Sony prezinta la CES 2014 cea mai compacta camera video 4K, noul Action Cam si gama Handycam Full HD


Sony_CX900E

Sony lanseaza noile camere Handycam®, ce ofera inregistrari video mai clare si mai detaliate

 

Noile camere video Full HD dispun de senzori mari, inregistrare la un nivel bit rate superior, stabilizare optica SteadyShot imbunatatita si proiectoare mai luminoase

 

 • Camera video Full HD Handycam® CX900E cu senzor cu iluminare din spate CMOS Exmor R™ tip 1, inregistrare XAVC S cu bit rate ridicat si functii manuale
 • Stabilizare optica SteadyShot de 13 ori mai performanta1 pentru imagini de o claritate impresionanta
 • Noul procesor de imagine BIONZ X pentru cea mai rapida procesare si calitate deosebita a imaginii
 • Patru noi modele de proiectoare cu intrare externa pentru a proiecta continutul de pe telefon, camera sau PC
 • Caracteristici imbunatatite ce includ proiectoare incorporate mai luminoase cu functie Keystone Adjustment, functii avansate de sunet multumita optiunii My Voice Cancelling, Motion Shot Video si Picture Effect
 • Wi-Fi si NFC pentru transfer de fisiere printr-o simpla atingere si control de la distanta prin smartphone

Sony CX900EEchipate cu cele mai noi tehnologii de imagine Sony, noile camere video Handycam® inregistreaza videoclipuri Full HD fara compromisuri dar si imagini la o calitate inegalata de orice alta camera video sau smartphone.

Noua gama Sony Handycam® include HDR-CX900E, model ce impune noi standarde de calitate a imaginii si a sunetului oferite de un Handycam®, totul intr-un corp compact. Gama este completata de alte cinci modele, echipate cu stabilizare optica Balanced Optical SteadyShot pentru imagini foarte clare, proiectoare imbunatatite, modul wireless pentru partajarea fisierelor si controlul de la distanta prin intermediul smartphone-ului.

Handycam® CX900E: inregistrari video in stil profesional, design compact

 

Varful de gama HDR-CX900E aduce entuziastilor noi modalitati creative de exprimare si o interfata intuitiva, pentru cea mai buna experienta de utilizare a unei camere Handycam®. Acesta este primul model Handycam® echipat cu un senzor de imagine CMOS Exmor R™ tip 1 de dimensiune mare, capabil sa capteze cele mai fine detalii. Astfel, fiecare cadru va fi inregistrat cu un nivel scazut al zgomotului de imagine, chiar si in conditii de iluminare slaba.

CX900E poate inregistra Full HD la un bit rate de 50 Mbps multumita utilizarii formatului video XAVC S. Asemenea unei camera profesionale, aceasta permite pasionatilor de film sa surprinda toate detaliile importante, chiar si in cazul unor miscari panoramice rapide. Modul de inregistrare cu 120 de cadre pe secunda permite inregistrarea fidela a tuturor miscarilor rapide, precum cele de dans sau sportive, in timp ce vizionarile in slow-motion a imaginilor editate, la o cincime din viteza normala, sunt de asemenea extrem de fluente.

Senzorul de dimensiune mare impreuna cu obiectivul ZEISS Vario-Sonnar T* cu diafragma cu 7 lamele permit de asemenea realizarea filmarilor de tip bokeh. Cele trei filtre interschimbabile cu densitate neutra impiedica patrunderea unei cantitati mari de lumina in camera video, astfel incat se pot obtine inregistrari cu efect bokeh profesionist, fara a mai fi nevoie de schimbarea timpului de expunere – chiar si in conditii de iluminare puternica.

Camera video HDR-CX900E este dotata cu un vizor OLED electronic, de inalt contrast, ce permite incadrarea perfecta, printr-un unghi larg de vizualizare, a imaginilor surprinse. Inelul obiectivului, precum si selectorul permit un control facil al setarilor de focalizare, zoom, ISO si timpul de expunere.

 

 Tehnologie inteligenta pentru fotografiere si filmare

 

Senzorul de imagine Exmor R™ CMOS de inalta rezolutie disponibil pe noile modele Handycam® pastreaza vii amintirile pretioase, la detalii Full HD impresionante.

