Top 10 escrocherii de Valentine’s Day


Diamond-like ring Scam - BitdefenderInfractorii cibernetici pacalesc utilizatorii cu oferte irezistibile si falsi experti in relatii cu probleme

Bitdefender, producatorul celui mai bun antivirus din lume, emite o recomandare de Valentine’s Day, ca urmare a valului de escrocherii informatice care tintesc utilizatorii de peste tot din lume, inainte de sarbatoarea dragostei.

Acestia sunt sfatuiti sa se fereasca de premii extraordinare sau de experti intr-ale inimii care pretind ca pot pune pe roate relatiile in dificultate. Acest tip de escrocherii sunt distribuite prin emailurile de tip spam si directioneaza utilizatorii catre site-uri de phishing, frauda sau catre pagini cu virusi.

Barbatii cheltuiesc cu 75% mai multi bani decat femeile anul acesta de Valentine’s Day, potrivit unui sondaj realizat de CreditDonkey.com, asa incat infractorii cibernetici incearca sa ii atraga pe acestia cu idei de cadouri. ’’Ofertele’’ includ ciocolata, inele cu diamant, parfumuri, daruri personalizate, bijuterii in forma de inima sau ceasuri.

’’Escrocii au declansat un adevarat raid de atacuri, intrucat spam-ul de Valentine’s Day reprezinta aproape 7% din intregul volum de spam la nivel global. Fraudele inregistreaza o crestere cu aceasta ocazie, astfel ca oamenii ar trebui sa evite site-urile de dating false, cadourile la pret redus sau profilurile dubioase pe retelele de socializare. Toate acestea colecteaza datele personale si fura identitatea si banii utilizatorilor’’, spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Una dintre escrocheriile care se raspandesc cu repeziciune atrage utilizatorii cu wallpaper-uri de Valentine’s Day si ii redirectioneaza catre site-uri frauduloase. Acestora li se promite apoi ca vor castiga telefoane iPhone 5 si li se cer detaliile personale. Pacaleli asemanatoare, in numele lui Cupidon, circula si pe Facebook.

De asemenea, jocurile si aplicatile de Android descarcate de pe marketplace-uri neoficiale pot instala adware sau virusi.

Top 10 escrocherii de Valentine’s Day in 2013:

  1. Felicitari online periculoase
  2. Cadouri pentru indragostiti pe retelele sociale
  3. Oferte false cu limuzine
  4. Propuneri de intalniri amoroase
  5. Profiluri false pe retele sociale
  6. Site-uri de intalniri online
  7. Oferte frauduloase de flori
  8. Wallpaper de Valentine’s Day
  9. Aplicatii de Android periculoase
  10. Falsi experti in dragoste

BUCURESTI, 06 februarie 2013 – Bitdefender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.