Cele mai noi procesoare Intel® Xeon® accelereaza transformarea centrelor de date pentru era digitala


Intel Xeon E5-2600 v3           Intel Corporation a lansat gamele de procesoare Intel® Xeon® E5-2600/1600 v3 pentru a se adresa cresterii volumelor de lucru si nevoilor centrelor de date, care se dezvolta rapid. Noile game de procesoare includ multe capabilitati care ofera o performanta de trei ori mai mare comparativ cu generatia anterioara2, eficienta energetica imbunatatita si securitate crescuta. Pentru a se adresa nevoii in crestere pentru software defined infrastructure (SDI) – o abordare arhitecturala a infrastructurii IT, prin virtualizarea, centralizarea si automatizarea tuturor componentelor centrelor de date -, procesoarele folosesc parametri cheie, prin telemetrie, care ii permit infrastructurii sa furnizeze servicii de cea mai buna performanta, cu un cost total de proprietate optimizat.

Procesoarele vor fi folosite in servere, statii de lucru, infrastructura de stocare si retea pentru a sta la baza unor sarcini precum analiza datelor, computingul de inalta performanta, telecomunicatii si servicii bazate pe cloud, precum si procesare pentru Internet of Things.

Diane Bryant

“Economia bazata pe serviciile digitale impune noi cereri pentru centrele de date, cereri pentru livrari de servicii automatizate, dinamice si fiabile”, a declarat Diane Bryant (foto), Senior Vicepresedinte si General Manager al Data Center Group, Intel. “Noile procesoare Intel ofera performanta, eficienta energetica si securitate fara precendent si dau vizibilitate in randul resurselor hardware necesare pentru oferi o infrastructura IT automatizata si definita de aplicatii. Prin re-arhitecturarea centrelor de date, Intel ajuta companiile sa se bucure la maximum de beneficiile serviciilor de tip cloud computing”, a declarat Bryant.

 

Software Defined Infrastructure (SDI)

Software defined infrastructure (SDI) este fundatia cloud computing-ului. Economia bazata pe serviciile digitale necesita agilitate si cere ca toate resursele infrastructurii sa fie programabile si configurabile. Aceste capabilitati, cuplate cu telemetria, analiza si actiunile automatizate, permit centrelor de date sa devina optimizate. Intel continua sa investeasca in oferirea unei viziuni a centrelor de date optimizate. Odata cu gama de procesoare Xeon E5-2600 v3, compania a lansat si senzori cheie care sa duca la SDI.

Intel Xeon E5-2600 v3_2

Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v3 introduc noi caracteristici care ofera o mai mare vizibilitate in sistem. O noua capabilitate de monitorizare cache furnizeaza date care sa permita instrumente de orchestrare pentru a plasa in mod inteligent si reechilibra volumul de lucru, ceea ce duce la terminarea mai rapida a sarcinilor de lucru. Aceasta ofera, de asemenea, posibilitatea de a efectua o analiza a anomaliilor de performanta din cauza concurentei pentru cache intr-un mediu cloud cu multi beneficiari in care exista putina vizibilitate a sarcinilor desfasurate de utilizatori.

Noile procesoare includ o platforma de senzori metrici si de telemetrie pentru CPU, memorie si utilizarea I/O. Prin adaugarea de senzori termici pentru fluxul de aer si temperatura, vizibilitatea si controlul au crescut semnificativ de la generatia anterioara. Noile procesoare ofera un set complet de senzori si telemetrie pentru solutiile SDI pentru a monitoriza indeaproape, controla si gestiona utilizarea sistemului si pentru a maximiza in acelasi timp eficienta centrelor de date pentru un cost total de proprietate mic.

Intel Xeon E5-2600 v3_die

Performanta crescuta si eficienta energetica marita

Cu pana la 18 nuclee per socket si 45MB de memorie cache, gama de procesoare Xeon E5-2600 v3 ofera cu 50% mai multe nuclee si memorie cache comparativ cu generatiile anterioare. Mai mult, o extensie a Intel® Advanced Vector Extensions 2 (Intel AVX2)4 dubleaza lungimea de banda a instructiunilor vectorilor de intregi la 256 de biti per ciclu pentru sarcini sensibile de lucru si ofera o crestere a performantei de 1,9 ori5.

Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v3 maresc densitatea de virtualizare, care permite suport pentru pana la 70 de procente mai multe masini virtuale per server comparativ cu generatia anterioara de procesoare6, ceea ce ajuta la reducerea cheltuielilor operationale pentru centre de date. Latimea de banda a memoriei va avea o performanta de 1,4 ori mai mare comparativ cu generata anterioara7 cu ajutorul memoriei DDR4. Intel Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel® AES-NI) accelereaza criptarea si decriptarea de pana la doua ori, fara a sacrifica timpul de raspuns al aplicatiilor8.

Noile procesoare sunt construite pe tehnologia de fabricatie pe 22nm, reduc consumul de energie in timp de cresc performanta tranzistorilor.

Combinand performanta crescuta si capabilitatile avansate de eficienta, Intel Xeon E5-2600 v3 seteaza un nou record pentru eficienta energetica a serverelor9, bazata pe performanta per watt.

Crearea unei retele deschise, flexibile cu procesoarele Intel Xeon E5-2600 v3

Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v3 pot fi asociate cu seria Intel® Communications Chipset 89xx cu tehnologia Intel® Quick Assist pentru criptare si compresie de performanta10 mai mari, toate pentru a imbunatati o serie larga de sarcini de lucru. Furnizorii de servicii si cei de echipamente de retea isi pot consolida volumele de comunicatii multiple intr-o singura arhitectura, flexibila, standardizata, pentru a creste viteza de livrare a serviciilor, reduce costurile si pentru o experienta mai consistenta si sigura.

Mai mult, noul Intel® Ethernet Controller XL710 se adreseaza cresterii cererii de retele care sa ofere o performanta mai buna pentru servere virtualizate. Controlerul 10/40 gigabit Ethernet ofera de doua ori latimea de banda in timp ce are jumatate din consumul de energie fata de generatiile anterioare11.

Suport extins din partea industriei

Incepand de astazi, producatorii sunt asteptati sa anunte sute de platforme bazate pe Intel® Xeon® E5 v3. Printre acestia se numara Bull*, Cray*, Cisco*, Dell*, Fujitsu*, Hitachi*, HP*, Huawei*, IBM*, Inspur*, Lenovo*, NEC*, Oracle*, Quanta*, Radisys*, SGI*, Sugon* si Supermicro*, printre multi altii.

 

 Detalii despre pret

Intel Xeon E5-2600 v3 va fi oferit cu 26 de parti diferite, care variaza ca pret de la 213 la 2.702 de dolari pentru 1.000 de bucati. Statiile de lucru Intel Xeon E5-1600 vor fi oferite cu parti diferite cu preturi cuprinse intre 295 si 1.723 de dolari.

 

SANTA CLARA, California, 9 septembrie 2014 – Intel Corporation

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.