Prima zi la ZF Mobilio


       Azi am fost invitat la primul eveniment de aplicatii mobile organizat de Ziarul Financiar la Athenee Palae Hilton ZF Mobilio, eveniment ce a coincis si cu lansarea siteului www.mobilio.ro, unde dezvoltatorii software isi pot prezenta aplicatiile iPhone, iPad, Android, Windows Phone, aplicatii pentru care pot obtine si cofinantare daca sunt suficient de interesante.

Dupa speechul de introducere a lui Adrian Seceleanu redactor IT&C de la ZF, a luat cuvantul, d-ul Mark Michelson CEO Mobile Marketing Reasarch Association (MMRA).

A trecut in revista evoluția mobile marketing, de la PDA-uri la SMS si acum explozia smartphone. Marketingul mobil  de astazi este mult mai complex – analiza calitativa si cantitativa, analiza comportamentului si a sentimentelor, analiza emotiilor.

MMRA analizeaza si  brand awareness-ul, face shopper tracking, inclusiv mystery shopping, consummer satisfaction, toate  prin mecanisme mobile. De la utilizatorii mobili primesti fedback in timp real cu costuri minime, deseori chiar ei dorind sa impartaseasca experienta.

In sesiunea I au luat cuvant Dan Virtopeanu Mobile Marketer, Sorin Manea Telecom Division Manager (Romania & Bulgaria) Samsung Electronics, care a declarat ca Piata locala este insetata de smartphone-uri, si ca sunt sanse ca cifra estimata de 1 milion de smartphone-uri vnadute anul asta in Romania sa fie chiar depasita.

Dragos Chivu Director Data Marketing Vodafone Romania a declarat ca Romania inca cerceteaza piata aplicatiilor si ca dezvoltatorii locali pot profita de oportunitatile create de explozia vanzarilor de mobile inteligente.

In cadrul celui de al doilea sesiuni au luat cuvant Sebastian Vaduva Co-Founder & CEO Appscend, Catalin Ungurean Senior Business Consultant iStyle Bucharest SRL, Bogdan Paduraru Software Development Director Totalsoft si Mihai Mafteianu (imagine) President Cronian Group care a declarat ca nu exista o piata locala de aplicatii, utilizatorul vede aplicatiile de la nivel mondial si il faci in engleza.

In a treia sesiune Cosmin Pachiu Mobile and Special Projects Manager Mediafax Group a prezentat mai larg proiectul Mobilio, ce insemanca cu ce ajuta dezvoltatorii, cum pot promova aplicatiile si obtine chiar si cofinantare pentru proiecte interesante.

George Buhnici Corespondent ProTV si prezentator I Like IT a subliniat ca ” Facebook, care este o aplicaţie web, va fi in urmatorii cinci ani prima afacere de un trilion de dolari. “Am vazut foarte multi romani care fac aplicatii software bune dar nu stim sa facem marketing, sa o vindem”

“Suntem foarte destepti, dar facem software prost, mult si pentru alţii”

Tot el a mai declarat ca suntem inca in epoca de piatra a gadgeturilor, ele trebuie sa se dezvolte mult inca, sa fie intuitive sa o poti folosi fara sa stii ce unde cand sa apesi, si astfel sa poate folosi si generatia mai in varsta cu usurinta fara alte cunostinte. Utilizatorul nu-i interesat de hardware ci de rezultat. A mai luat cuvant Petru Jucovschi Technical Evangelist de la Microsoft si Sorin Gavanescu Director General IT Six Global Services.

ZF Mobilio continua si maine, cu alti specialisti din domeniu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.