Sony lanseaza a3000 – prima camera mirrorless cu montura E de la Sony si body tip DSLR


a3000_flash_open

  • Senzor APS-C Exmor™ de 20.1 megapixeli efectivi ofera imagini de calitate profesionala si filmare video Full HD
  • Vizorul electronic Tru-Finder permite incadrarea clara a scenelor
  • Compatibilitatea cu 18 modele de obiective cu montura E permite creativitate fara limite
  • Corpul camerei are un design ergonomic si modern

Noua camera Sony a3000 ofera calitatea imaginilor, versatilitatea artistica si modurile de control manual specifice unui DSLR intr-o camera usor de manevrat, cu obiective interschimbabile.

Sony a3000 este usor de folosit si ofera o gama larga de functii creative. Vizorul electronic permite incadrarea perfecta a scenelor, iar design-ul modern al camerei ofera un plus de confort, stabilitate si siguranta in mainile utilizatorului.

Calitatea imaginilor este un punct revolutionar, a3000 fiind dotata cu un senzor Exmor APS HD CMOS, de 20.1 megapixeli efectivi. Compatibilitatea camerei cu 18 modele de obiective cu montura E este secretul imaginilor la cele mai inalte standarde, fie ca este vorba fotografii portret, urbane sau panorame impresionante.

Clipurile FULL HD pot fi realizate la alegere in formatul 50i sau 25p. Senzorul APS-C capteaza o cantitate mai mare de lumina, reducand astfel nivelul de zgomot din imagini, in cazul fotografiilor si filmarilor de interior, la apus sau in zone slab luminate.

Vizorul electronic Tru-Finder, cu ecran luminos si acoperire 100%, transforma incadrarea scenelor intr-o placere – exact ca un DSLR de top. Ecranul electronic ofera o varietate de informatii suplimentare, inclusiv liniile de incadrare pentru scene. De pe ecran nu lipsesc nici setarile pentru gradele de expunere sau previzualizarea scenelor.

Prin intermediul tehnologiei Multi Interface Shoe™ se pot alege functii de fotografiere suplimentare. Cu ajutorul blitz-ului HVL-F43M, cu tehnologia unica Quick Shift Bounce de la Sony, se pot crea efecte de lumina surprinzatoare, fara umbre suparatoare. Cu microfonul ECM-XYST1M Stereo Microphone se pot face inregistrari foarte clare ale vocilor, iar cu ajutorul blitz-ului HVL-LEIR1 Video IR se pot obtine imagini luminoase, chiar si in cele mai slab luminate locuri.

Fotografii mai creativi au la o dispozitie o gama larga de efecte artistice. Modul Picture Effect ofera o paleta de 15 efecte artistice, printre care Retro Photo, Miniature si Partial Colour. Functia Auto Object Framing decupeaza automat formatele corecte pentru fotografia de portret, close-up sau chiar si a subiectelor in miscare, pentru rezultate mai profesioniste.

Camera Sony a3000 este compatibila cu 18 modele de obiective Sony si Carl Zeiss cu montura E, inclusiv doua obiectice de conversie si noul obiectiv SEL50F18 dedicat fotografiei de portret , oferind creativitate fara limite. Pot fi alese modele de teleobiective, obiective grandangulare, macro sau cu zoom versatil, pentru orice stil preferat de fotografiere.

Noul obiectiv Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS (SEL1670Z) este un obiectiv cu zoom mediu, versatil, dotat cu un stabilizator de imagine incorporat, pentru fotografii mai precise, fara trepied. Este primul obiectiv  G Lens™ compatibil cu camerele foto cu montura E. Noul obiectiv E PZ 18-105mm F4 G OSS (SELP18105G) este un obiectiv versatil premium, cu stabilizator de imagine incorporat, care permite actionarea silentioansa a zoom-ului, potrivit filmarilor Full HD sau fotografiilor statice.

Noul Sony a3000 cu obiective interschimbabile de la Sony va fi disponibil pe piata din Europa din luna septembrie 2013.

Specificatii tehnice

  ILCE-3000
Compatibilitate obiective Obiective cu montura tip E. Compatibil si cu modelele cu montura A, prin intermediul unui adaptor optional
Senzor imagine Senzor APS-C (23.5 x15.6 mm) Exmor™ APS HD CMOS cu 20.1 megapixeli efectivi
Procesor  Procesor imagine BIONZ™
Sensibilitate ISO ISO 100 – 16000
Vizor electronic Tru-Finder cu 201,600 puncte si cadrare 100%
LCD 7.5cm (3.0-type) LCD cu rezolutie 230k
Inregistrare video HD AVCHD 50i/25p
Sistem focalizare

Detectare Live View Contrast cu AF (25-point Multi AF

area/Centre/Flexible Spot/Tracking Focus); DMF (Direct Manual Focus); functie Peaking si asistenta MF

Sistem centralizare Mod 1200-zone multi-pattern; Mod centre weighted; Mod spot
Functii Picture Effect 11 moduri, 15 efecte(Toy Camera, Pop Colour, Posterisation, Retro Photo, Soft High-key, Partial Colour, High Contrast Monochrome, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature, Watercolour, Illustration)
Alte specificatii TRILUMINOS Colour; Face Detection; Smile Shutter; Auto Object Framing; Auto HDR; Handheld Twilight Mode; Sweep Panorama; Anti Motion Blur Mode; built-in flash
Autonomia bateriei

Cu Tru-finder: aprox. 460 cadre (standard CIPA )

Cu LCD: aprox. 470 cadre (standard CIPA )

Dimensiuni (WxHxD) Aprox. 128.0 x 90.9 x 84.5 mm (CIPA compliant)
Accesorii Patina universala, adaptor multi terminal
Greutate (cu bateria si cardul de memorie) Aprox. 411 g
Greutate (doar corpul) Approx. 353 g

27 August 2013, Bucuresti – Sony Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.