Google Translate: Instant Camera Translation sau cum sa vezi lumea in limba ta


Un mod intuitiv si simplu de a intelege o limba straina atunci cand calatoresti este folosind camera telefonului pentru a traduce ce vezi – de la semne si anunturi la meniuri sau etichete ale produselor. Pentru aceste situatii, Google Translate ofera functionalitatea “Instant Camera Translation” (traducere instantanee cu ajutorul camerei telefonului): indrepti camera telefonului catre textul dorit si sa primesti instantaneu pe ecran traducerea in locul textului original.

Google anunta o noua versiunea acestei functionalitati, care aduce numeroase imbunatatiri. In primul rand, Instant Camera Translation functioneaza pentru mai mult de 80 de limbi, fata de 38 de limbi pana acum, printre care si romana. Mai mult, acum traducerea functioneaza cu orice pereche de limbi alese dintre cele suportate – de exemplu din bulgara si romana (pana in prezent functiona numai in pereche cu limba engleza). Instant Camera Translation merge online sau offline, dar si cu optiunea „auto detect” – nu trebuie sa specifici din ce limba trebuie sa traduca.

Calitatea traducerii prin Instant Camera Translation este mai buna: cand telefonul este conectat, aceasta functionalitate utilizeaza tehnologia „neural machine tranlation (NMT)” de pe serverele Google pentru a oferi cele mai bune rezultate. Cand telefonul nu este conectat la internet, se foloseste de tehnologia NMT de pe dispozitiv pentru a oferi traducere de calitate.

Pentru a folosi Instant Camera Translation, cautati butonul „Camera foto” din meniul principal al aplicatiei Google Translate. Asa functioneaza.

Versiunea imbunatatita a Instant Camera Translation este disponibila pentru aplicatia Google Translate din Android si iOS.

 

11 Iulie 2019, bucuresti – Google Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.