Vodafone lanseaza programul Firsts, care incurajeaza oamenii din intreaga lume sa faca lucruri extraordinare cu ajutorul tehnologiei mobile


Voddafone_firsts

 

  • Prin programul Firsts, Vodafone doreste sa ii inspire pe oamenii din intreaga lume sa faca lucruri extraordinare, pentru prima data in viata lor, cu ajutorul tehnologiei si al serviciilor mobile
  • Programul debuteaza cu 3 povesti uimitoare: o campioana olimpica de box din India le invata pe femei sa se apere; un muzician din Africa de Sud a creat o compilatie muzicala unica si un surfer britanic porneste sa cucereasca cel mai de temut val din lume
  • Programul “Firsts” va avea loc si in Romania, unde Vodafone a sustinut deja initiative inovatoare, ca Biblioteca Digitala, care reflecta “filozofia” Firsts

Vodafone Group lanseaza astazi programul “Firsts”, prin care urmareste sa ii inspire si sa ii incurajeze pe oamenii din intreaga lume – indiferent de varsta si locul din care vin – sa faca lucruri extraordinare, pentru prima data in viata lor, folosind tehnologia mobila.

Pentru inceput, Vodafone Firsts ii are in prim plan, la nivel global, pe Mary Kom, campioana olimpica la box, originara din India, surfer-ul britanic Tom Lowe si muzicianul sud-african Spoek Mathambo.

Visul lui Mary Kom, campioana mondiala la box, era sa le ajute pe femeile din India sa stapaneasca tehnici de baza de auto-aparare si dezvoltare personala, menite sa le ridice increderea in sine si capacitatea de a se apara. Vodafone o va sprijini pe campioana olimpica in varsta de 30 de ani sa isi transforme visul in realitate, cu ajutorul tehnologiei mobile si nu numai.

Vodafone va crea un forum online cu acoperire nationala, o linie telefonica speciala precum si un serviciu SMS gratuit cu ajutorul caruia, in urma transmiterii unui mesaj text, femeile vor putea primi, direct pe telefonul mobil, sfaturi si lectii de auto-aparare. In plus, Vodafone a ajutat-o pe Kom sa construiasca si sa dezvolte un centru pentru femei specializat in predarea tehnicilor de auto-aparare, in Manipur. Filmul lui Mary Kom poate fi urmarit pe www.firsts.com.

 

Tom Lowe, surfer-ul englez care a batut deja multe recorduri, a visat sa cucereasca cel mai de temut val din lume – Todos Santos. El va incepe, in urmatoarele zile, sa foloseasca tehnologia mobila pusa la dispozitie de Vodafone pentru a localiza si a “prinde” valul “Todos Santos”, in nordul regiunii Baja California, Mexico, dar si pentru a fi in legatura cu familia sa, aflata in Cornwall, Marea Britanie. Vodafone ii va pune la dispozitie sportivului in varsta de 30 de ani si o aplicatie de monitorizare meteo si a oceanului, care il va ajuta sa localizeze cu precizie valul, cu ajutorul telefonului mobil, si sa devina, astfel, primul european care l-a “cucerit”.

Visul muzicianului Spoek Mathambo, de origine sud-africana, era sa creeze prima lui compilatie muzicala folosind fragmente culese de la mai multe grupuri etnice si culturale din Africa de Sud. Mathambo a pornit intr-un tur al tarii, s-a intalnit si a cantat alaturi de trei comunitati distincte si a reusit sa produca, in cele din urma, o piesa muzicala unica. Vodafone l-a sustinut pe Mathambo, punandu-i la dispozitie toate mijloacele tehnologice si logistice de care a avut nevoie, pentru a-si implini visul. Mathambo a folosit serviciul Vodafone Cloud, pentru a incarca inregistrarile pe masura ce le facea, permitand astfel colegilor lui din studio-ul din Cape Town sa le mixeze in timp real.

Acestea sunt doar cateva dintre initiativele care vor deveni realitate, in noul program Vodafone Firsts. Programul a fost lansat, in premiera, in noaptea de Anul Nou, cand miile de oameni care s-au aflat pe strazile Londrei au putut experimenta primul foc de artificii multi-senzorial din lume.

Toate intitiativele Firsts  vor putea fi gasite pe site-ul www.firsts.com. In curand, vor fi prezentate si alte proiecte inovatoare: prima piesa de teatru realizata in spatiul urban, cu ajutorul oamenilor obisnuiti, primul cor dirijat pe baza de culori si prima padure care canta. In perioada urmatoare, Vodafone va face un apel catre toti utilizatorii care isi doresc sa realizeze lucruri extraordinare, in premiera, sa isi  impartaseasca visul pe www.firsts.com.

Barbara Haase, Vodafone Group Brand Director: “Vodafone Firsts este despre inovatia personala si felul in care inspiram oamenii sa gandeasca diferit. Tehnologia mobila a schimbat atat de mult vietile noastre, intr-un timp destul de scurt. Astazi, putem sa ne planificam o calatorie in cateva secunde. Sau putem sa ii ajutam pe oameni sa isi implineasca visurile”.

Vodafone Romania a initiat deja proiecte care reflecta  filozofia programului Firsts, cum ar fi Biblioteca Digitala – adusa in spatii publice, in licee, iar recent in casele oamenilor, sub forma de tapet. In curand, vor urma si alte proiecte prin care ii vom sustine pe romanii cu idei extraordinare sa isi transpuna  visurile in realitate, cu ajutorul tehnologiei mobile.

Bucuresti, 14 ianuarie – Vodafone Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.