Mai rapid si puternic, noul procesor de imagine BIONZ X imbogateste detaliile surprinse si ofera posibilitatea de control al zgomotului de imagine pe zone selectate, pentru a obtine filmari clare si fotografii de inalta rezolutie. Multumita stabilizarii optice Balanced Optical SteadyShot, care este de 13 ori mai eficienta[i], efectele tremurului mainii sunt eliminate pe intreaga gama de distante focale, de la wide la zoom maxim.

Distanta focala a celor mai noi modele este imbunatatita iar tehnologia By Pixel Super Resolution sporeste detaliile inregistrarilor, chiar si pentru o apropiere de 60x[ii], prin intermediul functiei Clear Image Zoom, o premiera pentru Handycam®.

Noile Handycam® pot inregistra in format AVCHD Full HD si MP4 simultan, pentru transfer mai usor de fisiere catre smartphone dar si pentru incarcarea acestora pe internet, prin intermediul functiei NFC/Wi-Fi incorporate. Mai mult, varful de gama Handycam® CX900E poate inregistra materiale Full HD cu 50 Mbps in format XAVC S, la un nivel bit rate superior, in timp ce stocheaza si MP4.

Filmari usor de vizualizat

Proiectorul incorporat in patru dintre noile modele de camere Handycam® este realizat astfel incat sa afiseze imagini luminoase, la dimensiuni mari, pe orice perete sau suprafata alba, pentru a crea propriul cinematograf. Toate imaginile surprinse sunt mult mai usor de vizualizat, fara a mai fi nevoie de un PC. Cu o luminozitate de 50 de lumeni, Handycam® PJ810E proiecteaza imagini clare, cu o diagonala de pana la 5 metri (aproximativ).

Corectia electronica a trapezului[iii] permite o vizualizare corecta a imaginilor proiectate, chiar si in momentele in care dispozitivul nu proiecteaza la unghiul optim. Mai mult, pentru o flexibilitate sporita, la proiectorul incorporat in Handycam® poti conecta si alte surse precum camere digitale, notebook-uri sau smartphone-uri, pentru o vizionare instanta a videoclipurilor si fotografiilor, oriunde.

Ecranul Xtra Fine LCD de inalta rezolutie, disponibil pe anumite modele, incorporeaza tehnologia de display[iv] WhiteMagic™, ce utilizeaza pixelii albi aditionali pentru a spori luminozitatea ecranului. Astfel, chiar si in zilele insorite, utilizatorii vor putea viziona materialele surprinse pe ecranul LCD, fara nici un inconvenient.

Dupa inregistrare, functia Motion Shot Video disponibila pe majoritatea modelelor[v] creeaza o secventa de imagini suprapuse, pentru a urmari fiecare fractiune de secunda a materialului filmat. Aceasta optiune este ideala pentru analiza detaliata a miscarilor realizate in timpul practicarii unor sporturi precum golful sau tenisul, in care precizia este cruciala.

Filmele sunt insotite de un sunet impresionant

Imaginile de exceptie sunt completate de calitatea inregistrarii audio a camerelor video Handycam®, ce adauga o noua dimensiune materialelor video.

Optiunea My Voice Cancelling surprima toate frecventele al caror punct de emisie se afla in spatele camerei, fara a afecta volumul vocii subiectului, precum si alte sunete de prim plan.

Conexiune wireless cu dispozitivele mobile, printr-o atingere

 

Functiile Wi-Fi[vi] si NFC, incorporate pentru prima data in Handycam®, permit transferul wireless de filme si fotografii direct pe smartphone sau pe tableta. Prin simpla atingere de Handycam® a dispozitivului mobil echipat cu NFC, acesta din urma se va transforma intr-o telecomanda inteligenta. Mai mult, poti incepe si opri procesul de inregistrare prin intermediul dispozitivului mobil, conectat la Wi-Fi – optiunea fiind ideala pentru scenele de grup. Conexiunea Wi-Fi permite de asemenea transferul wireless de fisiere video sau foto, care pot fi transmise catre televizor[vii], pentru vizionare. Configurarea se realizeaza cu usurinta – este de ajuns sa descarci aplicatia gratuita PlayMemories Mobile pe dispozitivul cu sistem de operare iOS sau Android.

