Wizz Air anunta o baza noua la Sibiu si adauga Suceava retelei sale din Romania


DSC08067          Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est, anunta astazi inceperea operatiunilor la baza din Sibiu din august si lansarea a patru noi rute de pe Aeroportul International Sibiu. De asemenea, compania adauga Suceava pe lista oraselor de operare, de unde va oferi zboruri spre Londra Luton.

Wizz Air este deja cel mai mare transportator aerian din Romania in funcție de numarul de locuri oferite, iar Sibiu va deveni cea de-a saptea baza a companiei in Romania, in timp ce Suceava va fi cea de-a noua destinatie Wizz Air din țara. Odata cu noua aeronava Airbus A320 alocata bazei din Sibiu, Wizz Air va lansa noi rute catre Nuremberg, München Memmingen, Milano Bergamo si Madrid si va creste numarul zborurilor catre Londra Luton la cinci pe saptamana. Noua ruta din Suceava va face legatura intre orasul din nordul tarii si Londra Luton de patru ori pe saptamana.

DSC08059

Wizz Air a investit 100 de milioane euro pentru noua baza din Sibiu si va angaja 36 de persoane din regiune, in cadrul echipajelor pentru noua aeronava, ceea ce va face ca numarul angajatilor din Romania sa ajunga la 600. De asemenea, baza va contribui la economia locala, prin facilitarea de locuri de munca indirecte in cadrul aeroportului, in transporturi si in industria de turism. La nivelul intregii tari, operatiunile Wizz Air au sustinut crearea a mai mult de 3.300 de locuri de munca in domeniile complementare.

Cu noul zbor din si catre Suceava, Wizz Air isi consolideaza pozitia pe piata si ofera cele mai multe conexiuni aeriene intre Romania si restul Europei, promovand dezvoltarea economica in intreaga tara.

Biletele catre noile destinatii sunt deja disponibile pe wizzair.com incepand de la 69 RON*.

 

NOILE RUTE WIZZ AIR DIN SIBIU:

 

Destinatia Zilele de operare Incepand din Tarife de la*
Nuremberg luni, miercuri, vineri 19 august EUR 19.99/RON 99
München Memmingen joi, duminica 21 august EUR 19.99/RON 99
Milano Bergamo marti, sambata 20 august EUR 14.99/RON 69
Madrid marti, sambata 20 august EUR 29.99/RON 129

 

 RUTA NOUA WIZZ AIR DIN SUCEAVA:

 

Destinatia Zilele de operare Incepand din Tarife de la*
Londra Luton luni, miercuri, vineri, duminica 19 august GBP 24.49/RON 129

 

 In 2015, Wizz Air a transportat mai mult de 4,5 milioane de pasageri in si din Romania, in comparatie cu 3,9 milioane in 2014. Pe langa noul zbor spre Suceava din acest an, compania va deschide in iulie baza sa operationala din Iasi, ceea ce va mari optiunile pentru cursele cu tarif redus din nordul tarii.

 

Wizz Air continua sa adauge capacitate suplimentara pentru piata din Romania prin introducerea a doua noi aerovane ce vor fi operationale din Cluj–Napoca si Bucuresti. Wizz Air are cea mai tanara flota din Europa si va incepe faza a 2-a a programului sau de livrari Airbus A321 cu receptia la Bucuresti in mai a primei aeronave A321ceo, una dintre cele mai eficiente de pe piata, ce va contribui in acest fel la capacitatea Wizz Air de a oferi tarife scazute.

 

Pentru a veni in intampinarea cerintelor generate de cresterea Wizz Air in Romania, compania continua sa angajeze piloti si echipaj de cabina, deruland activ sesiuni de recrutare in intreaga tara, dar si prin acceptarea de aplicatii pe wizzair.com.

 

Wizz Air opereaza in acest moment pe 114 rute de la aeroporturile din Romania, spre 16 tari, si ofera acces catre restul Europei la tarife scazute, atat pentru calatoriile de placere, cat si in interes de serviciu. Pana la ora actuala, Wizz Air are alocate in Romania 19 aeronave, iar investitia companiei se ridica la aproape 2 miliarde de euro.

Bucuresti, 6 aprilie 2016: Wizz Air

One response to “Wizz Air anunta o baza noua la Sibiu si adauga Suceava retelei sale din Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.