NVIDIA lanseaza GRID, propriul serviciu de streaming la cerere si anunta update Android 5.0 Lollipop pentru tableta SHIELD


NV_SHIELD_Tablet_Lollipop_wControllerServiciul de streaming de jocuri va fi disponibil in mod gratuit pentru utilizatorii SHIELD pana in iunie 2015

NVIDIA anunta lansarea GRID, un serviciu de streaming de gaming la cerere. Serviciul va fi disponibil in America de Nord incepand cu 18 noiembrie, urmand sa se lanseze luna urmatoare si in Europa, iar anul viitor in Asia. Utilizatorii de dispozitive SHIELD se vor putea bucura de serviciul GRID in mod gratuit pe tabletele si consolele lor pana la data de 30 iunie 2015.

 

Noul serviciu reprezinta rezultatul eforturilor si investitiilor NVIDIA din ultimii 10 ani pentru dezvoltarea unei tehnologii de streaming care sa ofere pe toate dispozitivele SHIELD rezultate care sa se ridice la nivelul grafic oferit de GeForce GTX.

GRID_NV_SHIELD_Family_wController

Cea mai mare dificultate a reprezentat-o construirea unui sistem de gaming in cloud la care sa aiba acces toti utilizatori SHIELD in doar cateva milisecunde. Tehnologiile din spatele GRID permit obtinerea unor latente extrem de mici, atat cand vine vorba de control, cat si la capitolul grafica. In plus, virtualizarea sistemului permite ca multiple jocuri sa poata folosi simultan supercomputer-ul GeForce aflat in cloud.

 

O alta provocare cu care s-a confruntat NVIDIA a reprezentat-o integrarea a mii de GPU-uri GRID in centre de date situate in toata lumea. Eforturile s-au concretizat in echiparea sistemului cloud cu o putere de calcul grafic de 20 de petaflopi. Aceasta performanta echivaleaza cu cea a celui mai avansat supercomputer din SUA.

 

Serviciul GRID va include o serie de jocuri precum Batman: Arkham City, Borderlands 2, Brutal Legend sau Psychonauts. In momentul lansarii, serviciul va oferi in total 20 de jocuri AAA, a caror valoare totala depaseste 400 de dolari. Catalogul de continut va fi extins saptamanal.

 

 

Aplicatia SHIELD Hub se va putea descarca din magazinul virtual Google Play incepand cu 18 noiembrie.

NV_SHIELD_Tablet_Green_Box_BundleTableta SHIELD primeste update pentru Android 5.0 Lollipop

NVIDIA anunta un nou update major pentru tableta Shield care va actualiza sistemul de operare la Android 5.0 Lollipop si va adauga un nou bundle cu cele mai bune jocuri ale tuturor timpurilor, printre care Half-Life 2: Episode One. Tot acest update va include si serviciul de streaming la cerere, GRID, care ofera acces la peste 20 de jocuri AAA.

 

Tableta SHIELD bazata pe procesorul Tegra K1 cu 192 de nuclee a cucerit publicul in doar cateva luni de la lansare datorita combinatiei unice de performanta si continut de gaming. Prima si poate cea mai importanta noutate a actualizarii este upgrade-ul la cea mai noua versiune a sistemului de operare Android 5.0. Astfel, pe 18 noiembrie, SHIELD va fi prima tableta din lume care va rula Lollipop, update ce aduce noua interfata “material design” si o performanta crescuta pentru toate aplicatiile. Cea mai noua versiune de Android dispune si de o actualizare la Dabbler, aplicatia de desen care primeste o noua interfata, suport pentru folosirea de layere multiple si posibilitatea partajarii sesiunilor creative in direct pe Twitch.

 

Pasionatii de gaming se vor bucura de prezenta titlului iconic Half-Life 2: Episode One, dezvoltat de Valve, optimizat pentru Tegra K1. Jocul face parte din “Green Box”, un bundle de jocuri incluse in mod gratuit pe versiunea de 32GB/LTE a tabletei. Pachetul include si legendarele Half-Life 2 si Portal, deja disponibile pe platforma SHIELD.

 

Lista jocurilor optimizate pentru SHIELD disponibile prin Google Play este completata de urmatoarele patru titluri:

  • OddWorld: Stranger’s Wrath– un vagabond ajuns vanator de capete se dezlantuie in acest joc action-adventure.
  • Pure Pool– efectele vizuale superbe si modul multiplayer transforma acest joc intr-una din cele mai indragite simulatoare de pool.
  • Strike Suit Zero– jocul dezvoltat de Born Ready Games transpune jucatorii in spatii de lupta intergalactice, reprezentand astfel cea mai buna metoda de a incerca ecranul de 8 inci a tabletei SHIELD.
  • Turbo Dismount– Legendarul simulator de accidente este disponibil acum si pe Android, cu rezolutie de invidiat si tehnologie 4x MSAA.

 

Noul update va include pe langa toate acestea si serviciul de streaming la cerere GRID. Acesta va fi disponibil in America de Nord incepand cu 18 noiembrie, luna viitoare va fi lansat in Europa, iar anul viitor in Asia. Utilizatorii de dispozitive SHIELD se vor putea bucura de GRID in mod gratuit pe tabletele si consolele lor pana la data de 30 iunie 2015.

 

GRID se bazeaza pe o tehnologie de streaming care sa ofere rezultate grafice de calitatea GeForce GTX pe toate dispozitivele SHIELD si va include o serie de jocuri precum Batman: Arkham City, Borderlands 2, Brutal Legend sau Psychonauts. In momentul lansarii, serviciul va oferi in total 20 de jocuri AAA.

 

In Europa tableta SHIELD este disponibila in oferta celor mai mari magazine online. Pentru mai multe detalii consultati sectiunea “Where to Buy” a paginii NVIDIA.

Bucuresti, 13 noiembrie 2014— NVIDIA

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s