Harap Alb vine pe iOS si pe Android


Home Screen            Cei peste 73.000 de fani utilizatori de tablete ai revistei de benzi desenate Harap Alb continua au un nou motiv de bucurie, intrucat Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a dezvoltat pentru acestia aplicatia Super Erou pentru iPad si dispozitivele cu sistem de operare Android. Astfel, incepând cu data de 15 iunie, cititorii comic book-ului romanesc vor putea sa descarce gratuit din Apple Store si de pe Google Play aplicatia care le permite acestora sa urmareasca aventurile eroilor preferati.

 Zitec a investit la inceputul acestui an in editura HAC!BD, care publica revista de benzi desenate Harap Alb continua, ajungand sa detina 30% din aceasta. La momentul anuntului, producatorul românesc de aplicatii miza pe dezvoltarea revistei de benzi desenate si in spatiul online, odata cu extinderea in zona de print.

 

“In momentul de fata, aplicatia de iOS si Android Super Erou pune la dispozitia fanilor Harap Alb continua primele patru numere ale revistei, care sunt inspirate de basmul lui Creanga. Al cincilea numar, care se va lansa pe data de 15 iunie, in cadrul Street Delivery, continua povestea, insa sub viziunea exclusiva a creatorilor HAC”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO si fondator Zitec.Assisted Navigation Page

Primul numar al revistei poate fi descarcat gratuit din Apple Store sau Google Play, urmând ca utilizatorii de tablete sa plateasca pentru fiecare din celelalte numere câte 4,9 lei, sistemul de plata fiind cel nativ, al platformelor de aplicatii.

 

Obiectivul Harap Alb continua pentru urmatoarea perioada este acela de a lansa prin editura HAC!BD si alte titluri cu care sa se lanseze si pe piete din strainatate.

 

“Ne vom axa pe dezvoltarea de comic book-uri originale, cu substrat istoric, cu care românii sa rezoneze si, de asemenea, planuim sa realizam reviste atractive si pentru strainatate. Bineinteles, pentru fiecare titlu nou publicat de editura HAC!BD, vom realiza si suportul online, asa cum facem cu Harap Alb continua”, a explicat Alexandru Lapusan.

 

“Am intentionat de la bun inceput sa avem si o versiune electronica a revistei HAC. Asa am descoperit Zitec. De unde initial ar fi trebuit sa lucram impreuna pentru aplicatia dedicata revistei, am ajuns sa devenim parteneri. Am avut pretentia ca in aplicatie sa existe asa numita “navigatie asistata”, gaselnita care aduce experienta unui comic book mai aproape de animatie. Cei de la Zitec au inteles si, astazi, avem prima aplicatie de acest gen din Romania”, a spus Mihai Ionascu, fondator Harap Alb continua.

Aplicatia dezvoltata de echipa de programatori Zitec permite, pe langa citirea comic book-ului in formatul original (de la prima la ultima pagina), navigarea asistata, prin intermediul careia utilizatorii pot citi revista scena cu scena.

Totodata, aplicatia ofera posibilitatea cititorului de a da share pe Facebook si Twitter si de a previzualiza primele cinci pagini din fiecare numar inainte de cumparare.

Revista Harap Alb continua apare o data la doua luni, in 10.000 de exemplare, si este distribuita in toata tara, insa poate fi achizitionata si online, la adresa www.harapalbcontinua.ro. La un pret de 4,9 lei per bucata, comic book-ul a fost lansat pentru prima oara in octombrie 2012.

Bucuresti, 13 iunie 2013Zitec

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.