SHARP LABORATORIES OF EUROPE – stagiu de practica platit pentru studenti


1Doyouhave..          Sharp Europe a lansat pe 9 Aprilie 2013 o competitie unica, oferind studentilor europeni posibilitatea de a castiga un stagiu de practica platit pe parcursul verii, la centrul sau de cercetare si proiectare, Sharp Laboratories of Europe, din Oxford, Marea Britanie. Stagiul de practica ofera unui student norocos sansa unica in viata de a lucra la un proiect nou, care se poate transforma intr-un element esential al vietii noastre de zi cu zi.

Competitia este deschisa tuturor studentilor care ofera o solutie interesanta la o problema zilnica. Poate ca solutia respectiva ajuta oamenii sa coboare din pat dimineata, le rezolva enigmele culinare sau ii ajuta in lupta pentru reducerea consumului de energie. Pentru a lua parte la competitie, studentii trebuie doar sa realizeze o schita a ideii pe care o au, sa fotografieze schita si sa o partajeze pe Twitter cu eticheta #GetItDownOnPaper pana la 27 mai 2013 (http://vimeo.com/63364368).

GetItDownOnPaper-FeaturedIan Thompson, director la Laboratories, declara: „Cautam o persoana plina de entuziasm, originalitate si curiozitate autentica. Aceasta este o oportunitate unica pentru pasionatii de stiinta de a lucra la tehnologii de ultima ora si la un proiect care poate ajunge eventual in faza de productie. La Sharp Laboratories of Europe, avem precedente excelente in ceea ce priveste produsele inovatoare si inventia de tehnologii noi, dar, la baza a tot ceea ce facem, se afla oamenii si este esential sa educam generatia urmatoare. Succes si abia asteptam sa vedem ce idei aveti.”

Zilnic, oamenii de stiinta de la Sharp Laboratories lucreaza pentru a veni cu idei si tehnologii noi, de care poate beneficia societatea. Laboratorul este responsabil pentru inovatii de ultima ora, precum tehnologia LCD mobila, cartelele inteligente, DualView, conceptul „un laborator in palma” si multe altele care au contribuit la rezolvarea unei necesitati umane autentice.

Paul Molyneux, CEO la Sharp Europe, afirma: „Punem o adevarata pasiune in dezvoltarea urmatoarei generatii de inventatori. Nu inventam din placerea de a inventa, ci consideram ca produsele noastre ar trebui sa rezolve probleme umane reale, pentru a veni in sprijinul culturii si al bunastarii noastre. Iata de ce dorim sa aflam care sunt ideile voastre cu privire la rezolvarea unei probleme umane cotidiene. Castigatorul cu ideea cea mai buna are ocazia fantastica de a lucra in laboratoarele noastre de cercetare, la dezvoltarea unor tehnologii de viitor, care speram ca vor fi benefice pentru societate. Astept cu nerabdare sa vad propunerile. Succes si nu uitati: #GetItDownOnPaper.”

6Thedeadlineis..O comisie de experti de la Sharp Labs va selectiona proiectele propuse, alegand 3 finalisti, iar Humans Invent va purta cu fiecare finalist o discutie despre ideea sa si modul in care va functiona. Termenul limita pentru depunerea propunerilor este 27 mai. Castigatorul va fi anuntat pe http://www.HumansInvent.com in data de 10 iunie, iar stagiul de practica va incepe in data de 1 iulie, avand o durata de 2 luni. Succes si retineti: #GetItDownOnPaper

23 Aprilie 2013, Bucuresti – Sharp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.