Peste 1,5 milioane de romani au platit online cu cardul, anul trecut confrom Netopia mobilPay


Antonio Eram, Netopia              Peste 1,5 milioane de romani au efectuat circa 6 milioane de tranzactii online cu cardul, anul trecut, conform estimarilor Netopia mobilPay, lider local in domeniul microplatilor cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card.

“Anul trecut, numarul romanilor care au platit online cu cardul a fost de 1,5 milioane, cu aproximativ 85% mai mare decat în 2011, in timp ce piata de profil a crescut cu 58% in aceeasi perioada, la peste 6 milioane de tranzactii”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia mobilPay.

Spre comparatie, in anul trecut, numarul celor care si-au platit cumparaturile online, cu cardul, a fost de circa 850.000, potrivit cifrelor raportate de Netopia. De cealalta parte, in aceeasi perioada, piata de plati online cu cardul s-a ridicat la 3,8 milioane de tranzactii.

In ceea ce priveste volumul total al cumparaturilor online, acesta a ajuns la 260 de milioane de euro in anul precedent, depașind cu 4% estimarile initiale si cu 30% valoarea din 2011. Tranzactia medie s-a situat in jurul valorii de 43 de euro.

“Din tranzactiile realizate in 2012, creșteri semnificative, de peste 100%, s-au inregistrat în turism. Acestea au fost urmate de fashion, cu 80%, si telecom, cu 50%”, a spus Antonio Eram.

Acesta a mentionat ca serviciul Netopia mobilPay a procesat circa 1,9 milioane de tranzactii in 2012, cu 35% mai multe decat in anul anterior.

Referitor la cea mai mare valoare procesata anul trecut prin intermediul serviciului mobilPay, CEO-ul companiei a adaugat ca aceasta a fost de 6.300 de euro, pentru un pachet turistic.

Compania a atras 700 de comercianti care si-au implementat platforme de plati online, anul trecut.

Bucuresti, 21 ianuarie 2013Netopia mobilPay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.