Nokia a lansat astazi Nokia 515, un telefon clasic, elegant


Nokia_515_group

Nokia a lansat astazi Nokia 515, un telefon mobil din categoria premium, special conceput pentru persoanele preocupate de stil. Cu un invelis din aluminiu usor, dispozitivul combina toate caracteristicile de top ale Nokia – design contemporan, materiale de inalta calitate si performanta de top.

Nokia 515 este disponibil in variantele single si Easy Swap dual-SIM.

 

Nokia 515 reflecta modul in care Nokia abordeaza designul, definit prin simplitate si finisaj foarte atent la detalii.  Acesta dispune de ecran Gorilla ® Glass 2, rezistent la zgarieturi si usor curbat pentru un finisaj frumos. Disponibil in culorile negru sau alb, cu un profil elegant si corpul din aluminiu, telefonul este perfect pentru cei care prefera stilul minimalist. Cu doar 11 mm grosime, Nokia 515 va aluneca usor in cel mai mic buzunar de la haina sau din geanta.

 

„Cand am proiectat Nokia 515 am stabilit sa cream un telefon cu un design frumos, ceva ce oamenii ar fi mandri sa detina”, a declarat Peter Griffith, Head of Mobile Phones Industrial Design la Nokia. “Noi credem ca Nokia 515 este conceput pentru persoanele care prefera designul clasic, cu finisaje perfecte si cu functionalitatea de care au nevoie pentru utilizarea de zi cu zi”.

 

Un telefon care surprinde si impartaseste imagini excelente de fiecare data

Cu Nokia 515, utilizatorii nu vor pierde niciodata momentele unice care merita fotografiate. Avand capabilitati mai inteligente de captare a imaginii si o camera de 5 megapixeli cu blit LED, camera inteligenta ofera optiuni de captare, editare si partajare a imaginii incluzand:

• Panorama – pentru fotografii cu unghi larg, inclusiv fotografii de grup si peisaje.

• Fotografiere secventiala – captand pana la cinci cadre consecutive cu un singur clic, din care, apoi, se poate alege cea mai buna.

• Auto-portret – pentru auto-portrete perfect centrate, chiar si fara camera frontala. Instructiunile vocale indruma utilizatorii sa se asigure ca sunt in cadru inainte de face fotografia.

 

Impartasirea fotografiilor cu prietenii si familia este rapida si usoara prin functia ce permite partajarea direct a imaginilor din galerie catre retelele sociale. Oamenii pot impartasi, de asemenea, fotografii si alte tipuri de continut folosind Nokia Slam care vine integrat in Nokia 515. Acesta asigura posibilitatea de a transfera continut, cum ar fi imagini sau carti de vizita, catre un alt telefon cu Bluetooth prin doar cateva clicuri, fara a fi nevoie de pairing.

 

Mai rapid si cu o performanta mai buna in utilizare si pentru jocuri

Nokia 515 ofera o experienta de internet rapida cu support 3,5G HSDPA. Cu o autonomie a bateriei de pana la 38 de zile in stand-by pentru varianta single SIM, Nokia 515 este perfect pentru munca si jocuri. Cu internetul integrat optimizat pentru HSDPA si compresia datelor in cloud,  navigarea mobila este mai eficienta cu 90%, ajutand utilizatorii sa obtina mai mult de la baza lor de date. Aplicatiile populare, precum Facebook, Twitter si Nimbuzz sunt pre-instalate pe telefon, in timp ce Mail for Exchange permite oamenilor sa-si verifice e-mail-ul de la birou, sa-si sincronizeze calendarele si contactele atunci cand calatoresc. Telefonul poate fi, de asemenea, conectat la un PC sau laptop si folosit ca modem prin intermediul unui cablu USB.

 

Noul telefon vine, de asemenea, cu HD voice*, ceea ce inseamna ca utilizatorii se pot bucura de un sunet clar, chiar si in medii zgomotoase. In plus, cu aplicatia Transfer pre-instalata, se pot sincroniza direct contactele de la un Lumia, alt smartphone cu Windows Phone 8 sau dispozitiv Android, transformand Nokia 515 intr-un dispozitiv secundar sau partenerul ideal pentru drum. Pentru cei care prefera sa foloseasca un telefon separat pentru apeluri voce, Nokia 515 utilizeaza acelasi card micro SIM ca smartphone-urile tipice.

 

„Telefoanele din categoria feature continua, inca, sa reprezinte jumatate din vanzarile globale de telefoane mobile”, a declarat Simon Baker, Program Manager, Mobile Handsets CEMA, IDC. “Mai este loc in piata pentru modele din categoria feature. Nokia este unul dintre putinii producatori care continua in aceasta zona: una dintre cele mai recente oferte, Nokia 515, vine cu un exterior elegant si robust, o conectivitate rapida, imagini de inalta calitate si acces la aplicatii populare. Este un bun exemplu de telefon ce va servi o audienta care nu are intotdeauna nevoie de complexitatea oferita de un smartphone sau care sa prefere sa navigheze pe internet sau sa trimita mail-uri de pe o tableta si va pastra la indemana un telefon mobil pentru apeluri simple si pentru mesaje”.

 

Nokia 515 urmeaza sa fie livrat la nivel global in luna septembrie, incepand cu Rusia, Germania, Elvetia si Polonia, la un pret recomandat de 149 USD / 115 Euro, fara taxele si subventiile aplicabile.

 

* Atunci cand este acceptat de retea

 

Moscova, Rusia – 28 August 2013 – Nokia

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.