Cei mai buni studenti tehnici reprezinta Romania la finala regionala Imagine Cup – Imagine Cup 2014 si-a desemnat echipele castigatoare ale etapei nationale


IMG_3304Imagine Cup – cea mai populara competitie internationala adresata tinerilor pasionati de tehnologie – si-a desemnat castigatorii etapei nationale

 

Imagine Cup 2014 si-a desemnat echipele castigatoare ale etapei nationale. Noua echipe din patru orase din tara au concurat in cadrul celor trei sectiuni de concurs: Innovation, Games, World Citizenship.

In acest an, competitia are la baza dezvoltarea spiritului antreprenorial, cu numeroase oportunitati de invatare si dezvoltare pentru studentii ce urmaresc sa-si construiasca o afacere proprie. Competitia din acest an urmareste intregul ciclu de dezvoltare al unui produs software – studentii fac cunostinta cu provocarile dezvoltarii unui produs de la zero, de la idee pana la lansarea acestuia pe piata.

Catalin Dit, Director de Platforme pentru Dezvoltatori, Microsoft Romania: „Imagine Cup a devenit o traditie in Romania, cu peste 8.000 de studenti participanti in cele 12 editii, construind numeroase proiecte inovatoare. Dintre acestia, cei mai buni ne-au reprezentat cu succes la finale globale, Romania ocupand locuri pe podium in multe editii din trecut. Ne bucuram sa cunoastem in fiecare an studenti pasionati si hotatati sa impresioneze prin propriile competente si produsele dezvoltate, care merg mai departe si isi lanseaza proiectul inceput in cadrul Imagine Cup sau isi pornesc chiar propriile afaceri.″

Castigatorii etapei nationale a Imagine Cup

 

Sectiunea Innovation: inovatii incredibile, capabile sa schimbe lumea vin de multe ori de la studenti – de la retele sociale la servicii de muzica, aplicatii de fotografie digitala si multe altele. Provocarea acestei sectiuni este de a crea cel mai bun si inovator software.

IMG_3303Echipa SMT, reprezentand Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, formata din Bogdan Andrei Pop, Bogdan Mursa si Rares Urdea, mentor Dan Suciu, este castigatoarea sectiunii Innovation.

Scopul principal al aplicatiei lor este de a oferi o modalitate flexibila, profesionista si distractiva de a mentine programul de exercitii de recuperare a pacientilor, fara efectele psihologice negative intalnite in salile de recuperare fizica.

Echipa SMT – „Pentru noi, Imagine Cup a fost un drum plin de peripetii, o oportunitate de a ne exersa abilitatile si de a ne testa limitele. Suntem increzatori in solutia oferita de noi, iar castigarea competitiei este o realizare foarte importanta pentru noi.″

IMG_3299Sectiunea Games: in ziua de astazi, jocurile sunt printre cele mai folosite aplicatii, fie ca vorbim de telefoane, PC-uri, tablete sau browsere. Microsoft pune studentilor la dispozitie cele mai puternice instrumente de dezvoltare de jocuri atat pentru PC, cat si pentru tableta sau smartphone.

Castigatoarea etapei nationale la aceasta categorie este echipa Scripters din partea Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, formata din Alexandru Marinescu, Cristina Dochitoiu si Horia Ardelean, mentor Simona Motogna.

Aplicatia propusa de ei este o platforma online de storytelling interactiv, in care utilizatorii pot crea si parcurge povesti ce lasa cititorul sa decida actiunea si parcursul povestii. Jocul avanseaza prin decizii si prin completarea puzzle-urilor specifice fiecarei intrebari, oferind astfel o experienta de utilizator aparte.

Echipa Scripters – „Am muncit foarte mult pentru Imagine Cup si pentru proiectul nostru. Jocul propus este un instrument de invatare alternativa si de divertisment pentru copii pe care l-am testat si chiar e foarte util. Castigarea acestei competitii ne da incredere si ne motiveza sa lucram si mai mult pentru acest proiect si chiar sa dezvoltam altele noi. ″

Sectiunea World Citizenship: provocarea studentilor participanti in aceasta sectiune este identificarea unei probleme din cadrul comunitatii lor si de a veni cu o solutie in acest sens. Scopul este de a crea cel mai bun software ce adreseaza probleme sociale stringente.

IMG_3308Castigatoarea etapei nationale la aceasta categorie este echipa Lumen din Deva, formata din Cornel Amariei si Cristian Dragomir. Solutia propusa, Lumen S, este o platforma adresata oamenilor cu dificultati de vedere, ce permite navigarea, comunicarea, citirea si obtinerea de informatii referitoare la mediul inconjurator, toate intr-o modalitate mult mai facila.

Echipa Lumen – „Pentru noi, Imagine Cup reprezinta un milestone important. Este prima noastra participare intr-un concurs Microsoft si am mers direct la cel mai mare – Imagine Cup. Probabil lucrul care ne atrage cel mai mult catre acest concurs este premiul. Nu ne referim la cei 50,000 dolari, ci la lucrurile adiacente – oportunitatea de a cunoaste tineri inovatori din generatia noastra, trainingul si experienta in sine. O sa ne gandim la castigul de astazi ca la o noua provocare sa avansam si sa ducem Romania in top, in finala. ″

Echipele SMT, Scripters si Lumen ne reprezinta tara in cadrul finalei regionale, ce se va desfasura in luna mai. Mai departe, cele mai bune echipe din regiune vor concura cu cele mai bune echipe din lume in cadrul finalei globale ce are loc in perioada 29 iulie – 3 august in Seattle.

Infographic_ImagineCupImagine Cup ca platforma pentru inovatie si antreprenoriat

 

Antreprenoriat

Imagine Cup cultiveaza spiritul antreprenorial si ofera studentilor ocazia de a invata cum sa construiasca un produs si o afacere. Mai mult, competitia serveste ca platforma de prezentare a celor mai inovative idei in fata profesionistilor din domeniu, de a obtine premii si finantare pentru proiectele lor.

 

 

Inovatie

Imagine Cup ajuta studentii sa dobandeasca cunostinte aprofundate in ceea ce priveste instrumentele aflate la dispozitia lor pentru dezvoltarea si implementarea de proiecte. Unele dintre tehnologiile de impact de astazi au fost dezvoltate de studenti, iar prin intermediul Imagine Cup, Microsoft continua sa sustina aceasta traditie.

Sustinerea tinerilor dezvoltatori

Prin intermediul Imagine Cup, Microsoft sustine urmatoarea generatie de dezvoltatori de aplicatii, oferind instrumente, resurse si experiente practice ce permit studentilor sa dobandeasca competentele si cunostintele necesare pentru indeplinirea obiectivelor profesionale dincolo de competitia in sine – Imagine Cup pregateste studentii pentru job-urile de maine.

 

Pentru mai multe informatii va rugam accesati www.imaginecup.com

 

Despre initiativele Microsoft adresate tinerilor

Imagine Cup este un program cheie al initiativei Microsoft YouthSpark, prin care compania creeaza oportunitati pentru 300 de milioane de tineri in intreaga lume in intervalul 2012-2015.

Anual, peste 10.000 de tineri beneficiaza de programele sustinute prin Microsoft YouthSpark in Romania – cum sunt DreamSpark, Microsoft Student Partners, Imagine Cup, Innovation Labssi Opening Opportunities – centrate pe practici de educatie non-formala, cu scopul de a crea competente practice in randurile beneficiarilor, in parteneriat si in completarea a ceea ce se intampla in sistemul educational.

Bucuresti, 16 aprilie 2014 –Microsoft Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.