Accesorii pentru Handycam®

Microfonul ECM-GZ1M Gun Zoom ofera posibilitatea captarii sunetelor si vocilor a caror sursa este plasata la o distanta considerabila de camera video.

Microfonul wireless ECM-W1M utilizeaza tehnologia Bluetooth® pentru a permite inregistrarea surselor de sunet aflate la maximum 100 de metri distanta de Handycam® in timp ce modul Interactive Communication realizeaza un canal de comunicare intre cel care filmeaza si subiect. De asemenea, microfonul wireless ECM-AW4 poate inregistra la distante de pana la 50 de metri. ECM-GZ1M, ECM-W1M si ECM-AW4 sunt compatibile cu toate modelele Handycam® cu patina universala.

Compatibil cu modelul PJ530E, filtrul protector MC VF-K46MP protejeaza suprafata lentilei de praf si zgarieturi, fara a afecta operatiunea de stabilizare optica Balanced Optical SteadyShot. Folia de protectie PCK-LS35W este compatibila cu ecranul de 3,5 inci al camerei video CX900E si dispune de un strat anti-reflex si anti-amprente, in timp ce PCK-LS30W este compatibila cu modelele Handycam cu ecran de 3 inci precum PJ810E, PJ530E, PJ330E, PJ240E si CX240E.

Gama Handycam® – primavara 2014 – specificatii tehnice

HDR-CX900E

– Senzor Exmor R™ CMOS tip 1.0

– Fotografii de 20 de megapixeli

– Procesor BIONZ X

– Obiectiv ZEISS Vario-Sonnar T*, cu distanta focala wide de 29 mm, F2.8-4.5

– Zoom optic 12x

– Clear Image Zoom 24x

– Vizor electronic OLED tip 0.39

– Ecran tactil Xtra Fine LCD tip 3.5 cu 921k puncte

– Optical SteadyShot cu Active Mode

– High bit-rate XAVC S HD 50p/25p/24p

– AVCHD 50p/24p/50i

– MP4 25p

– Frame rate mare, 120 fps (1280×720)

