Air France-KLM: comanda ferma pentru 25 aeronave Airbus A350


AFR_KLM_announcement_Bourget_2013        Air France – KLM a anuntat in aceasta dimineata incheierea unei comenzi ferme pentru 25 de aeronave Airbus A350-900 si 25 de optiuni. Valoarea acestor aeronave conform catalogului companiei producatoare se ridica la aproximativ 7,2 miliarde de dolari.

 

Acordul a fost incheiat in cadrul celei de-a 50-a editii a Paris Air Show, eveniment organizat in aceasta perioada la Le Bourget, langa Paris, in prezenta lui Alexandre de Juniac, Presedinte si CEO al Air France-KLM Group incepand cu data de 1 iulie 2013 si Fabrice Brégier, Presedinte si CEO Airbus.

 

Aeronavele A350-900 vor fi echipate cu motoare Trent Rolls-Royce XWB, singurul tip de motor oferit pentru aceasta aeronava de catre producator. Ingloband cele mai recente tehnologii, motorul Trent XWB va contribui in mod semnificativ la performanta aeronavelor Airbus A350.AFR_KLM_announcement_Bourget_2013_1

 

Noutatea acestui aparat de zbor consta in reducerea consumului de combustibil cu peste 15% fata de aeronavele curente si, de asemenea, reducerea in mod semnificativ a zgomotului si a emisiilor de gaze, confirmand angajamentul Air France-KLM pentru mediu si dezvoltare durabila*. Air France-KLM a fost inclus in Dow Jones Sustainability Index inca din anul 2004, unde a fost lider la categoria “Transport si Petrecerea timpului liber” in ultimii patru ani.

 

“Aceasta comanda de aeronave de generatie noua, de inalta performanta, reflecta importanta investitiilor noastre in beneficiul pasagerilor nostri, confortul lor fiind principala noastra preocupare. Prin aceasta aditie de aeronave A350 Air France si KLM vor continua sa opereze una dintre cele mai moderne flote din lume si sa-si asigure cresterea activitatilor lung-curier in paralel cu obtinerea de economii importante la nivel de costuri”, a afirmat Alexandre de Juniac.

 

AFR_KLM_announcement_Bourget_2013_2Peter Hartman, Presedintele si CEO-ul KLM, a declarat: “Comanda noastra pentru acest tip de avion deschide un nou capitol pentru Grup. Aceasta aeronava aduce avantaje semnificative in ceea ce priveste impactul asupra mediului inconjurator si va contribui la atingerea obiectivelor noastre ambitioase de reducere a zgomotului si a emisiilor de dioxid de carbon.”

 

Totodata, Grupul Air France-KLM a semnat astazi o intelegere preliminara cu Rolls-Royce prin care va echipa noile aeronave A350 cu motoare Trent XWB. Intelegerea prevede si ca o parte din procesul de mentenanta a acestora sa fie realizat de Air France Industries KLM Engineering & Maintenance.

 

Contractul cu Airbus finalizeaza o comanda ferma pentru 50 de aeronave (25 Airbus A350-900 si 25 Boeing 787-9) anuntata in septembrie 2011. In luna decembrie a aceluiasi an Air France-KLM a semnat un contract si pentru achizitionarea a 25 de Boeing-uri 787-9 si optional pentru alte 25 de aeronave.

 

Aceasta comanda comuna Air France – KLM de aeronave lung-curier isi propune sa inlocuiasca pe termen mediu aeronavele cu 200/350 locuri existente in prezent in cadrul flotei si, de asemenea, are scopul de a sustine cresterea Grupului.

 

Pe baza planului de flota provizoriu, primul Boeing 787-9 va intra in serviciul KLM in anul 2016 iar primul A350-900 va intra in serviciul Air France in anul 2018. In viitor, cele doua companii aeriene vor opera ambele tipuri de aeronave.

 

 

* Crestere neutra a emisiilor de CO2 incepand cu anul 2020.

Le Bourget, Paris Air Show, 19 iunie 2013Air France-KLM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.