Canon EOS-1D C: primul DSLR recunoscut de industria cinematografica


Canon EOS-1D C

Canon prezinta EOS-1D C, un DSLR unic si inovator proiectat, in special, pentru suprinderea de imagini video si care a fost testat in mod independent in concordanta cu standardele Uniunii Europene de Difuzare (EBU) pentru achizitia de continut HD1. Testele au aratat ca EOS-1D C este primul DSLR care ofera o imagine la rezolutia necesara pentru a putea fi utilizat drept echipament pentru productia de materiale video difuzate de televiziuni.

Rezultatele au indicat ca EOS-1D C ofera o rezolutie 4K HD ‘foarte buna’ cu performante coloristice si de miscare ‘importante’, mentinand un grad ‘redus’ al erorilor de procesare la nivelul pixelilor. De asemenea, acestea confirma si faptul ca echipamentul EOS-1D C si performantele sale de imagine sunt conforme cu specificatiile recomandate pentru includerea in primul val al dispozitivelor specializate in productia de continut HD2.

Kieran Magee, Professional Marketing Director, Canon Europe Ltd: “EOS-1D C a beneficiat de o recunoastere deosebita inca de la momentul lansarii si suntem incantati ca rezultatele acestor teste sunt pozitive. Am proiectat un produs unic care ofera videografilor o paleta de optiuni creative. Feedback-ul pe care l-am primit din partea comunitatii video profesionale a fost excelent, prin urmare ne bucuram ca produsul a primit aceasta acreditare din partea industriei cinematografice, o recunoastere meritata pe deplin.”

Calitate deosebita si flexibilitate

Un model inovator care conduce filmarea cu echipamente DSLR spre un alt nivel, Canon EOS-1D C ofera o calitate video unica, performante avansate in conditii de luminozitate scazuta si mod dynamic range comparativ cu filmele pe pelicula. Are acelasi design compact si usor precum Canon EOS-1D X, cu mentiunea ca este creat pentru a surprinde imagini video 4K (4,096 x 2,160), cu inregistrare video 4:2:2, oferind astfel mai multa libertate de exprimare  videografilor.

Design-ul unic si capacitatea de filmare 4K constituie, pentru videografi, un pachet mobil si optimizat pentru inregistrarea video de calitate superioara. Creativitatea este sustinuta de posibilitatea optarii pentru mai multe rezolutii si cadre variabile, prin tehnologia de filmare 4K ce foloseste sistemul de compresie de 8-biti Motion JPEG la 23.98P sau 25P si inregistrarea Full HD (1920 x 1080) disponibila pentru cadre de pana la 1080/60p pentru treceri  cat mai fluide.

Ca parte a EOS System, EOS-1D C este compatibil cu gama completa de obiective Canon care include peste 75 de modele, oferind astfel videografilor posibilitatea de a alege, in functie de nevoi si cerinte.

Pentru mai multe informatii despre EOS-1D C va rugam sa accesati: http://cpn.canon-europe.com/content/product/cinema_eos/eos_1d_c.do

EOS-1D C – functii principale:

 • Filme 4k
 • 1080p la 50/60 cps; Canon Log Gamma
 • Iesire HDMI necomprimata
 • Senzor CMOS Full Frame de 18,1 Megapixeli
 • Fotografii cu pana la 12 cps cps si 14 cps
 • Sistem de focalizare automata in 61 de puncte
 • Gama ISO 100-25600
 • Procesoare Dual DIGIC 5+
 • Ecran LCD Clear View II de 8,1 cm (3,2”)
 • Compatibilitate cu obiective EF si EF Cine

London Fashion Week Clive Booth - explorator Canon

Canon imbogateste experienta vizitatorilor

London Fashion Week si

Vodafone London Fashion Weekend

Canon Europa sustine inca o data Consiliul Britanic de moda la evenimentele din septembrie:  London Fashion Week si Vodafone London Fashion Weekend events.  Ca partener principal de imagine al Consiliului Britanic de moda, Canon a prezentat o serie de initiative deosebite menite sa ilustreze rolul important pe care il joaca imaginea in aceasta industrie.