– Microfon pe 5.1 canale

– Cinematone Gamma/Colour- Wi-Fi-/NFC cu One-touch remote, One-touch sharing

– Inel si rotita

– Filtre ND

– Afisare a nivelului sunetului

– My Voice Cancelling

– Dual Video Recording

– Picture Effects

– TRILUMINOS Colour

– Patina universala

HDR-PJ810E

– Proiector cu 50 lumeni, sursa de intrare externa si corectia trapezului

– Senzor Exmor R™ CMOS cu 6.14 megapixeli efectivi

– Procesor BIONZ X

– Obiectiv G wide angle 26.6mm, F1.8-3.4

– Zoom Optic 12x

– Clear Image Zoom 24x

– Vizor electronic tip 0.2

– Panou tactil Xtra Fine LCD tip 3.0 cu 921k puncte si WhiteMagicTM

– Balanced Optical SteadyShot cu Active Mode

– AVCHD 50p/24p/50i

– MP4 25p

– Microfon pe 5.1 canale

– Wi-Fi-/NFC cu One-touch remote, One-touch sharing

– My Voice Cancelling

– Motion Shot Video

– Dual Video Recording

– Picture Effects

– TRILUMINOS Colour

– Patina universala

HDR-PJ530E

– Proiector cu 25 lumeni si sursa de intrare externa

– Senzor Exmor R™ CMOS cu 2.29 megapixeli efectivi

– Procesor BIONZ X

– Obiectiv G wide angle 26.8mm, F1.8-4.0

– Zoom optic 30x

– Clear Image Zoom 60x

– Ecran tactil LCD tip 3.0 cu 460k puncte

– Balanced Optical SteadyShot cu Active Mode

– AVCHD 50p/50i

– MP4 25p

– Microfon pe 5.1 canale

– Wi-Fi-/NFC cuOne-touch remote, One-touch sharing

– My Voice Cancelling

– Motion Shot Video

– Dual Video Recording

– Picture Effects

– TRILUMINOS Colour

– Patina universala

HDR-PJ330E

– Proiector cu 13 lumeni si sursa de intrare externa

– Senzor Exmor R™ CMOS cu 2.29 megapixeli efectivi

– Procesor BIONZ X

– Obiectiv G wide angle 26.8mm, F1.8-4.0

– Zoom Optic 30x

– Clear Image Zoom 60x

– Ecran tactil LCD tip 2.7 cu 230k puncte

– Optical SteadyShot cu Intelligent Active Mode

– AVCHD 50p/50i

– Microfon pe 2 canale

– Wi-Fi-/NFC cu One-touch remote, One-touch sharing

– Motion Shot Video

– Dual Video Recording

– Picture Effects

– TRILUMINOS Colour

HDR-PJ240E

– Proiector cu 13 lumeni si sursa de intrare externa

– Senzor Exmor R™ CMOS cu 2.29 megapixeli efectivi

– Procesor BIONZ X

– Obiectiv ZEISS Tessar wide angle 29.8mm, F1.9-4.0

– Zoom optic 27x

– Clear Image Zoom 54x

– Ecran tactil LCD tip 2.7 cu 230k puncte

– Electronic SteadyShot cu Active Mode

– Microfon pe 2 canale

– AVCHD 50p/50i

– Motion Shot Video

– Dual Video Recording

– Picture Effects

– TRILUMINOS Colour

HDR-CX240E

– Senzor Exmor R™ CMOS cu 2.29 megapixeli efectivi

– Procesor BIONZ X

– Obiectiv ZEISS Tessar wide angle 29.8mm, F1.9-4.0

– Zoom Optic 27x

– Clear Image Zoom 54x

– Ecran tactil LCD tip 2.7 cu 230k puncte

– Electronic SteadyShot cu Active Mode

– Microfon pe 2 canale

– AVCHD 50p/50i

– Motion Shot Video

– Dual Video Recording

– Picture Effects

– TRILUMINOS Colour


[i] Balanced Optical SteadyShot, acum cu stabilizare optica de 13x mai acurata, de la wide la tele; Modul Optical SteadyShot Intelligent Active, acum cu stabilizare optica de 13x mai acurata, in cazul filmarii la distanta focala wide.

[ii] 60x pentru HDR-PJ530E, HDR-PJ330E, HDR-PJ240E si HDR-CX240E. 24x pentru HDR-CX900E si HDR-PJ810E

[iii] Numai modelul Handycam® PJ810E

[iv] Numai PJ810E

[v] Nu HDR-CX900E

[vi] Nu CX240E, PJ240E

[vii] Este necesar un televizor compatibil DLNA si un punct de acces. Functie incompatibila cu formatul XAVC S.

Sony AX100E_4K

Sony lanseaza cea mai mica si usoara

camera video 4K* din lumei

 

Sony reduce dimensiunea camerei 4K la un sfert din cea a modelului anterior[i]

 

 • Filmeaza clipuri 4K cu o camera video de dimensiuni mici care permite operarea cu o singura mana
 • Sensorul Exmor R™ CMOS tip 1.0 cu iluminare din spate ofera o calitate uimitoare a imaginii 4K, chiar si in lumina scazuta
 • Noul procesor de imagine BIONZ X
 • Obiectiv ZEISS Vario-Sonnar T* de 29mm cu unghi larg, zoom optic 12x si stabilizare optica SteadyShot
 • Control avansat cu inel manual, cadrane si filtre cu densitate neutra (ND) incorporate
 • Tehnologia NFC pentru transferul continutului dintr-o singura atingere si conexiune Wi-Fi pentru control de la distanta prin smartphone

Cea mai noua camera Handycam® 4K, AX100E de la Sony este ideala pentru persoanele care doresc sa inregistreze si sa se bucure de amintirile lor pe televizoarele BRAVIA 4K, la cea mai mare rezolutie posibila. Camera este cu 75% mai mica si 66% mai usoara decat FDR-AX1E, astfel incat este potrivita pentru filmarea cu o singura mana, beneficiind insa de cele mai bune tehnologii Sony.

