Sony lanseaza obiectivul fix F2.8 STF G Master™ de 100mm pentru un efect bokeh fara precedent


sel100f28gm_a

De asemenea, Sony anunta noul teleobiectiv mediu full-frame fix F1.8 de 85mm si un blit compact controlat prin unde radio

 

Sony lanseaza astazi doua obiective pentru populara gama de camere foto cu obiective interschimbabile cu montura E.

 

Noile obiective Sony includ unul din varfurile de gama ale seriei G Master – un teleobiectiv mediu FE F2.8 STF GM OSS de 100mm (modelul SEL100F28GM), conceput pentru a oferi efecte bokeh spectaculoase cu un design unic STF™ (Smooth Trans Focus) si noul teleobiectiv mediu FE F1.8 de 85mm (modelul SEL85F18), recomandat fotografilor amatori sau entuziastilor care doresc sa obtina portrete de impact.

 

De asemenea, Sony prezinta un nou blit compact si puternic (modelul HVL-F45RM) controlat wireless prin unde radio, ideal pentru fotografiere profesionista cu camerele foto full-frame α7 de la Sony.

sel100f28gm_b

sel100f28gm_a7r_iiTeleobiectivul fix FE 100mm F2.8i STF GM OSS

 

Teleobiectivul mediu full-frame de 100mm este conceput pentru a produce efecte bokeh unice, mentinand in acelasi timp standardul de rezolutie setat de toate obiectivele din gama G Master, find astfel recomandat pentru fotografia de portret, fashion, natura sau nunta.

 

Aceste capacitati impresionante de defocalizare sunt posibile datorita structurii optice avansate a obiectivului, care dispune de o diafragma noua cu 11 lame si de un element optic unic de apodizare. Similar unui filtru de densitate neutra care creste in intensitate spre margini, elementul de apodizare creeaza tranzitii de efect de la zonele clar focalizate la cele defocalizate intr-o imagine, facand posibile efecte bokeh delicate si fara intreruperi, care adauga profunzime si volum. Acest lucru permite scoaterea in evidenta a subiectilor in fata elementelor frumos defocalizate, atat in prim-plan, cat si in fundal, producand o imagine placuta ochiului in mod natural. Design-ul obiectivului asigura un nivel minim al efectului de vinieta, pentru o calitate optima a imaginii.

 

In plus, noul obiectiv de 100mm este compatibil cu functia de focalizare automata cu detectia fazei si a contrastului si are un drive SSM de mare precizie si silentios (Super Sonic Motor) care asigura o performanta AF rapida si precisa. SEL100F28GM ofera, de asemenea, capabilitati close-up de pana la 0.25x, fiind prevazut cu un inel macro, stabilizare optica a imaginii SteadyShot™, un buton personalizabil de blocare a zonei de focus, comutator AF/MF si inel pentru diafragma, fiind rezistent la praf si umezeala.

sel85f18_a

Teleobiectivul FE 85mm F1.8

 

Noul teleobiectiv mediu SEL85F18 reprezinta o optiune extrem de versatila, usoara si compacta, dar si compatibilitate cu o varietate de camere Sony, fiind potrivit atat pentru fotografii profesionisti, cat si pentru amatori si utilizatorii care au facut trecerea la o camera foto APS-C sau full-frame. Cu o deschidere larga a diafragmei F1.8, poate realiza portrete impresionante si foarte clare, cu defocalizare delicata a fundalului, valorificand astfel distanta focala de 85mm si deschiderea maxima F1.8 a diafragmei.

Noul obiectiv dispune de un mecanism cu deschidere circulara de 9 lame care asigura efecte bokeh naturale si un sistem motorizat dublu liniar pentru a permite focalizare rapida, precisa si silentioasa. De asemenea, este prevazut cu un buton de blocare a zonei de focus, care poate fi personalizat si asociat/combinat cu functii in corpul camerei, precum Eye-AF. Este dotat si cu un inel interactiv de focalizare si cu un comutator AF/MF, fiind rezistent la praf si umezealaiii.

a7rii_right_stand

Noul blit compact controlat prin unde radio

 

Noul blit HVL-F45RM imbunatateste capabilitatile sistemului de iluminat controlat prin unde radio, oferind o solutie de fotografiere compacta si profesionista, in combinatie cu telecomanda wireless FA-WRC1M si receptorul FA-WRR1, care sunt disponibile in prezent pe piata.

 

 

Noul blit, proiectat pentru a completa corpurile compacte ale camerelor Sony cu montura E, inclusiv modelele full-frame α7 produce o putere maxima de iluminare de pana la GN45. Astfel, asigura o iluminare suficienta chiar si cand este folosit in mod bounce sau high-speed-sync (HSS).

hvlf45rm_rear_on_quick_navi

Capabilitatile radio ale HVL-F45RM permit ca acesta sa fie utilizat ca un emitator sau receptor de pana la 30m, fiind potrivit pentru o iluminare creativa cu mai multe blituri. In plus, spre deosebire de bliturile optice, cele controlate prin unde radio nu necesita un contact continuu intre componente pentru a functiona corespunzator, minimizand in acelasi timp orice impact pe care lumina puternica a soarelui il are asupra transmisiei semnalului si controlului.

 

Blitul HVL-F45RM are o autonomie a bateriei de pana la 210 declansari si poate fi inclinat vertical pana la 150o, orizontal intr-un unghi complet de 360o si in jos pana la 8o pentru a maximiza versatilitatea.

Usurinta in utilizare a fost imbuntatita datorita unui display LCD nou, mai mare, luminos si foarte vizibil, unei surse de lumina LED si design-ului rezistent la praf si umezeala3, dar si unui meniu reorganizat, similar celor cu care sunt prevazute cele mai noi camere Sony.

 

Disponibilitate

Noile obiective si blitul vor fi disponibile in magazine din luna martie 2017.

 

8 Februarie 2017, Bucuresti – Sony Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.