Demonstratie 4G COSMOTE Romania


2013-02-18_12-49-17_596                  Cosmote Romania in prezenta presei de specialitate a prezentat azi un ”demo live 4G” in cadrul unui eveniment organizat la Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City. Am putut testa viteze 4G pe diferite terminale (tablete si notebook-uri), am aflat ca au la ora actuala cea mai larga acoperire de date 3G+ cu viteze de pana la 43,2 Mbps, si ca in continuare se vor stradui sa ofere servicii de calitate pentru cat mai multi, subliniind ca mai mult decat a se bate in cifre si numere de orase acoperite vor oferi tehnologia potrivita pentru necesitatile fiecarei utilizator.

Intradevar utilizatorul nu este foarte interesat de tehnologia din spate, el doreste sa foloseasca in cea mai buna conditie aplicatiile preferate de pe dispozitivele mobile pe care le detine. Vor implementa pentru fiecare zona aceea tehnologie care poate asigura cea mai buna experienta pentru utilizator. Din cate am inteles lansarea comerciala 4G va fi candva pe la sfarsitul lui Aprilie, pana atunci tehnologia/vitezele se pot testa in magazinul Cosmote din cadrul Baneasa Shopping City.

IMG_9399Dupa scurta prezentare am avut ocazia sa testez vitezele si am masurat viteze asemaantoare cu cel din imagine (intre 70 si 90 Mbs DL si 35-50 UL), cifre excelente chiar si in prizma faptului ca erau conditii de teste, diferenta intre oferte nu vor face cifrele din benchmarkuri, ci ofertele/pachetele oferite, disponibilitatea serviciilor si experienta de utilizare de zi cu zi.

Comunicatul de presa si cateva imagini de la eveniment gasiti mai jos.

COSMOTE Romania a prezentat astazi cele mai recente dezvoltari aduse retelei sale broadband, prin intermediul unei sesiuni demo live sustinute in Bucuresti. Compania se indreapta gradual catre tehnologia 4G, primul pas in aceasta directie fiind deja facut, prin extinderea vitezei oferite de reteaua de date pana la 43,2 Mbps la nivel national. In prezent, COSMOTE Romania ofera cea mai buna retea de date 3G cu cea mai mare acoperire din Romania.

Lampros Iskos, CTO COSMOTE Romania“COSMOTE Romania ofera in prezent cea mai mare viteza 3G, 43,2 Mbps, cu cea mai buna acoperire si nu ne vom opri aici. Reteaua COSMOTE de 43,2 Mbps va fi disponibila in 153 de orase si 900 de localitati din Romania, acoperind 47% din populatie, pana la finalul primului trimestru din 2013. Incepand din aprilie 2014, dupa alocarea noului spectru de la ANCOM, serviciul de date oferit prin tehnologia LTE va fi disponibil la capacitate maxima in termeni de calitate si acoperire geografica, in special in zonele cu densitate mare a populatiei. Astfel, reteaua de date a COSMOTE Romania, ce ofera deja cea mai buna viteza, cu cea mai mare acoperire din Romania, va deveni si mai performanta”, a declarat Lampros Iskos, Chief Technical Officer, COSMOTE Romania.

 Cu scopul de a imbunatati experienta Internetului mobil, de la finalul lunii aprilie 2013, COSMOTE Romania va oferi clientilor sai posibilitatea de a beneficia de tehnologia 4G, in cateva orase, inclusiv Bucuresti.

Panos MakrisPrioritatea noastra este sa oferim excelenta in experienta de utilizare a tehnologiei 4G atat prin intermediul modemurilor, cat si al tabletelor sau al terminalelor. Prin urmare, toate eforturile noastre vizeaza acest scop. Avem in derulare proiectarea celor mai bune produse bazate pe aceasta tehnologie, in functie de nevoile identificate in piata. Acestea vor fi dezvoltate gradual in perioada imediat urmatoare. Totodata, incepand de astazi si pana la finalul lunii aprilie 2013, pasionatii de tehnologie sunt invitati in magazinul COSMOTE din Baneasa Shopping City Bucuresti pentru a testa serviciile 4G care vor fi disponibile in curand in oferta noastra comerciala”, a adaugat Panos Makris (foto), Chief Commercial Officer, COSMOTE Romania.

 La sfarsitul lunii decembrie 2012, COSMOTE Romania oferea viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 74 de orase importante din tara, reprezentand peste 41% din populatie. Mai mult, clientii se puteau bucura de viteze de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPA+, in 147 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera in prezent peste 73% din populatia Romaniei.

Bucuresti, 18 februarie 2013 – COSMOTE Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.