Alcatel – Lucent modernizeaza reteaua Orange Romania de transport de date pe distante mari


Alcatel-Lucent_Logo             Alcatel-Lucent (Euronext Paris and NYSE: ALU) modernizeaza reteaua Orange Romania de transport de date prin intermediul transmisiunilor radio la nivel national. Astfel, operatorul isi extinde capacitatea si performanta retelei 4G pe masura ce continua sa ofere servicii ultra-broadband de mare viteza companiilor si clientilor individuali.

 

Orange Romania si-a lansat serviciul 4G in 2012, in Bucuresti. Astazi, serviciul este disponibil pentru 70% din populatia tarii si 96% din cea urbana, oferind viteze superioare de pana la 300 Mbps in sase mari orase si in toata reteaua de metrou a Capitalei. Cererea de date este in crestere, motiv pentru care Orange continua investitia in extinderea capacitatii retelei, pentru o mai buna performanta a serviciilor de date si voce oferite si pentru o experienta de utilizare superioara.

Ca parte a proiectului care se va incheia in 2016, Alcatel-Lucent migreaza tehnologia traditionala de transport de date implementata anterior de Alcatel-Lucent catre noile echipamente bazate pe tehnologia 9500 Microwave Packet Radio (MPR), continuand procesul de dezvoltare a serviciilor ultra-broadband din Romania. Datorita faptului ca echipamentele existente Alcatel-Lucent sunt compatibile mecanic cu noua tehnologie 9500 MPR, operatorul poate refolosi elementele pasive, obtinand reducerea semnificativa a costurilor totale in comparatie cu cele implicate de instalarea unor solutii diferite. Alcatel-Lucent va oferi serviciile de instalare, punere in functiune, migrare si intretinere.

  • Alcatel-Lucent va instala echipamentele 9500 MPR pe intreg teritoriul Romaniei, inlocuind retelele existente de transmisiuni radio Alcatel-Lucent. Managementul retelei este asigurat de 5620 Service Aware Manager.

 

  • Unitatile 9500 MPR ofera o capacitate de transmisiuni sporita pentru reteaua existenta de telefonie digitala clasica TDM si noi capacitati de trafic Ethernet, necesare asigurarii serviciilor 2G, 3G si 4G LTE. Orange Romania ofera in prezent viteze de pana la 300 Mbps in cele mai mari sase orase: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Galati, Iasi si Timisoara.

Bucuresti, Romania, 24 noiembrie, 2015 – Alcatel-Lucent

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.