 

Este prima camera Handycam® 4K care dispune de un senzor Exmor R™ CMOS tip 1.0 cu iluminare din spate. Mult mai mare decat senzorul disponibil pe camerele video obisnuite destinate amatorilor, aceasta surprinde imagini 4K HD Ultra (3840 x 2160 pixeli) fara cusur, cu detalii de patru ori mai bogate decat cele inregistrate de camerele Full HD, oferind in acelasi timp si optiuni creative de inregistrare, precum bokeh.

 

Senzorul 4K impreuna cu procesorul de imagine ultra-puternic BIONZ X reduc zgomotul de imagine si redau imagini clare si realiste. Functia de culoare Cinematone Gamma permite inregistrarea progresiva la 25p cu un aspect bogat si culori naturale.

 

Sony Handycam AX100E dispune de un nou obiectiv Zeiss ® Vario-Sonnar T * cu zoom optic 12x, care a fost reglat special pentru inregistrarea 4K. Claritatea este fixata chiar in coltul cadrului, datorita obiectivul cu 17 elemente in 11 grupuri care incorporeaza elemente AA (elemente asferice avansate) si ED.

 

Impreuna cu senzorul de tip 1.0, procesorul de imagine BIONZ X si obiectivul ZEISS cu o diafragma cu 7 lamele asigura filmari si fotografii fara aberatii, cu posibilitatea de a crea efecte bokeh impresionante – la fel ca un cameraman profesionist. Stabilizarea optica SteadyShot pastreaza imaginile clare si stabile atunci cand filmezi cu camera in mana.

 

In premiera, inregistrarea Dual-Video iti permite sa filmezi in acelasi timp clipuri video de inalta calitate si sa le distribui ca fisiere MP4. Inregistreaza filme in format XAVC S (pana la 4K/60Mbps sau HD/50Mbps) sau AVCHD si bucura-te de imagini la cea mai mare rezolutie. In acelasi timp, o copie compacta, dar la o rezolutie minima a filmului este inregistrata in format MP4. Dupa inregistrare, activeaza functia NFC si atingeti smartphone-ul sau tableta pentru a transfera clipurile video in format MP4 din camera AX100E pentru o distribuire online rapida.

 

Optiunile creative sunt extinse in continuare prin inregistrari la un ritm ridicat de cadre, care surprinde actiunea in calitate HD (1280×720), cu o viteza de 120 de cadre progresive pe secunda. Bucura-te de imagini editate pe PC in slow motion – la fel ca o reluare TV care arata fiecare moment din lovitura de pedeapsa decisiva.

 

Redarea video si a fotografiilor pe televizoarele 4K este la fel de simpla precum conectarea cablului HDMI furnizat. Camera scaleaza automat fisierele la rezolutie 2K cu detalii impresionante.

 

In plus, atingand ecranul camerei in timpul redarii 4K, delimitezi zona pe care o poti urmari la rezolutie Full HD.

 

Functii creative usor de utilizat

Camera video AX100E iti ofera un control sporit pentru editarea imaginilor. Incadrarea este o placere prin vizorul luminos si cu contrast ridicat OLED Tru-Finder, cu unghi larg de vizualizare.

 

Selectarea filtrelor Clear, 1/4 f, 1/16 sau 1/64 ND (Neutral Density) regleaza nivelul de lumina care intra in obiectiv. Astfel, ai libertatea de a controla cu precizie viteza de declansare si diafragma pentru posibilitati creative mai mari. Impreuna cu senzorul de imagine mare a camerei video, aceasta optiune iti permite sa creezi cu usurinta efecte creative ca “bokeh”, fara a creste viteza de declansare.

 

Un inel plasat pe obiectiv poate fi utilizat pentru controlul facil al setarilor de focalizare, zoom si expunere. De asemenea, entuziastii video vor aprecia selectorul lateral pentru control, caruia ii pot atribui diverse functii, precum controlul luminozitatii. Este usor sa faci ajustari ale setarlor, chiar si atunci cand te uiti prin vizorul electronic cu ecranul LCD al camerei video inchis.

 

Noua aplicatie My Voice Cancelling reduce automat frecventele vocale din spatele camerei, in timp ce vocea subiectului ramane intacta. Astfel, comentariile accidentale sunt estompate pe coloana sonora a clipului video, permitand persoanelor sa vorbeasca.

