COSMOTE Romania creste si in Q3


  • EBITDA creste cu 16,3% comparativ cu T3 2011
  • ARPU la 9 luni creste cu 1,5% comparativ cu aceeasi perioada a 2011
  • Baza de clienti 3G creste cu 12% comparativ cu T3 2011
  • Crestere de 32% a bazei de clienti business comparativ cu T3 2011
  • Lider in portabilitate

 

COSMOTE Romania anunta rezultatele financiare pentru al treilea trimestru al anului fiscal 2012, incheiat la 30 septembrie 2012, conform indicatorilor de performanta raportati astazi de catre OTE Group.  

In al treilea trimestru al 2012, in pofida competitiei intense, COSMOTE Romania a continuat sa-si intareasca pozitia pe piata si performanta financiara pentru toti indicatorii principali. In plus, COSMOTE si-a mentinut cresterea bazei de clienti business, de 32% comparativ cu aceeasi perioada a 2011, ca urmare a prioritatii acordate segmentului de business.

Datorita extinderii sustinute a segmentului business, precum si performantei foarte bune in zona serviciilor de date, veniturile totale ale celui de-al treilea trimestru din 2012 au atins valoarea de 118 milioane Euro. EBITDA (castigurile operationale inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor) a crescut la 34,3 milioane Euro, cu 16,3% comparat cu T3 2011 (+ 18% versus T2 2012). Marja EBITDA a atins 29,1% in T3 2012, in crestere cu 4,6 puncte procentuale comparativ cu T3 2011.

La finalul lui septembrie 2012, numarul total de clienti ai COSMOTE Romania, inclusiv Zapp, a fost 6,4 milioane din care 24,1% abonati.

ARPU (venitul mediu per utilizator) a crescut cu 1,5% in primele 9 luni ale 2012 comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, datorita lansarii de oferte competitive, orientate catre client.

Rezultatele celui de-al treilea trimestru au fost in linie cu obiectivele noastre. Am inregistrat o crestere semnificativa pentru majoritatea indicatorilor, in pofida dificultatilor economice si de reglementare, competitiei stranse si necesitatatii investitiilor solide. Aceasta perioada a fost marcata de momente importante pentru compania noastra, precum: incheierea cu succes a licitatiei de spectru, lansarea vitezei de 43,2 Mbps, extinderea acoperirii retelei in metroul bucurestean. Aceasta performanta este oglindita si de rezultatele portabilitatii unde, in ultimii patru ani, am ramas operatorul preferat al romanilor. Privind spre viitor, vom continua sa ne consolidam pozitia pe piata prin investitii importante si dezvoltarea de produse si servicii personalizate, care pornesc de la ceea ce clientii nostri isi doresc cu adevarat, a spusKonstantinos Apostolou, Chief Financial Officer, COSMOTE Romania.

 La sfarsitul lunii septembrie, COSMOTE Romania oferea viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 74 orase importante din tara, reprezentand peste 41% din populatie. Mai mult, clientii se puteau bucura de viteze de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPA+, in 147 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera peste 68% din populatia Romaniei.

COSMOTE Romania investeste constant in dezvoltarea lantului sau de distributie nationala, care consta, la finalul lunii septembrie 2012, in aproximativ 560 de puncte de vanzare in intreaga tara.

In T3 2012, OTE Group a furnizat servicii de telecomunicatii pentru aproximativ 20,4 milioane de clienti din Europa de Sud-Est.

Bucuresti, 9 Noiembrie 2012- COSMOTE Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.