Romanian Game Developers Association – Prima asociatie dedicata dezvoltatorilor de jocuri din Romania


Andrei Istrate _Co-fondator RGDA

Lansata astazi, Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania (Romanian Game Developers Association – RGDA) este prima asociatie din tara care isi propune sa sprijine si sa promoveze industria locala de profil si sa contribuie la dezvoltarea atat a profesionistilor din domeniu, cat si celor aflati la inceput de drum.

“Aveam nevoie de un front comun de discutie, front care sa faca auzite vocile jucatorilor din industrie, indiferent daca vorbim despre dezvoltatorii de jocuri, despre startup-uri sau despre marii angajatori din domeniu”, spune Andrei Istrate, co-fondator RGDA.  “Gandim proiecte care sa aiba impact asupra educarii si dezvoltarii talentelor in aceasta industrie, dar si proiecte care sa informeze si sa promoveze valoarea reala generata de acestea chiar aici, la noi, in Romania”, mai spune acesta.

Urmand o idee lansata de trei specialisti in dezvoltarea de jocuri, RGDA s-a constituit ca o organizatie non-profit al carui scop este acela de a crea o comunitate de resurse pe care sa o puna in slujba informarii si a educarii, dar si a promovarii si apararii intereselor industriei de jocuri video din Romania. Printre proiectele asociatiei aflate in lucru in acest moment se numara o platforma integrata de informare special dedicata industriei, workshop-uri pentru studenti sau intalniri intre profesionisti.

Deschisa in egala masura profesionistilor si companiilor, asociatia se bucura deja de sustinerea TIGA – Asociatia dezvoltatorilor de jocuri din Marea Britanie si una dintre cele mai importante organizatii de profil din Europa. De asemenea, RGDA a facut deja primii pasi in stabilirea de parteneriate cu asociatia studenteasca ROSEdu, cu TechHub Bucuresti sau cu Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS).

Multe detalii despre RGDA sunt disponibile pe www.rgda.ro.

Bucuresti, 17 septembrie 2013 – Romanian Game Developers Association – RGDA

One response to “Romanian Game Developers Association – Prima asociatie dedicata dezvoltatorilor de jocuri din Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.