HP aduce in cinematografe filmul de animatie „Turbo”, de la DreamWorks Animation


TURBOTehnologia HP duce imaginea si productia filmului animat la un nou nivel

HP a anuntat ca DreamWorks Animations (Nasdaq: DWA) a folosit tehnologia HP pentru productia de ultima ora a animatiei ”Turbo”, cel mai recent film al companiei.

 

Portofoliul HP Converged Infrastructure, care include servere, solutii de stocare si retelistica, servicii si software de administrare, alaturi de solutiile HP Converged Cloud si statiile de lucru si tehnologiile de imprimare de la HP au ajutat DreamWorks Animation sa proceseze cantitati enorme de date, ducand astfel imaginea la un nou nivel si dezvoltand tehnici inovatoare de grafica asistata de calculator pentru productia de film animat.

TURBO

”Alianta strategica cu HP a asigurat procesarea de mare performanta, disponibilitatea continua si capacitatea de administrare eficienta de care aveam nevoie pentru a contura cu acuratete visul lui Turbo de a deveni cel mai rapid concurent de curse din lume”, a spus Derek Chan, Director Technology Global Operations, DreamWork Animation. ”Portofoliul avansat Converged Infrastructure al HP le-a permis artistilor si inginerilor nostri sa creeze un film la cel mai inalt nivel de calitate posibil.”

 

Statii de lucru si solutii de retelistica de la HP pentru eficienta

DreamWork Animation a utilizat puterea statiilor de lucru HP Z pentru a recrea atmosfera cursei Indy 500, imaginile ilustrand un melc care alearga la o viteza de peste 350 de km/ora si o multime de peste 500.000 de personaje, construind astfel o replica a circuitului de la Indianapolis.

 

Statiile de lucru HP Z800 si Z820 cu procesoare Intel® Sandy Bridge Xeon® E5 i-au ajutat pe artisti sa realizeze iteratii cu 50% mai rapid decat cu ajutorul statiilor de lucru folosite anterior si sa dezvolte unghiuri de filmare si efecte speciale foarte complexe. Atunci cand nu era utilizata de echipele creative, puterea de procesare a statiilor de lucru a fost folosita pentru rularea nocturna a sarcinilor de randare, contribuind astfel la milioanele de ore de procesare necesare producerii filmului.

 

Software-ul HP Remote Graphics, o unealta gratuita integrata in statiile de lucru HP, a facilitat colaborarea mai eficienta intre animatorii din diferite regiuni geografice, permitandu-le sa vizualizeze ideile si obiectele pe un singur display.

Solutiile de infrastructura pentru retelistica HP FlexNetwork au ajutat DreamWorks Animation sa mareasca performanta, sa reduca latenta dintre studiourile globale si sa obtina disponibilitatea constanta necesara pentru a sustine randarea si revizuirea mai rapida, in acelasi timp cu cresterea productivitatii animatorilor.

 

Solutiile HP Networking le-au asigurat animatorilor accesul la un depozit comun de resurse, simplificand astfel colaborarea si permitand artistilor din toate locatiile sa partajeze si sa identifice resursele necesare. In plus, infrastructura de retea cu grad mare de disponibilitate permite echipelor creative sa lucreze oricand si de oriunde, avand in vedere faptul ca productia a implicat contributia multiplelor studiouri din locatii precum Glandale si Redwood City din California pana in Bangalore, India.

 

Serviciile si serverele din portofoliul HP Converged Cloud maresc puterea de procesare si scalabilitatea

Productia filmului animat ”Turbo” a  necesitat 75 de milioane de ore de randare pentru crearea imaginilor finale, inclusiv a celor 32 de masini de curse Indy 500 si cele 32 de milioane de cadre cu personajele din multime, acesta fiind cel mai mare volum de cadre inregistrat de DreamWork Animation pana acum.

 

DreamWorks Animation a utilizat portofoliul HP Enterprise Cloud Services pentru a-si asigura o infrastructura robusta, scalabila si bazata pe cloud, care ofera puterea de operare aditionala necesara randarii celor 10 filme de tip CG (”Computer Graphics”) care sunt produse in paralel in orice moment. Serviciile HP Enterprise Cloud, parte a portofoliului HP Converged Cloud, permit DreamWorks Animation sa solutioneze cerintele de business aflate in crestere, mentinand totodata amprenta centrului de date curent.

 

TURBODreamWorks Animation s-a bazat pe procesarea de mare performanta a serverelor HP ProLiant Generation 8 (Gen8) pentru necesarul de randare al animatiei ”Turbo”. Acestea au marit cu 40% capacitatea de randare si cu 42% performanta per watt(1), ceea ce a condus la randarea unei medii de 500.000 de sarcini pe zi, asigurand astfel necesarul de forta de munca creativa pentru finalizarea la timp a productiei.

De asemenea, DreamWorks Animation a folosit portofoliul HP Enterprise Services pentru a asigura o infrastructura robusta, scalabila si bazata pe cloud care solutioneaza cerintele uriase de date ale unei companii.

HP livreaza solutii tehnologice complete

Amploarea portofoliului HP asigura companiei DreamWorks Animation solutii tehnologice complete, imbunatatind fiecare aspect al productiei, care beneficiaza de:

  • Performanta solida a aplicatiilor cu solutia HP 3PAR StoreServ Storage, care creeaza infrastructura de stocare pentru instrumentele critice pentru procesul de productie. Matricele HP 3PAR aditionale asigura capacitati de recuperare in urma dezastrelor care sustin continuitatea operatiunilor
  • Procese de backup si arhivare securizate cu solutia HP StoreAll 9730 Storage, care permite artistilor si inginerilor sa protejeze si sa acceseze convenabil cei 230 de terabiti de documente care stau la baza animatiei ”Turbo” si, de asemenea, a celorlalte filme si bunuri ale studioului.
  • Administrarea simplificata a retelei cu solutiile HP Intelligent Resilient Framework (IRF), care permit studioului sa gestioneze multiple switch-uri de retea si sa configureze redundanta fara a se confrunta cu perioade de nefunctionare.
  • Densitatea crescuta a centrului de date si o mai buna flexibilitate cu solutiile HP BladeSystem c7000, care permit inginerilor sa implementeze cu usurinta servere de ultima generatie cu un minim de intrerupere.
  • Acuratete si consistenta a culorilor mult imbunatatite pe statiile de lucru si echipamentele de imprimare cu display HP DreamColor, ceea ce simplifica  luarea deciziilor creative fara a fi nevoie de crearea unor sabloane speciale de redare a culorilor.
  • Complexitatea redusa a administrarii imprimarii si imbunatatirea proceselor de lucru cu HP Managed Print Services, integrate cu software de monitorizare care permite DreamWorks Animation sa anticipeze viitoarele cerinte privind resursele, sa-si accelereze activitatea si sa remedieze rapid problemele tehnice.

 

HP Discover, cel mai important eveniment al HP din regiunea EMEA, va avea loc intre 10-12 decembrie la Barcelona, in Spania.

Bucuresti, 17 iulie 2013 – HP Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.