Candy Crush Saga este jocul #1 pe mobile


logocandy-crush-saga           Candy Crush Saga dezvoltat de King a ajuns #1 in categoria jocuri pe platformele mobile si este constant in top 3 aplicatii pentru dispozitive mobile, dupa ce recent a ajuns aplicatia #1 pe Facebook, depasind Zynga. Candy Crush Saga si Bubble Witch Saga, joc dezvoltat si testat integral de romanii de la studioul King Bucuresti, sunt primele si singurele jocuri sincronizate in totalitate intre platfomele Facebook si iOS sau Android.

Platformele mobile reprezinta un pilon important pentru King datorita popularizarii smartphone-urilor si tabletelor in toate categoriile de public. De aceea, dezvoltatorul aduce jocurile exact acolo unde si le doresc utilizatorii: oriunde si oricand. Principalul diferentiator dintre King si concurenta este sincronizarea perfecta intre platforme, iar acesta este viitorul jocurilor sociale.CCSpresskit

Nevoia de a dezvolta jocuri pentru platformele mobile a fost si unul dintre motivele pentru care King a deschis studioul din Romania. Strategia King consta in lansarea de noi titluri pe platforma web, www.king.com, unde sunt testate chiar de utilizatori. Cele mai populare jocuri sunt apoi adaptate pentru platforma Facebook. Dintre jocurile de Facebook, cele care ajung in top primesc o versiune si pentru platformele iOS si Android, iar aici intra in joc romanii de la King. Echipa locala se ocupa cu dezvoltarea tuturor versiunilor mobile ale celor mai de succes titluri de pe platforma Facebook. In prezent, exista 4 echipe care se ocupa cu dezvoltarea a 2 noi titluri. Pe langa acestea, studioul King din Bucuresti continua sa lucreze la Bubble Witch Saga, joc dezvoltat si testat integral pe plan local si la testarea Candy Crush Saga.

La inceputul lunii aprilie, King a depasit Zynga in topul dezvoltatorilor de jocuri pentru platforma Facebook. Conform Inside Social Games, Candy Crush Saga a inregistrat peste 45.5 milioane de utilizatori activi lunar si peste 15 milioane de utilizatori activi zilnic, ajungand pe locul #1 in topul aplicatiilor pe Facebook.

Bucuresti, 15 mai 2013 – King

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.