15 ani de IQuest in Romania, realizari si planuri de viitor


IMG_9102                IQuest a sarbatorit ieri 15 ani de existenta in Romania. Cu sediul central in Germania si echipe locale in Romania, Elvetia, Suedia si SUA, iQuest numara in prezent peste 500 de angajati. De peste 15 ani, iQuest ofera un portofoliu extins de servicii si solutii software customizate celor mai mari companii din Europa si SUA. Combinand cu succes expertiza tehnica si excelenta serviciilor, iQuest creeaza valoare pe termen lung pentru companii de top dintr-o gama larga de industrii precum telecomunicatii, life sciences, servicii financiare, transport si energie.

Am cunoscut cate ceva despre povestea de succes IQuest,, depre IT clusterul din Cluj, despre proiectul interesant in derulare Cluj Innovation City, despre planurile pentru 2014, parteneriate pe zona e-Commerce cu lideri mondiali in tehnologie toate astea in cadrul Conferintei de Presa de la JW Marriott Bucharest Grand Hotel – sala Oradea 🙂 – urmata de un cocktail party aniversar.

Mai jos gasiti comunicatul de presa si cateva imagini de la evenimentCornelius Brody, CEO-ul si fondatorul iQuestiQuest majoreaza la 15% ponderea veniturilor interne si anunta noi parteneriate strategice

Grupul iQuest, specializat in dezvoltarea de solutii si servicii software, care a implinit anul acesta 15 ani de la infiintare, reafirma cresterea cifrei de afaceri in 2013, la 25 de milioane de euro, si estimeaza majorarea veniturilor interne la 15% din business. In plus, compania a semnat recent un nou parteneriat strategic cu hybris, unul dintre cei mai dinamici furnizori de solutii de comert electronic la nivel international.

 „Timp de 15 ani am fost ghidati de un set de valori definitorii pentru modul in care ne-am desfasurat operatiunile: excelenta, responsabilitate, onestitate, respect, curaj si, nu in ultimul rand, spiritul de echipa. Acesta este si motivul pentru care am inceput sa fim tot mai respectati si cautati de clienti externi, ajungand la o retentie extraordinara a acestora, de peste 90%”, a declarat Cornelius Brody (foto), CEO-ul si fondatorul iQuest.

In toata aceasta perioada, iQuest s-a concentrat in special pe pietele internationale, prin derularea de proiecte de succes cu clienti de renume mondial, precum Roche, Virgin Atlantic Airlines, Financial Times, Vodafone, Ikea, iar pentru a sustine aceasta expansiune, la inceputul acestui an, compania a recrutat in echipa de management executivi de top, din companii precum Microsoft, SAP sau Nestlé.

In prezent, iQuest numara peste 500 de specialisti IT in 10 centre din Romania (Cluj-Napoca, Brasov, Sibiu, Craiova si Bucuresti), Germania (Frankfurt), Suedia (Gotheburg), Elvetia (Zürich), Ungaria (Budapesta) si Statele Unite (Palo Alto), si este unul dintre membrii fondatori ai Cluj IT Cluster, cel mai important cluster in domeniul IT la nivel national. In plus fata de extinderea si consolidarea prezentei internationale, in perioada urmatoare iQuest va accentua si prezenta pe piata locala.

Horia Cerchez, Site Manager iQuest Bucuresti„Business-ul de pe piata locala cuprinde doua directii: sectorul privat, unde dezvoltarea este constanta, dar cu un trend moderat crescator si sectorul public, unde iQuest, incepand cu anul 2012, este din ce in ce mai prezent. Valoarea business-ului local in cifra de afaceri iQuest este in continua crestere, iar pentru acest an estimam o pondere de 15%”, a explicat Horia Cerchez (foto), Site Manager iQuest Bucuresti.

Ritm de crestere mai accelerat pe piata locala decat in Vest

Compania estimeaza ca ritmul de crestere pe piata locala va fi mai accelerat decat pe plan extern si asteapta o relansare a investitiilor in IT, mai ales in sectorul privat, unde vor creste in importanta solutiile dedicate si dezvoltate pentru rezolvarea punctuala a unor probleme, care sa conduca la cresterea productivitatii, a controlului si a predictibilitatii business-ului. In opinia reprezentantilor companiei, cresterea pe plan local va fi sustinuta si de asumarea Programului Agenda Digitala Europa 2020.

