Romania va gazdui Campionatul Mondial de Sport Electronic


Conferinta CMSE

Federatia Internationala de Sport Electronic (International eSport Federation) anunta desfasurarea Campionatului Mondial de Sport Electronic la Bucuresti, dupa ce, vreme de patru ani, acesta a avut loc in Coreea de Sud. Evenimentul, organizat impreuna cu Liga Gamerilor Profesionisti (Professional Gamers League – PGL), este sustinut de Romtelecom, in calitate de partener principal. Competitia va avea loc intre 31 octombrie si 4 noiembrie 2013, la Sala Polivalenta.

 

Liga Gamerilor Profesionisti a fost infiintata in 2002 cu scopul de a susține și promova dezvoltarea sportului electronic. Romania este membra a Federatiei Internationale de Sport Electronic din anul 2009. De atunci, cu sustinerea ligii, reprezentantii tarii noastre au participat la toate Campionatele Mondiale, plasand Romania an de an intre primele trei din lume, in clasamentele pe natiuni (http://www.ie-sf.com/).DSC02982

 

Dupa o serie de discutii privind posibilitatea de organizare a evenimentului pe alt continent, dar si gradul de accesibilitate pe care il presupune o locatie europeana, am decis ca Bucurestiul sa gazduiasca Campionatul Mondial de Sport Electronic in 2013. In Romania ne bucuram de sprijinul Ligii Gamerilor Profesionisti si al presedintelui acesteia, Silviu Stroie, precum si de sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, prin persoana domnului Ministru Nicolae Banicioiu”, a declarat Won-Suk Oh, secretar general al Federatiei Internationale de Sport Electronic.

 

Silviu Stroie, președintele Ligii Gamerilor Profesionisti, este membru in board-ul Federatiei Internationale de Sport Electronic. Poziția de președinte al Comisiei Internaționale de Arbitri din cadrul federatiei, pe care acesta a obtinut-o la finalul anului trecut, vine ca o confirmare a eforturilor sale si ale ligii, de formare și educare a pieței de gaming din Romania, din ultimii 10 ani.

 

DSC02981Faptul ca votarea mea in board-ul Federatiei Internationale de Sport Electronic este urmata de numirea Romaniei ca tara gazda a Campionatului Mondial de Sport Electronic nu face decat sa confirme inca o data munca depusa ani de-a randul. Vom continua sa dezvoltam acest domeniu, sa crestem comunitatea de gaming si sa aducem sportul electronic pe aceeasi pozitie cu alte discipline sportive din Romania”, a spus Silviu Stroie.

 

La eveniment vor participa 270 de persoane din 46 de tari. Competitia masculina are doua discipline – League of Legends, dotat cu premii in valoare de 27.000 de dolari, si Alliance of Variant Arms (A.V.A.), care ofera premii de 18.000 de dolari, iar in competitia feminina vor exista doua discipline – StarCraft 2 si Tekken Tag Tournament 2.

 

Totodata, in cadrul campionatului va avea loc Adunarea Generala a Federatiei, unde se va vota aderarea noilor membri, precum si un congres international la care se vor intalni cele mai mari companii din industrie, cu prezenta globala, pentru a discuta despre dezvoltarea actuala si viitoare a sportului electronic, la nivel mondial.

 

Campionatul Mondial de Sport Electronic este sustinut de Romtelecom, Asus, MadCatz, LikeIT, Kingston, Nvidia, precum si de alte companii locale.

 

 

Calendarul evenimentelor majore de sport electronic din acest an:

 

14 – 15 septembrie: DreamHack Bucuresti 2013, Sala Polivalenta

31 octombrie – 4 noiembrie: Campionatul mondial de sport electronic, Sala Polivalenta

 

Bucuresti, 24 iulie 2013 – Professional Gamers League

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.