Lenovo preia Motorola Mobility de la Google


Moto_LenovoLenovo si Google au definitivat un acord prin care Lenovo va achizitiona producatorul de smartphone-uri Motorola Mobility. In urma acestei tranzactii, Lenovo, care detine un business puternic in industria PC-urilor si o divizie proprie de smartphone-uri aflata in crestere rapida, isi va consolida semnificativ pozitia pe piata telefoanelor inteligente. Mai mult, Lenovo va dobandi o prezenta puternica pe pietele din America de Nord si America Latina, precum si o deschidere in Europa Occidentala, pentru a-si completa dinamica divizie de smartphone-uri aflata in crestere sustinuta pe pietele emergente din intreaga lume.

Pretul achizitiei este de aproximativ 2.91 miliarde USD (supus unor anumite ajustari), suma care include 1.41 miliarde USD platiti la incheierea tranzactiei, din care 660 milioane USD in numerar si 750 milioane USD in actiuni Lenovo. Restul de 1.5 miliarde vor fi achitati in baza unui angajament de plata pe o perioada de trei ani.

Lenovo, care in 2005 a preluat divizia de PC-uri a IBM si legendarul brand de PC-uri Think, preia acum o companie cu renume global, Motorola Mobility, inclusiv brandul MOTOROLA si portofoliul Motorola Mobility de smartphone-uri inovatoare precum Moto X, Moto G si seria DROIDTM Ultra.  Pe langa produsele curente, Lenovo va prelua in proprietate si produsele Motorola Mobility aflate in faza de proiectare.

Google va pastra proprietatea asupra unei vaste majoritati a portofoliului de patente ale Motorola Mobility, inclusiv solicitarile curente de patentare si descrierile de inventii. In cadrul relatiei continue cu Google, Lenovo va primi o licenta pentru acest bogat portofoliu de patente si alte elemente de proprietate intelectuala. Lenovo va prelua peste 2.000 de patente precum si marca comerciala Motorola Mobility.

Motorola Mobility se bucura de o recunoastere extraordinara a brandului in intreaga lume, fiind in prezent al treilea producator de smartphone-uri din SUA si din America Latina.

“Preluarea unui brand de o asemenea valoare, cu un portofoliu inovator de produse si o echipa globala incredibil de talentata va transforma imediat grupul Lenovo intr-un puternic competitor global in industria telefoanelor. Vom avea imediat oportunitatea de a deveni un jucator esential intr-o industrie extrem de dinamica,” a declarat Yang Yuanqing, presedinte si CEO al Lenovo. “Lenovo a dovedit ca poate prelua cu succes si duce mai departe branduri extraordinare, dupa cum am facut cu marca Think de la IBM, si poate integra eficient companii din intreaga lume. Am incredere ca vom avea succes in acest proces si ca vom mentine ritmul pe piata simultan cu consolidarea unei fundatii puternice pentru viitor.”

“Lenovo a dovedit ca are expertiza necesara pentru a transforma Motorola Mobility intr-un jucator major in ecosistemul Android.  Aceasta miscare va permite companiei Google sa isi canalizeze energia catre sustinerea procesului de inovare in intregul ecosistem Android, in beneficiul utilizatorilor de smartphone-uri de peste tot,” a declarat Larry Page, CEO, Google.

“Ca parte a Lenovo, Motorola Mobility va avea acces rapid la obiectivul sau de a pune internetul mobil in mainile urmatorilor 100 de milioane de oameni. Odata cu recentele lansari ale Moto X si Moto G am atins un ritm extraordinar, iar expertiza Lenovo in hardware si abordarea globala vor accelera aceasta crestere,” a declarat Dennis Woodside, CEO, Motorola Mobility.

Tranzactia este supusa indeplinirii unor reglementari, cerinte, conditii obisnuite de definitivare si altor aprobari necesare.

Research Triangle Park, North Carolina, Mountain View, California – 29 ianuarie 2014 –  Lenovo & Google

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.