Nokia pregateste noile smartphone-uri pe Android?


Nokia Lumia               La ora actuala Nokia are telefoane pe 2 sisteme diferite: Symbian si Windows Phone. Are Symbian pe telefoanele mai ieftine (unde are inca o piata excelenta) iar cu Windows Phone a tintit smartphone-urile mai cu pretentii, dar decoamdata nu cu foarte mare succes. Nici Windows Phone-urile nu sunt inca un succes nici cota de piata Nokia din acestea nu e deloc in crestere.

Relatia Nokia-Microsoft e una stransa, dar se pare ca acest parteneriat nu e inca deloc profitabil, dar cu toate astea contractul prevede o clauza prin care tine Nokia prizoniera utilizarii a acestui Windows Phone.

Cu toate astea sunt tot mai multe zvonuri ca cei de la Nokia chiar si platind sume considerabile la Microsoft vor produce in viitorul apropiat si smartphone-uri cu Android.

Un indiciu ar fi ca pe tot mai multe site-uri apar oferte de job la Nokia care cer cunostinte Linux, si cum stim Android-ul e un fel de Linux. Vom vedea daca e un indiciu corect, ce este cert e ca ar fi multi care ar prefera Nokia (design, constructie si calitatea materialelor fiind superiora) cu Android.

Update: NOKIA a declarat oficial ca NU pregateste telefoane pe Android, au nevoie de programator Linux pentu solutia de navigare HERE, care vor sa-l adapteze si pentru Android. Deci bucuria fanilor Android care asteptau telefone de calitate NOKIA era prematura.

Sursa: Technet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.