Cum poate schimba analiza datelor mediul de lucru


Plaut Consulting

Abilitatea de a analiza si utiliza eficient datele disponibile a dus la imbunatatirea proceselor de business, permitandu-le companiilor sa-si imbunatateasca productivitatea, sa isi creasca veniturile si sa-si reduca costurile. In ultima vreme, in lumea de business se observa o noua tendinta legata de big data: directorii de resurse umane au nevoie de ajutor pentru a analiza cantitati tot mari de date si pentru a raspunde unor intrebari importante legate de evolutia productivitatii la locul de munca, impactul programelor de training, rata de fluctuatie a personalului sau modalitati de a imbunatati procesul de recrutare. In mod interesant, studiul Deloitte Global Human Capital Trends 2014 arata ca, desi 87% dintre respondenti au recunoscut ca nu au capabilitati de analiza a datelor de HR, 78% dintre acestia considera ca acestea sunt „importante” sau „urgente”.

De mai multi ani, investitiile in sistemele HR au fost orientate catre dezvoltarea proceselor mai degraba decat catre obtinerea unor rezultate clare. Astfel, in ciuda eforturilor si bunelor intentii ale multor departamente de HR, solutiile pe care le-au avut la dispozitie nu erau potrivite pentru necesitatile lor viitoare. Acest lucru se poate schimba, insa, datorita solutiilor de tipul PurpleHRI, un program dezvoltat de PurpleHRM, companie specializata in analiza datelor de HR, impreuna cu Qlik. Disponibila in Romania prin Plaut Consulting, distribuitor exclusiv Qlik la nivel national, aceasta solutie le ofera profesionistilor de HR o mai buna intelegere a datelor legate de personalul companiei si ii ajuta sa creioneze politici de HR pentru viitor, contribuind la cresterea semnificativa a pietei pentru programele de HR Analytics.

Cea mai buna carte de vizita pentru orice solutie software este usurinta cu care poate fi utilizata. Gata sa fie folosita la doar o zi de la instalare, PurpleHRI colecteaza date din diferite surse, permitandu-le utilizatorilor sa obtina rapid analize complete si informatii utile. De fapt, orice utilizator poate efectua analize de date cu doar cateva click-uri, descoperind cele mai interesante si diverse informatii din mai multe categorii de date. Mai mult decat atat, un avantaj in plus il reprezinta si faptul ca utilizatorii pot introduce o gama larga de variabile pentru a crea scenarii de viitor. Aceste scenarii sunt importante pentru a obtine o imagine mai clara asupra situatiei trecute, curente si de viitor a companiei si angajatilor ei, contribuind, in acelasi timp, la implementarea unei politici de HR eficiente.

„Intr-o lume de business din ce in ce mai competitiva si mai specializata, specialistii de HR nu isi mai permit doar sa cuantifice datele legate de personal. Ei au, in schimb, nevoie de ajutor specializat pentru a face predictii si pentru a corela date, astfel incat sa poata anticipa ce se va intampla in viitor si evita, astfel, pierderea unor oportunitati”, mentioneaza Robert Novak, Managing Director Plaut Consulting Romania. „Solutiile de Business Intelligence sunt des intalnite in departamentele de Vanzari, Finante si Marketing, dar pentru departamentele de HR, ele reprezinta inca o noutate. Misiunea noastra este sa convingem oamenii de HR de avantajele utilizarii PurpleHRI, o solutie care combina simplitatea solutiilor QlikView cu abordarea stiintifica a HR-ului pe care doar o companie specializata in analiza de date pentru acest domeniu o poate furniza.”

O alta caracteristica deosebita a solutiei PurpleHRI este abilitatea acesteia de a furniza informatii importante atat pentru procesele specifice domeniului, cat si pentru aspectele mai greu cuantificabile ale acestuia. Astfel, de exemplu, solutia simplifica procesul de analiza a talentelor angajatilor, permitandu-le managerilor de HR sa identifice clar rolul care li se potriveste cel mai bine, valorificandu-le, astfel, potentialul. PurpleHRI se bazeaza pe modelul Q2C2 dezvoltat de doctorul Gerard Evers, un expert olandez in evaluarea capitalului uman si gestionarea strategica a fortei de munca.

 

In urmatorii ani, companiile care vor avea succes vor fi cele care se vor adapta la schimbarile ce afecteaza intreaga societate. Internetul, mobilitatea, populatiile imbatranite din tarile dezvoltate si o noua generatie de muncitori cu asteptari diferite de la viata profesionala vor duce la dezvoltarea unui mediu de lucru nou. Acest fapt va genera noi provocari pentru cei care trebuie sa aiba grija ca angajatii sa fie fericiti, iar companiile sa opereze la viteza maxima. Cu ajutorul unor solutii inovatoare ca PurpleHRI, profesionistii de HR vor avea la dispozitie tot ceea ce au nevoie pentru a-si ajuta organizatia sa se adapteze mai bine schimbarilor si pentru a se pregati pentru viitor.

8 Septembrie 2014, Bucuresti – Plaut Consulting Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.