10 ponturi simple pentru siguranta online


Safer Internet DayGoogle introduce elemente de securitate in tot ceea ce face. Vrem ca toata lumea sa poata utiliza internetul gratuit, sa stie ca date sale sunt protejate si sa se simta in siguranta.

 

Iata de ce, in toate produsele noastre, am introdus elemente care permit detectarea activitatilor suspecte si blocarea activitatilor de phishing. Insa, pe internet, 45% dintre aceste activitati de phising inca se finalizeaza cu o reusita. Folosim cea mai avansata tehnologie pentru a te proteja online de orice amenintari la adresa securitatii care ar putea aparea in produsele Google si nu numai, insa exista si o serie de mici pasi pe care ii poti urma pentru a-ti asigura o mai buna securitate online.

 

Principalele ponturi pentru siguranta online:

  1. Creeaza-ti o parola pe care hackerii nu o pot ghici. Parolele sunt prima linie de aparare impotriva hackerilor, asa ca ar trebui sa alegi o parola ceva mai complicata decat ”parola”. Este vital sa alegi parole complexe, diferite pentru fiecare dintre conturile importante si e recomandabil sa le actualizezi regulat. Cu cat parola este mai lunga, cu atat va fi mai greu de ghicit. Numelerele, simbolurile si combinatiile de litere mari/mici fac parola mult mai greu de ghicit sau de spart. Pentru parola, nu folosi ‘123456’ sau ‘parola’ si nici informatii care sunt cunoscute multora, cum ar fi numarul de telefon.
  2. Dubleaza-ti siguranta cu un sistem de verificare in 2 etape.Cu sistemul de verificare in doua etape,te vei conecta cu ceva cunoscut (parola) si ceva primit (un cod care iti va fi trimis pe telefon). Daca pornesti verificarea in 2 etape, Google iti va trimite un cod pe telefonul mobil ori de cate ori cineva incearca sa iti intre in cont de pe un terminal necunoscut. Pentru a afla mai multe despre verificarea in 2 etape, viziteaza https://goo.gl/u2Duc8
  3. Gaseste-ti dispozitivul pierdut.Daca ai pierdut un dispozitiv, poti utiliza Android Device Manager pentru a-i aproxima locatia pe harta si data la care a fost utilizat ultima oara. Cand Android Device Manageriti localizeaza dispozitivul, o notificare va fi trimisa pe dispozitivul respectiv. Android Device Manager poate fi utilizat si pentru a afisa locatia dispozitivului respectiv.
  4. Fa un test de 2 minute pentru “Verificarea nivelului de securitate”.Daca iti actualizezi setarile de securitate, contul tau va fi mai bine protejat. Procedura nu necesita decat aproximativ 2 minute. Intai, intra in contul Google. Apoi acceseaza setarile dand click pe numele sau poza din coltul din dreapta, apoi selecteaza ”Cont”. In partea de sus, la ”Security Check-up” (verificare securitate), selecteaza ”Get Started” (Incepe).
  5. Triaza rezultatele afisate de motorul de cautare, eliminand continutul indecvat. SafeSearch este un filtru automat pentru continut posibil obscen sau inadecvat pentru anumite varste. Cand pornesti SafeSearch pentru un cont Google, continutul pentru adulti este blocat si nu apare printre rezultatele afisate de orice browser sau pe orice computer, la conectarea cu contul respectiv. Pentru a porni SafeSearch, viziteazapagina Setari cautare. In sectiunea ”SafeSearch filters”, bifeaza casuta din dreptul ”Turn on SafeSearch” (porneste SafeSearch). Apoi da click pe Save in josul paginii.
  6. Blocheaza-ti dispozitivul de la distanta, indiferent de unde l-ai lasat. Nu permite nimanui sa iti acceseze dispozitivul, blocand, localizand, apeland sau stergandu-ti dispozitivul de la distanta.Pe cea mai noua versiune Android, deschide ”Google Settings” (setari Google) din meniul aplicatiei si da click pe ”Security”.
  7. Tine „curiosii” la distanta de dispozitivul tau. Utilizand PIN, parole si configuratii (desen model) pentru acces, informatiile private vor ramane private. Nu lasa persoanele care au acces la telefonul sau tableta ta sa aiba acces si la informatiile din interior. Alege un PIN, o parola, un model sau chiar imaginea faciala pentru a-ti bloca telefonul!
  8. Permite browserului sa iti gestioneze parolele. Daca folosesti acelasi nume de utilizator si aceeasi parola pe mai multe web site-uri, si daca unul dintre acele web-situri este atacat de hackeri, datele tale ar putea fi folosite pentru a se conecta pe alte pagini. Permite browserului Chrome sa iti memoreze parola si astfel reduci riscul de phishing.
  9. Primeste un mesaj de alerta de cate ori numele tau apare pe internet. Me on the Web(Eu pe internet) te poate ajuta sa intelegi si sa controlezi ce vor vedea oamenii cand te cauta pe Google. Aplicatia te ajuta sa stabilesti alerte Google, astfel incat sa fii la curent daca apar informatii despre tine on line si iti sugereaza o serie de termeni de cautare care ar trebui avuti in vedere.
  10. Gestioneaza-ti datele din contul Google: Google Dashboard iti arata ce informatii sunt pastrate in contul Google si care au fost ultimele activitati din contul respectiv.Astfel, dintr-o singura locatie centralizata, iti poti vedea datele si activitatea, precum si accesa setarile pentru servicii cum ar fi Blogger, Calendar, Docs, Google+ si multe altele.

 

Pe masura ce vietile noastre devin dince in ce mai conectate, securitatea va capata tot mai multa importanta. Si, impreuna, trebuie sa facem eforturi pentru a pastra internetul sigur pentru noi toti.

9 Februarie 2016, Bucuresti – Google Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.