O pierdere pentru NOKIA, Damian Dinning paraseste compania finlandeza


               Se pare ca vestea plecarii lui Damian Dinning a socat si top managmentul NOKIA, si e de inteles, deoarece Head-ul Departamentului de Imaging de la NOKIA a fost un om cheie in companie.

Dinning a decis sa plece incepand cu data de 30 Noiembrie 2012, deoarece in cadrul proceselor de reorganizare a companiei el trebuia sa se mute din Anglia in Finlanda si el nu era de acord cu asta. Deocamdata nu se stie cine ii va prelua pozitia si nici ce va insemna asta pentru viitorul noilor telefoane NOKIA, dar e clar o pierdere el fiind omul care a contribuit la camera de 12 Mpx din Nokia N8, care mult timp a fost etalon, el pus baza camerei de 41 Mpx din Nokia 808 PureView si tot el a contribuit si la camera cu stabilizare optica din Nokia Lumia 920. A inceput cariera la Minolta, apoi a continuat la Eastman Kodak, iar din 2004 e omul de baza a Departamentului de Imaging din cadrul Nokia.

Sunt de parere ca in situatia in care e compania momentan pierderea acestor oameni valorosi nu va ajuta revnirea si e pacat ca finlandezii pierd un atu cum era calitatea imaginiilor in lupta dura cu ceilalti giganti. Imi aduc aminte si rasfoiesc si acum cu drag imaginile captate in calatorii prin 2007-2008 cu batranul Nokia 6500 slide care facea si (face si acum) poze mai frumoase cu camera de 3,15 Mpx (dar Carl Zeiss) decat multe smartphone-uri actuale cu camere de 5-8 Mpx-eli.

Sursa: Gizbot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.