Invitatie workshop: “Ce fel de Internet ne dorim” ? – Internet Society Romania


Cu ocazia sfarsitului de an 2011 si in urmarea conferintei INET Bucuresti de pe 9 noiembrie 2011, avem placerea sa va invitam la atelierul Internet Society Romania cu numele ”Ce fel de Internet ne dorim?” 

Atelierul se va desfasura pe o jumatate de zi, pe data de miercuri 21 Decembrie 2011, incepand cu ora 14:00 la Hotel Intercontinental, sala Opera.

De la inceputurile sale acum 20 de ani ca un proiect colaborativ, Internetul a devenit in ziua de azi platforma principala pentru comunicare si afaceri. Internetul a provocat cresterea exploziva a comunicarii intre oameni, a promovat transferul cunoașterii intre utilizatori din toate colturile lumii, inlaturand obstacolele din calea inovarii.

Insa lunile si anii care urmeaza vor decide daca Internetul va ramane o retea globala, libera si acesibila oricui. Ultimii ani au vazut o inmultire a initiativelor de filtrare, cenzurare si blocare a informatiilor transmise pe Internet din partea guvernelor, asociatiilor de protectie a drepturilor de autor, asociatiilor de protectie a drepturilor copilului si multe altele.

Iata cateva din subiectele pe care le vom discuta pe parcursul acestui eveniment:

– Poate fi Internetul in Romania un motor pentru dezvoltarea economica si sociala a Romaniei prin educatie? Cum asiguram accesul la Internet si educatia romanilor care nu au fost niciodata online? Vom reusi sa indeplinim obiectivele Agendei Digitale pentru Europa 2020 si in Romania ?

– Internetul ca vector al libertatii de exprimare: de ce este important sa pastram Internetul ca un mediu de comunicare stabil, deschis, si liber pentru oamenii din Romania si din intreaga lume ? Putem prevede pe termen lung consecintele actiunilor de filtrare sau blocare a continutului pe Internet?

– Cum putem crea un mediu online sigur dar liber, necenzurat, care sa respecte in acelasi timp dreptul la intimitate, proprietatea intelectuala si sa tina cont de drepturile persoanelor care nu se pot proteja singure ?

– Cum va influenta Internetul viata romanilor in urmatorii 10 de ani si de ce depinde evolutia sa ?

Speram sa va intalnim la acest atelier, pentru o discutie intr-un cadru relaxat, inainte de inchiderea unui an plin de evenimente si dezvoltari in sfera guvernantei Internetului, un mediu din ce in ce mai tensionat de tendințe centrifugale ale utilizatorilor, mediului guvernamental si de afaceri.

Voi ce fel de Internet va doriti ?


Participarea la eveniment este gratuita, in limita locurilor disponibile.

Printre invitati se numara personalitati din mediul academic, de afaceri si guvernamental. 

Pentru inregistrare la eveniment va rugam sa folositi formularul de la pagina evenimentului: http://www.isoc.ro/prima-pagina/evenimente/event/ce-fel-de-internet-ne-dorim/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.