NVIDIA a lansat noua serie Quadro cu arhitectura Kepler


Quadro-K4000 (Large)            NVIDIA lansat  o noua gama de placi video NVIDIA® Quadro®, destinate profesionistilor. Noua gama ofera functii noi si un spor de performanta profesionistilor care lucreaza in domenii precum medicina, arhitectura, inginerie, media sau entertainment.

Noua gama a fost proiectata folosind arhitectura NVIDIA Kepler – cea mai rapida si eficienta arhitectura pentru GPU:

 • NVIDIA Quadro K4000 – O produs destinat segmentului high-end care ofera performanta fara limite pentru aplicatiile cu grafica complexa. Placa este dotata cu 3 GB de memorie si ofera suport pentru configuratiile multi-monitor si 3D stereo.
 • NVIDIA Quadro K2000 – Se adreseaza segmentului de mijloc si este destinata unei game largi de aplicatii profesioniste. Aceasta vine echipata cu 2 GB de memorie si suport pentru configuratiile multi-monitor.
 • NVIDIA Quadro K2000D – Reprezinta o variant a placii Quadro K2000 care ofera suport nativ pentru monitoarele cu interfata dual-link DVI si pentru monitoarele de rezolutie inalta, folosite in domeniul mediacal
 • NVIDIA Quadro K600 – Este o placa video entry-level cu un spor de performanta ridicat si certificari pentru aplicatiile profesioniste de top. Este construita cu 1 GB de memorie, si un design minimalist pentru mai multa flexibilitate.

“Datorita unitatilor de procesare vizuala NVIDIA Kepler, putem crea imagini ale unei motociclete randate in intregime, inainte de a construi produsul,” a declarat Nick Schoeps, inginer senior la MotoCzysz, a Portland, Ore., o companie de inginerie care proiecteaza, construieste si testeaza motociclete electrice. “Inaintea adoptarii produselor Quadro Kepler puteam folosi doar randari statice in cadrul reviziilor de proiectare. Lucrul la cel mai mare nivel de calitate reprezinta un avantaj real de care nu ne puteam bucura in trecut.”

Noile produse extind gama de placi video Quadro – care include Quadro K5000, Quadro K5000 pentru Mac, si intreaga serie de produse Quadro mobile. Aceste produse sunt menite sa ofere cel mai inalt nivel de performanta, experienta vizuala fara precedent si fiabilitate Quadro recunoscuta. Caracteristicele principale sunt:

 • Noua generatie a motorului de transmisie SMX, care ofera o crestere de pana la 50% a performantei de vizualizare si dublarea performantei de procesare in comparative cu produsele din generatia precedent.
 • O cantitate de memorie mai mare pentru GPU, fapt ce permite designerilor si animatorilor sa lucreze cu modele mai mari si scene mai complexe.
 • Tehnologiile exclusive NVIDIA FXAA (anti-aliasing rapid) si NVIDIA TXAA (anti-aliasing temporal) care ofera o calitate cinematografica a imaginilor si un nivel de realism neatins de produsele precedente.
 • Suport pentru pana la patru monitoare cuplate la o singura placa video, ceea ce va permite cresterea productivitatii.
 • Aplicatia NVIEW® Desktop Management care imbunatateste productivitatea pentru lucru cu monitoare multiple, printr-o gestiune intuitiva a ferestrelor
 • Scalarea performantei de procesare prin implementarea celei de-a doua generatii a tehnologiei NVIDIA Maximus, care permite cuplarea unei placi video Quadro cu o placa de procesare NVIDIA Tesla® K20 GPU.
 • Folosirea aplicatiilor la rezolutii superioare prin intermediul tehnologiei NVIDIA Mosaic, care combina pana la 16 monitoare pentru a putea fi folosite ca un singur monitor.

“Placile NVIDIA Quadro ofera performanta fara compromis pentru utilizatorii cu cerinte specifice in materie de procesare si grafica, ” a declarat Sandeep Gupte, director senior al grupului de solutii profesioniste NVIDIA. “Arhitectura Kepler ofera o solutie de termen lung pentru profesionistii care vor sa integreze un grad sporit de realism si fizica in proiectele lor sau pentru cei care lucreza cu transmisiuni 4K si film”

Disponibilitate si pret

Disponibil in prezent, in SUA, noile produse NVIDIA Quadro au urmatoarele preturi: Quadro K4000, $1,269; Quadro K2000 si Quadro K2000D, $599; Quadro K600, $199.

5 martie, 2013, SANTA CLARA, California —NVIDIA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.