Ericsson a demonstrat cum 5G poate revolutiona industria grea


DSCF4596            Daca 4G a reprezentat o evolutie fireasca a standardelor de retelistica, trecerea catre 5G va necesita un plus de inovatie si un nou mod de gandire in contextul tehnologiei mobile. De aceea, desi standardele 5G nu au fost inca definite, iar primele retele comerciale sunt asteptate abia in 2020, Ericsson testeaza deja caracteristici de functionalitate 5G si moduri de operare ce vor fi vitale pentru adoptarea la scara larga a acestui tip de comunicatii.

Un exemplu in acest sens a fost demonstratia realizata de Ericsson in timpul Mobile World Congress prin care membrii echipei au putut controla, in timp real, prin intermediul unor conexiuni mobile 4G de mare viteza, un excavator aflat la sute de kilometri distanta.

DSC01924

Astfel, dintr-un scaun comod, cu ajutorul unui headset de realitate virtuala Oculus Rift, vizitatorii au fost „transportati” in Suedia si au putut controla cu un set de joystick-uri realiste bratul urias al unui excavator Volvo real. In viitor, datorita vitezelor sporite de transfer de date, dar si a stabilitatii retelelor 5G, astfel de moduri de a opera va deveni obisnuit, schimband industrii si aducand noi beneficii de cost si siguranta a personalului.

Mai multe detalii pot fi gasiti in acest video de prezentare.

9 Martie 2015 – Ericsson

One response to “Ericsson a demonstrat cum 5G poate revolutiona industria grea

  1. Pingback: Roadshow-ul global Ericsson „Let’s turn Change into Growth” a ajuns in Bucuresti | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.