ASUS a lansat routerul wireless RT-AC52U cu adaptorul USB-AC50


rt_ac52u_bundled_with_usb_ac50ASUS a lansat mai multe echipamente de retea fara fir, incluzand routerul RT-AC52U cu adaptor USB-AC50, routerul AC750 dual-band si adaptorul wireless AC450, ce ofera consumatorilor un upgrade instant la standardul Wi-Fi 802.11ac pentru viteze superioare de pana la 733Mbit/s. Dispozitivul RT-AC52U sustine conexiuni Wi-Fi simultane atat in banda de 2.4GHz cat si in cea de 5GHz. Acesta include o antena conceputa special sa creasca semnalul wireless pana la 150%, comparativ cu alte routere competitoare.

Noul router RT-AC52U incorporeaza un port USB multifunctional ce permite utilizatorilor sa conecteze si sa partajeze imprimanta, hard disk-ul sau modemul de date 3G/4G (HSPA+). Interfata poate fi utilizata si pentru a incarca dispozitivele mobile, cum ar fi telefoanele si tabletele. RT-AC52U ofera suport ASUS AiCloud pentru sincronizare, partajare si streaming, fiind insotit de USB-AC50, un adaptor wireless 802.11ac ce lucreaza in banda de 5GHz pentru conexiuni fara interferente, la viteze de pana la 433Mbit/s (AC450).

Conectivitate simultana dual-band, putere mare de transmisie si design suplu
Cele trei antene ale routerului RT-AC52U sunt integrate, mentinandu-se aspectul elegant al dispozitivului. Acestea lucreaza simultan in benzile de 2.4GHz si 5GHz, dubland optiunile de conectare wireless si potentialul de performanta. RT-AC52U este capabil sa transmita si sa receptioneze pana la 300Mbit/s in banda de 2.4GHz si pana la 433Mbit/s in banda de 5GHz – in mod simultan. Latimea de banda combinata de 733Mbit/s este un beneficiu major. Prin includerea adaptorului USB-AC50, utilizatorii se pot baza pe banda de 2.4GHz pentru sarcini zilnice cum ar fi navigarea pe internet si posta electronica si sa se bucure de o transmisie fara latente pentru jocuri in banda de 5GHz, mai putin congestionata.

Inginerii ASUS au dotat modelul RT-AC52U cu amplificatoare de inalta putere pentru acoperire extinsa atat in interior cat si in exterior. Comparativ cu performantele routerelor 802.11ac concurente, RT-AC52U creste semnalul wireless pana la 150%, extinzand acoperirea in toate colturile casei, precum si in gradina.

Port USB multifunctional pentru servere, partajare si sincronizare
Prin simpla insertie a unui hard disk USB, RT-AC52U devine un server pentru fisiere – unul care se poate extinde in cloud prin tehnologia ASUS AiCloud. Alternativ, utilizatorii pot atasa o imprimanta pe USB pentru a crea un server de imprimare prin partajarea dispozitivului catre alti utilizatori. Portul USB este disponibil, de asemenea, pentru stick-urile 3G/4G ale operatorilor mobili, astfel incat utilizatorii sa detina doua conexiuni (WAN) pe un singur router, echilibrand traficul si oferind totodata o conexiune de rezerva in cazul in care este intrerupt accesul la internet. Portul poate fi utilizat si pentru incarcarea dispozitivelor mobile, cum ar fi telefoanele sau tabletele, RT-AC52U devenind o statie de reincarcare.

Sincronizare, partajare, streaming prin ASUS AiCloud
RT-AC52U ofera suport pentru ASUS AiCloud, o aplicatie exclusiva ce transforma routerul intr-un server cloud personal. Fisierele stocate in retea, pe unitatea USB atasata sau in ASUS WebStorage pot fi sincronizate fara efort utilizand ASUS Smart Sync. Acestea pot fi partajate catre prieteni, colegi sau membri ai familiei prin simpla trimitere a link-ului prin email, mesaj text sau retelele sociale. Utilizatorii pot accesa datele prin interfata web AiCloud sau prin intermediul aplicatiei gratuite AiCloud pentru Android si iOS. AiCloud dispune de un nou mod de sincronizare router-catre-router care sincronizeaza automat unitatea USB conectata catre alte routere compatibile ASUS pentru partajarea usoara a fisierelor.

Instalare simpla si flexibilitate cu ASUSWRT
Instalarea routerului RT-AC52U este extrem de simpla gratie interfetei ASUSWRT usor de folosit. Aceasta simplifica configurarea functiilor avansate cum ar fi prioritizarea QoS (quality-of-service) astfel incat utilizatorii sa monitorizeze si sa controleze latimea de banda pentru cele patru conexiuni Ethernet (LAN). Printre celelalte functii ASUSWRT se numarar: controlul parental, managementul dual WAN, maparea retelei si partajarea imprimantei. RT-AC52U integreaza chiar si un server VPN usor de configurat prin ASUSWRT, astfel incat utilizatorii sa poata configura accesul de la distanta.

Bucuresti, 3 februarie 2014 – Asus Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.