O tableta accesibila cu design placut si display furmos – Go Clever Orion 785 (review)


IMG_2401            Toamna trecuta au ajuns cateva produse Go Clever la mine, am butonat si o tableta si recunosc nu m-au convins, asa ca nu m-am obosit sa scriu despre ele, ceea ce nu e o atitudine corecta, cititorii trebuie informati si despre ce sa ocoleasca prin magazine. De acum voi incerca sa scriu si despre ce nu recomand. Ei bine la sfarsitul lui ianuarie  a aparut comunicatul despre noua tableta Go Clever Orion 785, l-am dat pe blog la sectiunea comunicate cum obisnuiesc (in ciuda multor critici nu voi renunta sa dau comunicatele exact cum le primesc) si in cateva zile a ajuns la mine si la teste.

Oarecum sceptic l-am despachetat, am pus la incarcat si am pornit. Cum iei in mana deja simti ca de data asta e altceva, e finut, e subtire arata chiar bine, displayul e un display IPS corect, deci am zis ca merita sa instalez cateva aplicatii si sa vad cum se misca.

Specificatiile complete le gasesti aci, sa trecem la

Constructie si design: Cum am mentionat si mai sus Orion 785 e placut la design, e subtire, are doar 7 mm grosime si 382 g-e. Marginile laterale sunt subtiri, astfel incat tableta e si mai compacta si o poti tine usor cu o mana. In dreapta jos avem locul pentru microSD de pana la 32 Gb, sus butoanele de volum.

IMG_2232In partea de sus din dreapta la stanga avem butonul on/off, portul microUSB, micro HDMI-ul, microfonul si in dreapta intrarea pentru casti. In stanga nu avem nimic, jos avem 2 fante de difuzor. Spatele  cred ca-i din plastic  (imitatie de aluminiu) si are doar camera principala de 2 Mpx-eli sus in dreapta.

Deasupra displayului gasim camera secundara pentru videochat de 0,3 Mpx-eli.

Deorece e foarte subtire sta bine in mana si nu obosesti cu ea. Ce as obiecta la design e ca fanta de difuzor o poti acoperi usor cand tii tableta in mana. Materialele si imbinarile sunt bune, peste mediumul acestei categorii (tablete entry level)

IMG_2229Display si sunet:  Ma bucur ca la display n-au facut rabat, Orion 785-ul are un display de 7.85” e IPS corect cu rezolutie 1024×768 cu luminozitate si contrast bun, cu unghiuri bune. E usor de citit pe el, n-am avut probleme. Multitouch-ul de 5 puncte merge si el bine in majoritatea cazurilor, am mai avut si cazuri in care a dat rateuri, dar nu des.

Sunetul e peste asteptari, se aude clar si destul de puternic, atat doar ca trebuie sa fii atent sa nu ilacoperi cum il tii cu mana.

Screenshot_2014-02-14-12-32-14Hardware-ul, Sistemul de operare si aplicatiile:

Tableta Orion 785 vine cu un procesor quad-core Allwiner A31s 1GHz (Cortex A7) care nu e chiar campion de viteza, dar alaturi de GPU-ul PowerVR SGX544MP2 si un 1 Gb de RAM isi face treaba binisor, tableta neavand laguri suparatoare, nici in meniu nici in aplicatiile uzuale, dar sa nu-l punem la jocuri pretentioase ca nu e pentru asa ceva. Un pic de multimedia, browsing, siteuri de socializare sunt in regula pe tableta asta.

In benchmarkuri a obtinut urmatoarele punctaje: in Quadrant 5052, in Antutu 20945, in GeekBench 3 274/773 iar in 3D Mark Ice Storm Extreme 2701, ceea ce nu e rau, e chiar peste multe alte tablete din aceasta categorie. Tableta vine cu Android 4.2.2, deci e in regula.

N-am intalnit incompatibilitati, doar browserul Firefox mai facea figuri nu afisa mereu corect continutul, dar sunt destule alternative.

IMG_2228Camera foto/video: Ei bine nu cu aceasta tableta vei dori sa inmortalizezi momentele importante din viata, chiar trebuie sa ai telefonul descarcat si sa fie ceva de neratat sa doresti sa faci poza cu camera de 2 mpx-eli al acestei tablete. Sigur se poate, dar rezultatul va fi ceva asemanator:

IMG_20140214_122300Probabil  face si video, asta n-am mai incercat, teoretic poti face si poza intre timp ce inregistrezi un video. Bafta.

Camera frontala de 0,3 Mpx-eli e OK pentru videochat se va recunoaste corespondentul.

Conectivitate: Avem WiFi 802.11 b/g/n,  Bluetooth 4.0 , microUSB, microSD si micro HDMI, din pacate 3G doar prin modem extern (prin cablu OTG inclus in pachet) si nici GPS.

IMG_2231Autonomie: Fiind destul de subtire nu ma asteptam la o baterie prea performanta, are totusi una de 3800 mAh, care nu face minuni, te poti baza pe ea cam 4 ore si un pic utilizare continua (sau o zi mai lejera). E un pic sub asteptari.

Concluzii: La pretul de  519 RON, cu TVA inclus primim o tableta quad-core care se misca decent, cu display si sunet corect cu autonomie nu foarte mare.

+ uri

– design placut

– pret mic pentru o tableta quad-core

– viteza buna pentru aceasta categorie de pret

– display corect

– sunet bun

– uri:

– autonomie nu foarte buna mare

– camera slaba

– lipsa GPS

– 3G doar prin modem extern

La pretul de 519 RON pare o alegere buna pentru cineva care doreste o tableta cu un design si display placut, si care nu-i deranjat ca trebuie sa aiba cu el incarcatorul pentru un weekend in natura. Merita un 8 cinstit si nu putem sa nu remarcam ca cei de la Go Clever se straduiesc si evolueaza.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.