Huawei continua sprijinirea studentilor romani si in noul an academic


DSC00995           Huawei, unul dintre principalii furnizori globali de solutii in domeniul IT&C, anunta ca va continua, o data cu inceperea noului an academic, sprijinirea studentilor romani din domeniul IT&C, prin noi programe educationale si stagii de internship. Programele de internship pentru studenti ale companiei, precum Huawei Telecom Seeds for the Future beneficiaza de sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Ministerului Societatii Informationale si al universitatilor tehnice din tara.

Pe parcursul ultimilor ani, programele de internship dezvoltate de Huawei au devenit din ce in ce mai populare in randul studentilor de la facultatile cu profil tehnic din Romania, iar ”Telecom Seeds for the Future” este unul dintre cele mai renumite programe de internship pentru acestia. Prin intermediul acestui program, tinerele talente locale din domeniul IT&C pot ajunge in China pentru un stagiu de specializare cu o durata de doua saptamani.

Pentru Romania, editia din acest an a programului a avut loc in perioada 21 August – 5 Septembrie, iar opt studenti din cadrul facultatilor tehnice din Bucuresti, Iasi, Craiova si Cluj-Napoca au beneficiat de aceasta experienta. Pe durata acestui stagiu de specializare, studentii romani au avut sansa de a fi introdusi in universul limbajului si a culturii chinezesti, in Beijing, urmand ca in a doua parte a proiectului sa fie implicati in activitati de formare profesionala, beneficiind de suportul specialistilor Huawei din cadrul companiei, la sediul central din Shenzhen.

Vlad Doicaru, Enterprise Director Huawei Romania: “Scopul programelor educationale implementate de Huawei este acela de a ajuta la dezvoltarea tinerelor talente din aria IT&C si de a deschide drumul spre o mai buna intelegere a sectorului telecomunicatiilor. ”Telecom Seeds for the Future” este cel mai popular program de CSR din cadrul Huwei, oferind studentilor oportunitatea de a lucra intr-o companie IT&C de top si acces la cele mai noi tehnologii si solutii inovatoare din industria noastra.”

In ceea ce priveste acest program, angajamentul Huawei pe piata locala este pentru urmatorii cinci ani, timp in care, compania va continua sa investeasca in tinerele talente IT&C din Romania si va contribui activ la imbunatatirea educatiei din acest domeniu, prin completarea cunostintelor teoretice, predate in facultatile de profil, cu experiente practice, obtinute intr-un mediu de lucru real.

Huawei a devenit un partener strategic pentru principalii operatori de comunicatii din Romania, prin dezvoltarea de solutii de inalta tehnologie si furnizarea de servicii personalizate pentru clientii sai. Compania intentioneaza sa-si extinda amprenta locala prin cresterea numarului de angajati si a resurselor locale, valorificand centrele regionale (GSC si ASSC) si investind in comunitatile locale, prin parteneriate cu universitatile din Romania si prin crearea de programe de internship, cu perspective pe termen lung.

Bucuresti, 23 septembrie 2015 – Huawei Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.