Intel lanseaza primul procesor cu 8 nuclee pentru desktop


Chipset Intel X99

Noul procesor are 16 thread-uri, memorie DDR4,

suport pentru gaming, multitasking si creare de continut

  • Intel® Core™ Extreme Edition, cu 8 nuclee si 16 thread-uri, este primul procesor Intel dedicat utilizatorilor finali;
  • Platforma ofera o performanta crescuta, cu 16 thread-uri si memorie quad-channel pentru creare de continut, gaming si multitasking;
  • Combinat cu chipset-ul Intel® X99, acesta este primul procesor Intel pentru desktop cu suport pentru memorie DDR4;
  • Au fost anuntate si noi SKU-uri overclockabile pentru pasionatii de gaming.

 

Intel Core i7-5960X Extreme Edition_boxIntel Corporation a lansat primul procesor cu 8 nuclee pentru desktop, Intel® Core™ i7-5960X Extreme Edition, cu nume de cod “Haswell-E”, dedicat utilizatorilor care doresc performanta ridicata pentru PC-urile lor.

Pentru entuziastii, gamerii si creatorii de continut care doresc performanta crescuta, noul procesor Intel cu 16 thread-uri si memorie DDR4 va aduce unele dintre cele mai rapide sisteme desktop de pana acum. Noul chipset Intel® X99 si capabilitatile de overclocking le vor permite utilizatorilor sa isi imbunatateasca sistemele.

“Suntem incantati sa prezentam noua faza din <reinventarea desktopului> pe care am anuntat-o la inceputul anului”, a declarat Lisa Graff, Vicepresedinte si General Manager, Desktop Client Platform Group, Intel. “Aceasta gama de produse este dedicata utilizatorilor care vor o performanta mai mare de la computerele lor si le ofera viteza, nucleele si platforma pe care acestia le-au cerut”, a adaugat ea.

In cadrul PAX* (Penny Arcade Expo) Intel a prezentat capabilitatile noilor procesoare. La standul Intel au fost expuse sisteme de la mai multi producatori bazate pe noile procesoare, pe care rulau diferite jocuri precum Lucky’s Tale*, Superhot* cu Oculus Rift*, Dark Souls 2* si Titan Fall*. In plus, Intel a facut o demonstratie de gaming in timpul unui live streaming via Twitch* pe un sistem bazat pe noul procesor Intel Core Extreme Edition. Gamerii se vor bucura de streamurile HD pentru jocuri fara lag.

Intel Core i7-5960X Extreme Edition_2Intel lucreaza cu partenerii din industrie pentru a adopta noua platforma. Producatori importanti de sisteme, memorii, placi de baza si placi grafice vor adopta noile produse Intel pentru a creste ecosistemul gamerilor.

“Alienware prioritizeaza mereu performanta si pentru orice sistem dezvoltat cautam cele mai noi si performante tehnologii care sa le ofere utilizatorilor avantaje”, a declarat Frank Azor, General Manager Alienware*. “A fost o decizie usoara sa lucram cu Intel si sa incorporam noul procesor cu 8 nuclee in sistemele noastre desktop de gaming Alienware Area-51. Cu ajutorul noilor capabilitati de overclocking si monitorizare ale Alienware Command Center 4.0, putem duce aceste procesoare catre puterea maxima. Noua gama de procesoare este alegerea potrivita pentru utilizatorii care doresc cea mai buna performanta pentru sistemele lor”, a adaugat el.

“Sunt foarte incantat de noile platforme Intel”, a declarat Kelt Reeves, Presedinte al Falcon Northwest*. “Acesta este cel mai mare pachet de noi tehnologii pe care mi l-am imaginat vreodata. Entuziastii vor fi impresionati de ce pot face memoria DDR4, cele 10 porturi SATA de 6GB, 40 de lane-uri PCI Express si cele 8 nuclee”, a adaugat el.

“Acum este o perioada foarte buna pentru pasionatii de gaming”, a declarat Harjit Chana, Chief Brand Officer, Digital Storm*. “Noua gama de procesoare pentru entuziasti de la Intel depaseste orice record de benchmark. Cu un numar de nuclee de la 1 la 8 si noul chipset X99 cu memorie DDR4, utilizatorii isi pot customiza si cumpara cele mai performante PC-uri”, a completat el.

“Noile procesoare Intel Core i7 indeplinesc visul entuziastilor avand cu pana la 16 thread-uri, viteze crescute si temperaturi mai mici”, spune Kevin Wasielewski, CEO si co-fondator al ORIGIN PC*. “Noile desktop-uri ORIGIN PC au devenit mai rapide”, spune el.

“Noua platforma Intel ofera puterea maxima de procesare cu 8 nuclee si suport pentru memorie DDR4, ceea ce le ofera gamerilor si entuziastilor exact ce isi doresc”, a declarat Wallace Santos, CEO si fondator al MAINGEAR*.

Multe dintre noile platforme se bazeaza pe noul chipset Intel X99 si tehnologia Thunderbolt™ Ready. In combinatie cu un card add-in Thunderbolt 2, acesta permite o conexiune mai rapida la PC, de pana la 20 Gbps. Activitati precum editare video 4K, randare 3D si dezvoltare de jocuri beneficiaza de Thunderbolt 2. Pentru compatibilitate, contactati producatorul de PC sau placa de baza.

Trei noi SKU-uri cu sase pana la opt nuclee vor fi disponibile din aceasta saptamana, cu preturi ce variaza intre 389 si 999 de dolari. Aceste noi procesoare contin minerale din afara zonelor de conflict1

PENNY ARCADE EXPO (PAX), Seattle, 1 septembrie 2014 – Intel Corporation

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.