GTX 750 Ti si GTX 750 sunt disponibile prin partenerii mondiali, precum ASUS, EVGA, Gainward, KFA2, Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit, PNY, Point Of View si Zotac. Pretul de pornire va fi de 509 lei pentru GTX 750 si 639 RON pentru varianta cu 2GB a GTX 750 Ti.

GeForce GTX 750 Ti si GTX 750 vor putea fi achizitionate de la partenerii NVIDIA si sub forma de sisteme configurate.

 

SANTA CLARA, Calif.—Feb. 18, 2014—NVIDIA

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.