 

James Leipnik, Chief of Communication, Canon Europa, Orientul mijlociu si Africa: “Conexiunea dintre Canon si moda este puternica si de lunga durata.  In timpul celor doua evenimente, London Fashion Week si Vodafone London Fashion Weekend, pasiunea noastra pentru imagine se va alinia cu cele mai recunoscute si talentate personae din industria de moda londoneza. Prin intermediul unor activitati deosebite care includ, imprimarea a unui intreg podium de prezentare si colaborarea cu un blogger de moda ce sustine inovatia, Canon a asigurat realizarea unor imagini impresionante cu produsele din noile colectii ce au fost prezentate in cadrul evenimentului. De asemenea, a facut posibila distribuirea acestora pe canalele de social media pentru ca toata lumea sa poata avea acces la exemple de excelenta in design”.

 

Reprezentantii Canon Professional Services (CPS) au fost prezenti la eveniment, pentru al optulea an consecutiv, pentru a-i sustine pe fotografii profesionisti si a le oferi sfaturi pentru a obtine cadrul perfect de la prezentarile la care au participat. Echipa de tehnicieni CPS dedicata de la  Somerset House le-a oferit fotografilor acreditati sfaturi, servicii de mentenanta specializate, imprumuturi de echipamente si ajutor in cazul reparatiilor minore.

 

Ca parte a initiative de a-i sustine pe designerii de moda, Canon a colaborat cu Henry Holland pentru a aduce un plus de creativitate prezentarii sale, House of Holland. Astfel, Canon a imprimat podiumul de prezentare al artistului folosind un echipament Océ Arizona flatbed.  De asemenea, compania a colaborat cu Ashish pentru a crea un catalog pe moment pentru colectia sa excentrica ce combina influente din culturile estice si vestice, utilizând facilitatile de imprimare puse la dispozitie.

 

In timpul Vodafone London Fashion Weekend, la studio-ul Canon Fashion 360˚ a avut loc o prezentare antrenanta, atragatoare si distractiva a importantei imaginii prin intermediul incurajarii participantilor sa priveasca o fotografie din diferite unghiuri.  Cele mai bune pozitii ale vizitatorilor au fost surprinse cu 40 de camere foto Canon EOS 100D in studio-ul special amenajat, iar imaginile obtinute au fost integrate intr-un film de 40 de secunde la 360 de grade ce putea fi distribuit direct pe canalele de social media ale participantilor.

 

Printre alte activitati sustinute de Canon in timpul evenimentului de la Londra se numara:

 • Andy Torres care modereaza blogul StyleScrapbook.com se va intoarce sa spuna o poveste de moda, de la schita la podium, printr-o serie de interviuri cu lideri ai industriei precum Caroline Rush, CEO al Consiliului Britanic de moda sau fotograful profesionist si exploratorul Canon, Clive Booth.
 • Vizitatorii Vodafone London Fashion Weekend au putut testa cele mai noi produse ale Canon in zona special amenajata a studio-ului Canon Fashion 360˚. Echipa tehnica a fost prezenta pentru a le oferi sfaturi si a-i pregati pentru utilizarea camerelor disponibile, astfel incât sa poata surprinde cele mai bune momente ale spectacolului.
 • Canon i-a invitat pe fotografii acreditati sa ia parte la competitia Professional Network (CPN) ‘Best Shot’ care si-a propus sa premieze cea mai buna fotografie de la eveniment.
 • Ca parte a initiativei ‘Fotografiaza ca un profesionist’, cursantii programului CPN au avut oportunitatea de a fotografia prezentarile din cadrul festivalului si de a-si inscrie imaginile intr-o competitie special desfasurata pentru ei si in urma careia au putut câstiga un kit Canon.
 • Ca partener pentru zona digitala a London Fashion Week, Canon a pus la dispozitie prezentari live ale celor mai noi si moderne show-uri de moda haute couture in spatiul Canon Cinema & Presentation de la Somerset House.
 • Autobuzele personalizate Canon au reprezentat mijloacele de transport oficiale ale fotografilor profesionisti de la si spre locatii diferite din cadrul festivalului londonez.

 

London Fashion Week (13-17 Septemmbrie) este cel mai mare eveniment de moda din Marea Britanie, cu mai mult de 5,000 de vizitatori ce au fost prezenti anul acesta. Este urmat de Vodafone London Fashion Weekend (19-22 Septembrie), cel mai mare si exclusivist eveniment de cumparaturi deschis de doua ori pe an. Canon este sponsor principal al Milan Fashion Week si unul dintre cei mai importansi parteneri ai Paris Fashion Week, dar si partener foto al  Mercedes Benz Fashion Week din Rusia.

 

Bucuresti, 18 Septembrie 2013 – Canon Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.