 

 

Sony_AX100E_4KConexiune wireless cu telefonul, tableta sau televizorul

Functiile Wi-Fi si NFC incorporate permit transferul clipurilor video sau al fotografiilor din camera direct pe smartphone sau pe tableta, cu o singura atingere prin aplicatia PlayMemories pentru dispozitivele iOS sau Android.

 

Functia Wi-Fi permite, de asemenea, rularea continutului de pe camera video pe televizor (sunt necesare un televizor cu acces la reteaua DLNA: nu este compatibil cu formatul XAVC S).

 

Atingerea camerei video cu telefonul mobil si functia NFC activeaza aplicatia Smart Remote Control, ideala pentru scene de grup sau de spectacole solo atunci cand nu doresti sa rulezi imaginile dupa ce inregistrarea a inceput.

 

Noua camera video 4K FDR-AX100E de la Sony va fi disponibila, in Europa, din luna mai 2014.

Specificatii tehnice

 

Senzor de imagine Sensor Exmor R™ CMOS tip 1.0 cu iluminare din spate cu aprox. 14.2 megapixeli efectivi
Procesor de imagine BIONZ X
Rezolutie – fotografii Aprox. 20.0 megapixeli efectivi
Format inregistrare video format XAVC S: MPEG4-AVC/H264

format AVCHD; MPEG4-AVC/H264 AVCHD 2.0

MP4: MPEG-4 AVC/H.264

Rezolutie video (4K record) XAVC S 4K : 3840×2160/25P, 24P
Rezolutie video (inregistrare HD) XAVC S HD : 1920×1080/50P, 25P, 24P

AVCHD:1920×1080/50p(PS),24p(FX,FH),50i(FX,FH), 1440×1080/50i(HQ,LP)

MP4: 1280×720 25p

Dual video recording XAVC S/MP4 or AVCHD/MP4*

*nu este compatibila XAVC S 60p,120p si AVCHD PS

Obiectiv ZEISS Vario-Sonnar T*, distanta focala 29.0mm (echivalent la 35mm )
Zoom Zoom optic: 12x

Clear Image Zoom: 18x (4K), 24x (2K)

Distanta focala (echivalent 35mm) (Mod Video) F = 29.0-348.0mm (16:9) cu modul SteadyShot Active inactiv
Sistem de focalizare Contrast AF
Balans de alb Auto/One-push/Outdoor/Indoor/Colour temp
Stabilizator de imagine Stabilizator SteadyShot cu mod activ
Vizor Electronic OLED Tru-Finder
Ecran LCD Tip 3.5 Xtra Fine LCD™ (921k puncte) Wide (16:9)
Format de inregistrare audio MPEG-4 Linear PCM 2ch (48kHz/16bit) [doar XAVC S 4K]

Dolby Digital 5.1ch, Dolby Digital 5.1Creator [doar AVCHD]

Dolby Digital 2ch Stereo, Dolby Digital Stereo Creator [doar AVCHD]

MPEG-4 AAC-LC 2ch (MP4)

Microfon/difuzor Microfon 5.1 canale/ difuzor monoaural
Carduri de memorie SDXC Memory Card (Clasa 10) for XAVC S;

Card de memorie PRO Duo (Mark 2), Card de memorie PRO-HG Duo,  Card de memorie XC-HG Duo, Card de memorie SD/SDHC/SDXC (clasa 4 sau mai mare) pentru AVCHD

Interfete Headphone (mufa minijack); Mic Input stereo minijack ); USB tip A (incorporat) ; Multi/Micro USB Terminal*; Remote Terminal (integrat in Multi/Micro USB Terminal*); HDMI out (micro, doar output); Patina (Multi Interface Shoe); Composite video out;  BRAVIA Sync; PhotoTV HD; Direct Copy (AVCHD only); DC In

* suporta dispozitive compatibile cu Micro USB.

