Fortinet este prima companie din lume care lanseaza firewall-ul cu capacitate de peste 1 Tbps


FG-5140             Fortinet, lider global in solutii de securitate a retelelor de date, redefineste performanta si lanseaza primul firewall – noul FortiGate 5144C – cu o capacitate ce depaseste 1 terabit pe secunda (Tbps), oferind multiple posibilitati de interconectare: 10GbE, 40 GbE respectiv 100GbE. Aceste caracteristici pozitioneaza FortiGate 5144C drept cel mai rapid firewall din lume si il fac ideal pentru solutiile de securitate ale furnizorilor de servicii telecom, precum si ale marilor companii. Acestea au de obicei cerinte de performanta si flexibilitate exceptionale in furnizarea de aplicatii si servicii de date securizate clientilor si utilizatorilor lor.

“Conceptele aparute in ultimii ani pe piata, precum serviciile de baze de date Big Data, serviciile oferite in Cloud, precum si explozia ofertelor de tip „Software as a Service” se traduc, intr-un final, in centrele de date ce au nevoie de platforme de securitate exceptional de rapide si de sigure pentru a-si proteja aplicatiile si datele cu care opereaza”, declara dl. Ken Xie, fondatorul si CEO-ul Fortinet. „Niciun alt producator nu a reusit sa demonstreze pana in acest moment un nivel de performanta si securitate apropiat. Acest lucru le permite clientilor nostri sa construiasca centre de date ale viitorului avand certitudinea ca solutia de firewall aleasa nu va fi factorul limitator.”

FG-5060

Seria FortiGate 5000 – Ridica standardul pentru securitate de inalta performanta cu noile procesoare dedicate de tip ASIC NP6

Noua serie FortiGate 5000, platforma de firewall modulara, cu sasiu si module, reprezinta varful de gama al portofoliului Fortinet. Conceputa pentru centrele de date ale intreprinderilor mari si foarte mari si ale furnizorilor de servicii telecom, familia de produse FortiGate seria 5000 include surse de alimentare, baterii de ventilatoare si module firewall (blade-uri) redundante si care pot fi schimbate in timpul operarii, totul pentru maximizarea timpului de disponibilitate.

Seria 5000 este formata dintr-un nou sasiu – FortiGate 5144C, noi module (5903C/5913C) pentru management si control, precum si noi module de securitate (5001D) ce utilizeaza ultima generatie de procesoare de retea NP6 capabile sa livreze capacitati de firewall de 40Gbps per ASIC (Application Specific Integrated Circuit). Spre deosebire de procesoarele clasice folosite de ceilalti producatori, procesorul specializat de tip ASIC NP6 are la baza un design foarte eficient, cu adevarat revolutionar, ce ii permite atingerea capacitatii de 40Gbps, precum si a unor latente extrem de mici. Cuplate cu capabilitatea de procesare nativa, atat a traficului IPv4, cat si a celui IPv6, aceste performante fac din NP6 alegerea ideala pentru retelele de date ale viitorului. Practic, astazi, prin utilizarea simultana a 14 module de firewall 5001D, noua generatie de platforme firewall FortGate seria 5000 este capabila sa ofere capacitati ce depasesc 1Tbps de trafic de date filtrat.

Noua Serie 5000 foloseste aceeasi arhitectura hardware de inalta performanta, procesoarele specializate NP6 si sistemul de operare FortiOS pentru care FortiGate 1000 si 3000 au fost atat de premiate de industria de specialitate. Acest lucru ofera o flexibilitate de neegalat in implementarea functionalitatilor si politicilor de securitate.

“Consumatorii si companiile solicita ca serviciile si aplicatiile cerute sa fie livrate in timp record, motiv pentru care industria se confrunta cu o schimbare masiva. La fel de important este faptul ca siguranta datelor trebuie sa joace un rol activ in noul IT in care totul este livrat ca serviciu”, spune Chris Rodriguez, Senior Industry Analyst, network security la Frost & Sullivan. “Prin furnizarea capacitatilor de peste 1 TBps, Fortinet ajuta la asigurarea unor noi servicii care pot fi adaugate in viitor fara a compromite performanta sau securitatea.“

FG-5001B_Ft-Top-Reflect

Modulele de securitate FortiGate 5001D – Securitatea dusa la un alt nivel

Noile module de securitate 5001D sunt componenta esentiala a sistemului de securitate al Seriei 5000. Acestea reprezinta a cincea generatie de placi de procesare si au capacitati de 80 Gbps trafic de date filtrat. Fiecare modul 5001D incorporeaza doua procesoare FortiASIC NP6. Toate acestea fac posibila disponibilitatea unor caracteristici de ultima generatie in materie de firewall ce includ: deep packet inspection, Intrusion Prevension System (IPS), Application Control, filtrare de continut web si altele. In plus, datorita tehnologiei unice dezvoltate de Fortinet prin care pot fi rulate concomitent mai multe instante virtuale (VDOM), dand astfel posibilitatea firmelor care vand solutii de securitate pentru clienti de a le oferi acestora capabilitati dedicate multiple de Next Generation Firewall (NGFW), adaptate in functie de cerintele individuale ale fiecarui client in parte.

“Operarea uneia dintre cele mai mari retele de comunicatii end-to-end din Statele Unite necesita o inalta performanta si o securitate puternica“, declara Mike Perusse, CTO la MegaPath, un provider de servicii de voce, date, securitate si cloud. “Fortinet este un adevarat lider in materie de solutii de securitate de inalta performanta pentru retele de date, iar noua Serie 5000 se anunta a fi un real succes in furnizarea serviciilor de ultima generatie, chiar azi”.

Noul FortiController ofera conectivitate Ethernet de 100Gb

Pentru centrele de date si operatorii de servicii de telecomunicatii care necesita conectivitate de 100Gb Ethernet, Fortinet aduce noul modul pentru management si control FortiController-5913C. Acesta este bazat pe arhitectura ATCA (Advanced Telecommunications Computing Architecture) si asigura balansarea si distribuirea traficului intre noile module FortiGate-5001D prin intermediu sasiului si a matricei de comutatie a noii Serii 5000. Acesta ofera performante de neegalat si elimina orice potentiale blocaje atunci cand clientii isi reconstruiesc arhitectura retelei la 100 GbE. Optional, clientii pot utiliza FortiController-5903C in mediile ce folosesc conectivitate Ethernet de 40Gb.

Disponibilitate

Noua serie FortiGate 5000 – impreuna cu noul sasiu 5144C, modulul de management si control 5903C si modulele de securitate 5001D sunt disponibile incepand din acest trimestru la partenerii autorizati Fortinet. FortiController-ul 5913C va fi disponibil din trimestrul 4 al anului in curs.

Pentru mai multe informatii despre produsele FortiGate, vizitati: http://www.fortinet.com/products/fortigate/index.html.

Demo-ul online FortiGate este disponibil aici:

Bucuresti, 04 septembrie 2014 – Fortinet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.