Microsoft cumpara Nokia Devices intr-o tranzactie de 7,2 miliarde de dolari pentru viitorul sau mobil


Nokia-Event-Elop-Ballmer           Microsoft a achizitionat  Nokia Devices  si unitatea de servicii. Miscarea uneste Windows Phone 8 cu cel mai mare sustinator de hardware, si ofera companiei o solutie integrata. Cand acordul se va incheia (in primul trimestru al anului 2014)  , Microsoft va plati 3.79 miliarde de euro pentru  Nokia Devices  , plus alte 1,65 miliarde de euro pentru portofoliul de brevete.  32.000 de persoane sunt asteptate sa se transfere de la Nokia la Microsoft , inclusiv 18300 , care sunt ” direct implicate in procesul de fabricatie. “

Achizitionarea vine dupa ce in luna iunie  parea ca esueaza. Acum, cei doi se reunesc , iar  CEO-ul Microsoft Steve Ballmer l-a definit “un pas indraznet in viitor.” Intr-un e-mail , Ballmer a a numit Lumia 1020 ca un exemplu a ceea ce companiile ar putea face impreuna , dar a declarat ca telefonul nu a generat interesul asteptat si meritat.

” Asha va fi o rampa pentru  Windows Phone “

Asha ofera Microsoft o vizibilitate  mai mare pentru Windows Phone, si accesul la milioane de clienti in tarile in curs de dezvoltare , si intentioneaza sa le utilizeze ca “pe o rampa pentru Windows Phone “.  Cred ca strategia high-end Nokia nu a fost un succes  analistii au  prezis un  Q3 sumbru pentru companie.
Desi Nokia este cel mai important partener Windows Phone  Microsoft a promis  ca nu va incuraja  nepotismul. Ca si in cazul  Google a cu Motorola, Myerson a promis ca fiecare partener va fi tratat la fel , chiar citand un cantec de The Killers.

Dupa ce Nokia a scapat de Nokia Devices se va putea  concentra  pe trei tehnologii de baza : NSN ( infrastructura de retea) HERE  ( hartile si serviciile bazate pe localizare ) si Advanced Technologies ( o divizie de licentiere si dezvoltare). Microsoft va plati catre  Nokia pentru o licenta de patru ani, aducand noua companie mai multe venituri si stabilitate decat a avut anterior, dar in acelasi timp Nokia va deveni o comapnie mult mai mica.

Cu 7,2 miliarde de dolari Microsoft si-a deschis calea in categoria companiilor de device-uri si servicii, aceasta ii confera lui Microsoft tipul de control end to end in piata de mobile pe care numai Apple si Blackberry au avut-o pana acum. Dar poate oare Microsoft sa aiba succes acolo unde Nokia a esuat? Oare Nokia tine Windows Phone pe loc, sau Windows Phone este de fapt problema? Sunt intrebari la care acum poate vom primi si raspuns.

Ca parte a acordului , CEO-ul Nokia Stephen Elop  se retrage de la Nokia, el conduce acum echipa Microsoft Devices. Risto Siilasmaa a fost numit CEO interimar Nokia – a fost anterior presedinte al Consiliului de Administratie al companiei.

Sursa: The Verge

One response to “Microsoft cumpara Nokia Devices intr-o tranzactie de 7,2 miliarde de dolari pentru viitorul sau mobil

  1. Pingback: Nokia Lumia 925 – review | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.