Dimensiuni (WxHxD)

Aprox. 81mm x 83.5mm x 196.5mm(Approx.90mm x 83.5mm x 223.5mm(cu capac pentru obiectiv))

Greutate (doar camera)

Aprox.790g

Greutate (cu bateria NP-FV70)

Aprox.915g

Accesorii incluse Baterie reincarcabila NP-FV70; adaptor AC; cablu de alimentare ; HDMI (micro); cablu USB; Remote Commander (RMT-835 cu baterie [CR2025]); parasolar; capac de lentila

 

 Sony_AS100V_3

Testeaza-ti limitele cu noul Sony Action Cam

 

Noua camera video portabila rezistenta la apa inregistreaza Full HD in format XAVC S la 50 Mbps

 

 

 • Rezistenta la apa fara necesitatea unei carcase separate si cu un design compact
 • Acces la Map Views prin GPS Data Overlay, sau imbinarea fotografiilor realizate cu mai multe camere, prin software-ul de editare PlayMemories Home
 • Stabilizatorul SteadyShot reduce tremurul si vibratiile imbunatatind imaginile de 2,5x fata de modelele existente
 • Live-View Remote controleaza pana la cinci camere in acelasi timp
 • Procesorul BIONZ X pentru imagini Full HD in format XAVC S la 50Mbps

 

De la schi la aventuri pe bicicleta sau offroad, Action Cam HDR-AS100V este ideal pentru pasionatii de sporturi extreme.

 

Noua camera Sony Action Cam HDR-AS100V este facuta pentru a surprinde momentele pline de adrenalina pe sosea, in zapada, in apa sau la munte, pentru ca designul sau slim iti permite sa o folosesti in orice situatie extrema fara sa ai o carcasa aditionala.

 

Dupa ce ai filmat, poti edita imediat imaginile cu ajutorul software-ului PlayMemories Home, disponibil gratuit pentru sistemele de operare Windows sau Mac. Plasezi experientele extreme pe harta cu Map Views, iar PlayMemories Home iti permite sa combini pana la patru clipuri video si sa adaugi coordonatele GPS.

 

Cand cobori pe partia de schi in viteza sau pe pista de bicicleta off road, sistemul de stabilizare Advanced SteadyShot iti asigura imagini mai clare de pana la 2,5x comparativ cu modelele precedenteii.

 

In plus, noul Action Cam inregistreaza clipuri HD la viteze de 120 sau 240 de cadre pe secunda, cu sunet. Dupa inregistrare, poti sa urmaresti clipul la viteza normala, pentru un montaj slow motion care scoate in evidenta cele mai complexe miscari pe skateboard sau pe bicicleta de munte.

 

In premiera, pana la cinci camere Action Cam AS100VR pot fi controlate de la distanta cu telecomanda in forma de bratara RM-LVR1[i] Live-View, disponibila in pachet. Astfel, poti incepe si opri inregistrarea, vizualiza fotografiile surprinse si ajusta setarile prin simpla apasare a unui buton.

 

Noul Action Cam ofera imagini mai clare, datorita obiectivului ZEISS Tessar® cu unghi de 170 de grade, senzorului Exmor R CMOS de 18.9 megapixeli si noului procesor de imagine BIONZ X.

De asemenea in premiera, Action Cam poate inregistra clipuri Full HD la un bit-rate ridicat de pana la 50Mbps, prin utilizarea formatului XAVC S. Diferenta va putea fi observata in fiecare cadru, chiar si in cazul miscarilor rapide, care ar fi fost neclare in cazul utilizarii altor camere.

Functia Interval Still Recording aduce o serie de optiuni creative. Camera inregistreaza automat o secventa de instantanee, la intervale pre-setate, intre 1 si 60 de secunde. Astfel, poti documenta chiar si calatoriile foarte lungi, fara nevoia de a mai filma continuu. De asemenea, functia ”flip” poate mentine imaginea dreapta chiar si in momentele in care dispozitivul este montat lateral sau cu capul in jos pe casca sau suportul tip banderola.

Lumina secundara adaugata in partea superioara a dispozitivului te anunta daca Action Cam filmeaza, chiar daca aceasta este plasata in afara campului tau vizual. Montarea camerei se realizeaza mai usor, cu adaptorul pentru trepied, astfel incat nu mai nevoie de un suport deschis.

