Network One Distribution se va ocupa de distributia televizoarelor Philips in Romania


         Network One Distribution (NOD – cunoscuta anterior cu denumirea Asesoft Distribution), lider pe piata romaneasca de distributie a produselor electro-IT, a semnat parteneriatul cu Philips pentru distributie de televizoare pe piata din Romania.

Network One Distribution a inregistrat anul trecut o crestere accelerata a vanzarilor de televizoare, in linie cu evolutia de doua cifre a pietei de profil. Televizoarele reprezinta 10% din cifra de afaceri a Network One Distribution, care s-a ridicat anul trecut la 200 milioane de euro, conform bilantului financiar finalizat in luna ianuarie a acestui an.

„Televizoarele au continuat sa fie si in 2011 motorul pietei electro-IT, cu cresteri ale vanzarilor pe care le estimam la aproximativ 17%. Parteneriatul cu Philips TV ne va aduce o crestere a cotei de piata pe acest segment pana la 16%, comparativ cu 11% in anul 2011”, spune Razvan Ziemba, Director General Network One Distribution.

Eroziunea preturilor, dar si adoptarea la scara mai mare a noilor tehnologii ca Smart TV sau 3D, care au trezit interesul consumatorilor au fost principalii piloni ai evolutiei pietei de televizoare in 2011. Totodata, disponibilitatea acestor caracteristici noi pe diagonale mai mici, fapt care implica un cost mai redus de achizitie, va sustine evolutia acestui segment al pietei electro-IT in cursul acestui an.

Piata locala a televizoarelor este dominata de modelele HD Ready si Full HD cu diagonala de 32 inci (81 cm), cu o tendinta de orientare catre diagonalele de 40 si 42” (101-106 cm). Din punctul de vedere al tehnologiei, cele mai cautate modele sunt cele LED.

Noile Smart TV Philips dispun de o serie de caracteristici care imbunatatesc experienta de vizualizare si ofera beneficii sporite de control prin intermediul unui smartphone sau unei tablete cu sistem de operare iOS sau Android. Peste 500 de aplicatii sunt disponibile pe platforma NetTV. Televizoarele Philips echipate cu tehnologia 3D aduc utilizatorilor imagini profunde si realistice, pentru o exerienta de vizionare cat mai aproape de cea din salile de cinema. Cu tehnologia Ambilight, lumina pe care televizorul o proiecteaza pe peretele din spate are, in timp real, exact aceleasi nuanţe ca imaginea de pe ecran, adaptandu-se insa si la culoarea peretelui camerei, astfel ca imaginea este perceputa mai mare, mai vie si oboseala ochilor datorata vizionarii este redusa substantial.

Network One Distribution are peste 800 de parteneri activi pe segmentul televizoarelor. Compania distribuie in Romania 60 de branduri si aproximativ 80 de categorii de produse. Network One Distribution a incheiat anul 2011 cu o cifra de afaceri de 200 milioane euro si vizeaza pentru anul acesta o crestere de 10%.

Compania Network One Distribution urmareste  pozitionarea ca jucator regional pe piata distributiei electro-IT din Europa Centrala si de Est, prin extinderea operatiunilor in Bulgaria, Serbia, Ucraina si Ungaria pana in 2014.

Bucuresti, 12 Martie 2012 – Network One Distribution

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.