Tatii au grija de copiii lor si in mediul online, nu doar in realitate


Superhero           Kaspersky Lab arata modul in care tatii au grija de copiii lor si in mediul online, nu doar in realitate. Se pare ca tatii moderni sunt foarte atenti la ce fac copiii pe Internet si se straduiesc sa gaseasca echilibrul intre a-i proteja si a le incuraja interesul pentru Internet si dispozitive de ultima generatie.

Conform sondajului, realizat special pentru Kaspersky Lab, marea majoritate a tatilor din zilele noastre se simt responsabili atat pentru sustinerea financiara a familiei, cat si pentru securitatea cibernetica. Astfel, de obicei, tatal este cel care instaleaza solutii de securitate pe dispozitivele de acasa – 86% dintre respondenti au spus ca protejeaza PC-urile, 77% – ca sunt atenti la securizarea smartphone-urilor, iar 63% – ca folosesc un produs anti-malware pe tablete.

Poate de aceea, tatii sunt mai inclinati (in comparatie cu mamele) sa isi lase copiii sa foloseasca diverse dispozitive, de la o varsta frageda. De exemplu, numarul tatilor care le dau smartphone-uri sau tablete copiilor, inainte de implinirea varstei de un an, este cel putin dublu fata de numarul mamelor care recunosc acelasi lucru. In plus, tatii tind sa considere Internetul un lucru grozav pentru ei si copiii lor – doua treimi dintre tatii care au luat parte la sondaj au fost de acord cu asta. De asemenea, spre deosebire de mame, ei considera ca Internetul are un efect pozitiv asupra copiilor – asupra conditiei lor fizice si mentale, performantelor scolare, viitoarei profesii si asupra vietii lor, in general. De exemplu, 45% dintre tati cred ca micutii lor se simt mai siguri pe ei si mai in largul lor cu prietenii, datorita Internetului, iar peste un sfert (29%) considera ca Internetul le ajuta copiii sa-si organizeze timpul mai bine.

In ceea ce priveste gadget-urile pentru copii, este mai probabil ca tatii sa le cumpere, pentru a evita situatiile in care copilul s-ar putea simti exclus din grupul de prieteni – de exemplu, jumatate dintre tati le-au cumparat copiilor un computer sau un laptop, cu aceasta idee in minte. In plus, tatii au convingerea ca, in prezent, copiii ar trebui sa stie sa foloseasca dispozitivele digitale, iar peste o treime (36%) le-au cumparat baietilor sau fetelor lor o tableta din acest motiv.

“In ciuda diferentelor dintre ei, si tatii si mamele vor sa-si protejeze copiii de orice pericole – reale sau virtuale. Desigur, sunt ingrijorati ca ar putea sa nu procedeze corect, ca distractia de a folosi gadget-urile va avea un efect negativ asupra copiilor, ca Internetul poate nu este atat de cool, pana la urma. Cu toate acestea, sunt nerabdatori sa isi invete copiii sa navigheze pe Internet in siguranta si sa profite la maximum de avantajul tehnologiilor moderne. Ne bucuram sa vedem ca parintii folosesc solutii de securitate si au grija ca acestea sa fie instalate si activate. Stiind toate astea, copiii chiar au motive sa le multumeasca parintilor”, spune David Emm, Senior Security Researcher, la Kaspersky Lab.

 

Cu ocazia Zilei Tatalui*, care se sarbatoreste in mai multe tari in a treia duminica din luna iunie, Kaspersky Lab a pregatit acest material video: https://youtu.be/ObQkP8FhRjs.

 

* In Romania, Ziua Tatalui se sarbatoreste in a doua duminica din luna mai.

17 iunie 2016, Bucuresti –  Kaspersky Lab Romania

One response to “Tatii au grija de copiii lor si in mediul online, nu doar in realitate

  1. Interesant! In stiinta si tehnica prin 90 scria acelasi lucru, dar despre diverse scule din casa si despre televizor. MA bucur ca fenomenul persista si tatii inca au grija de evolutia copiilor ca specie indemanatica. Multumesc Tata!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.