 

Noul Action Cam este ideal chiar si pentru utilizatorii avansati. Setari variate de culoare ofera flexibilitate in timpul editarii inregistrarilor, prin optiunile video precum ”Neutral” sau ”Vivid”, ce accentueaza culorile, pentru un impact vizual puternic. Mai mult, Action Cam inregistreaza secvente de film in care este vizibil si time code-ul[ii], pentru a usura sincronizarea scenelor surprinse de mai multe camere. De asemenea, dispozitivul permite inregistrarea unor informatii (numere hexazecimale de 8 cifre) precum data/timpul/numarul scenei, optiune ideala pentru editarea filmelor in care au fost utilizate pentru filmare doua sau mai multe camere.

 

Tehnologia NFC permite conectarea camerei la dispozitivele Xperia, precum si la alte smartphone-uri si tablete compatibile, printr-o singura atingere. Astfel, imaginile surprinse pot fi transferate wireless catre dispozitivul mobil fara sa mai ai nevoie de carduri de memorie sau cabluri.

 

Sony_AS100V_NFCPrin conexiunea One-touch este lansata pe smartphone (necesita instalare initiala) si aplicatia PlayMemories Mobile, ce permite verificarea rapida a unghiului de filmare, direct de pe ecranul telefonului/tabletei.

 

Prin intermediul unei actualizari programate pentru vara anului 2014, vei putea realiza streaming video live, prin transmiterea imaginilor surprinse cu noul Action Cam catre telefon, si in direct pe internet.

 

Suita de accesorii compatibile cu noul Action Cam ofera entuziastilor mai multe optiuni pentru a se bucura de aventura. Adauga suportul de ghidon HDR-AS100VB sau kitul purtabil HDR-AS100VW pentru a porni in cea mai intensa aventura.

 

Camera Sony Action Cam HDR-AS100V va fi disponibila incepand cu luna aprilie 2014.

Specificatii  

Senzor de imagine Senzor cu iluminare din spate Exmor R™ CMOS tip 1/2.3 si 13.5 megapixeli (efectivi, aprox.)
Procesor de imagine BIONZ X
Format video XAVC S:MPEG4-AVC/H.264

MP4: MPEG-4 AVC/H.264

Mod video (rezolutie) XAVC S: 60p:1920×1080 60p/50p
30p:1920×1080 30p/25p
24p:1920×1080 24p

MP4: PS (1920 x 1080 60p/50p) / HQ (1920 x 1080 30p/25p) /

STD (1280 x 720 30p/25p) / SSLOW (1280 x 720 120p/100p) /

VGA (640 x 480 30p/25p) / HS120 (HS100) (1280×720 120p/100p) /

HS240 (HS200) (800×480 240p/200p)

Tip obiectiv ZEISS® Tessar
Distanta focala (echivalent 35mm) SteadyShot OFF: 17.1mm (170°)

SteadyShot ON: 21. 8mm (120°)

Stabilizare imagine SteadyShot™ (electronic)
Multi Camera Control Pana la 5 unitati (numai HDR-AS100V)
Setari de culoare Vivid/Neutral
Scene Auto/Underwater
Time code/User bit Numai XAVC S
GPS Incorporat
Incarcare USB Da
Terminal Multi/Micro USB Da (Suporta dispozitive Micro USB compatibile)
Wi-Fi /NFC Da, One-touch remote
Dimensiuni Aprox. Approx.24,2mm x 46,5mm x 81,5mm

mm (include partile protuberante)

Compatibilitate card media MP4: Memory Stick Micro™ (Mark 2)

MP4: Card Memorie Micro SD/SDHC/SDXC (Clasa 4/superioara)

XAVC S: Card Memorie Micro SDXC (Clasa 10)

Greutate (unitate principala) Aprox. 67g
Greutate (fara baterie) Aprox.92g(cu NP-BX1(furnizat))
Tip acumulator NP-BX1 (furnizat)

 

 8 ianuarie 2014, CES -Las Vegas – Sony

One response to “Sony prezinta la CES 2014 cea mai compacta camera video 4K, noul Action Cam si gama Handycam Full HD

 1. Pingback: Noua gama Sony Handycam® este disponibila in magazinele din Romania | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.