„Obiectivul nostru este sa ne extindem pe toate pietele pe care suntem deja prezenti, precum Germania, Elvetia si SUA, eventual sa patrundem pe piete noi. Pe plan local nu urmarim numai proiectele din administratia publica, ci si cele din sectorul privat, pentru verticale pentru care deja detinem referinte serioase, precum telecom, life sciences, servicii financiare, energie, high tech, logistica si productie”, a mai precizat Cornelius Brody.

Clienti si parteneriate de top pe piata din Romania

In Romania, iQuest este unul dintre principalii parteneri Microsoft Gold si singurul care a dezvoltat si implementat pe plan local platforma software Microsoft Dynamics AX in sectorul de logistica si transport, pentru compania Logistic E van Wijk, unul dintre cei mai mari jucatori de profil la nivel european.

„Solutia dezvoltata inglobeaza functionalitati avansate pentru gestionarea flotei auto, planificarea si urmarirea activitatilor de transport, controlul proactiv al costurilor, warehouse management, automatizarea fortei de vanzari, managementul bugetelor si urmarirea indicatorilor de performanta”, a explicat Cornelius Brody.

Printre alte companii din Romania care au optat pentru echipa iQuest in zona solutiilor Microsoft Dynamics se numara AX Perpetuum, SAB Miller, Banca Transilvania, EVW Holding si Routier European Transport.    

In plus, compania este si partener Oracle, avand proiecte atat in zona sectorului public, precum cele implementate la Arhivele Nationale, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Metrorex sau Banca Nationala a Romaniei, dar si in sectorul privat, precum proiectele dezvoltate pentru companiile Bertus, Mega Image, Gedeon Richter, Leonardo, Menatwork, Aegon sau OMV.

Alexandru Tulai, Head of Business Consultancy iQuest„In ultimii 6 ani, departamentul de consultanta iQuest din Bucuresti, impreuna cu echipele din tara, a implementat proiecte de solutii ERP, a integrat si dezvoltat solutii de tip Business Intelligence si Enterprise Planning Management, dar a realizat si propria solutie bazata pe tehnologie BISE One de la Oracle – Business Balance. In plus, iQuest a participat ca integrator in proiecte complexe, precum cel din cadrul Arhivelor Nationale, dar a fost implicat si in proiecte strict pe zona de consultanta de business, ca in cazul CNADNR”, a adaugat Alexandru Tulai (foto), Head of Business Consultancy iQuest.

Parteneriate pe zona e-Commerce cu lideri mondiali in tehnologie

iQuest a incheiat recent un nou parteneriat strategic cu hybris software, unul dintre cei mai dinamici furnizori de solutii de comert electronic la nivel international, care furnizeaza produse de ultima generatie pentru gestiunea datelor – master data management – si procese unitare de comert electronic pentru toate canalele.

IMG_9113„Parteneriatul ne pozitioneaza ca fiind singurul furnizor de solutii din regiune cu experienta in integrarea platformelor a doi lideri mondiali in e-Commerce: hybris si Oracle ATG Web-Commerce. Competentele dobandite ne permit dezvoltarea de la zero a solutiilor si asigurarea clientilor nostri a unei viziuni complete intre nevoile acestora si solutiile disponibile, care insa pot fi personalizate si adaptate proceselor fiecarei afaceri”, a declarat Gabriel Sobolu (foto), Head of Java Solutions in cadrul iQuest.

In plus, acest parteneriat certifica experienta iQuest acumulata in domeniul solutiilor eCommerce in cei 15 ani de activitate, timp in care compania a oferit servicii incepand cu dezvoltare de produs, la dezvoltare de solutii la cheie pentru companii precum Virgin Atlantic, si integrare de platforme complete de eCommerce, pentru companii precum Vodafone.

Crestere cu 20% a numarului de angajati iQuest in 2014

In 2014, reprezentantii companiei estimeaza o crestere de 20% a numarului de angajati. „Evolutia numarului de angajati in cadrul iQuest a fost una liniara si consistenta. Ne vom ghida in continuare dupa principiul nostru, si anume, ca evolutia business-ului dicteaza cresterea de personal si nu invers”, a mai precizat Cornelius Brody.

Acesta apreciaza ca retentia angajatilor in cadrul companiei este data de asigurarea unui echilibru consistent intre abilitatile tehnice si cele care tin de personalitatea fiecaruia, si ca iQuest a fost si ramane un pol de atractie pentru specialistii pasionati si interesati de o crestere stabila, intr-un mediu de inalt nivel profesional.

24 octombrie, Bucuresti – IQuest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.